AUSTIN, TEXAS

NIEUWE SCIENTOLOGY STER RIJST OP IN AUSTIN, DE SCHITTERENDE HOOFDSTAD VAN TEXAS

24 FEBRUARI 2024

Een opgetogen menigte verwelkomt de opening van een ode aan de Texaanse vrijheid aan de ‘Drag’, de belangrijkste verkeersader in de hoofdstad.

Op het kruispunt van alles wat Austin is, kwam op een heldere zaterdagmiddag een menigte van Scientologists en gasten samen die een opgetogen Texaans welkom gaven voor de nieuwe Ideale Scientology Kerk van Austin. De feestelijke opening, de eerste in een golf van Grootse Openingen aan het begin van 2024, belichaamde de geest van een niet-aflatende groei die vandaag de dag het kenmerk van Scientology geworden is.

Austins prachtige nieuwe Kerk staat aan de andere kant van de straat van de Universiteit van Texas, aan de Drag, waar elke dag wel 70.000 mensen langslopen. Vanaf vandaag zijn de kamerhoge ramen van de Kerk op straatniveau een uitnodiging aan voorbijgangers om binnen te komen, te kijken, te luisteren en een voorproefje te krijgen van Texaanse spirituele vrijheid.

Meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, verwelkomt de enthousiaste menigte terwijl er een nieuwe Scientology ster in het ‘land van Texas’ verschijnt.

Meneer David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie, leidde de Grootse Opening. Hij verwelkomde Scientologists uit de Lone Star State, waarbij hij zijn waardering uitsprak over hun doelen en hun trots.

“Jullie zijn Texaans groot en Texaans taai”, zei meneer Miscavige. “Maar vóór de confetti bij de opening van jullie nieuwe Scientology Kerk neerdwarrelt, is dit een moment om je te herinneren wat er lang geleden door een van jullie beroemde Texanen gezegd werd: dat dit het beste land was dat hij ooit had gezien en dat er een wereld van land was om je in te vestigen. Wel, dat is opnieuw zo. Behalve dat jullie terrein de menselijke geest is en dat jullie je er vestigen door het geluk, de liefde, de oprechtheid en de vriendelijkheid waarmee mensen werden geschapen, te herstellen.”

De nieuwe Ideale Kerk, die op nog geen anderhalve kilometer van het regeringsgebouw ligt, heeft faciliteiten van Texaans formaat om de humanitaire activiteiten en invloed van de Kerk te kunnen laten expanderen. Dit alles belooft drugsvoorlichting en -preventie voor Texaanse jongeren, mensenrechtenonderwijs aan hele generaties en talloze overwinningen voor slachtoffers van misstanden in de geestelijke gezondheidszorg.

Onder de functionarissen en hoog­waardigheids­bekleders die zich tijdens het openings­evenement bij meneer Miscavige hadden aansloten, was de vicevoorzitter van de University Area Partners Association, meneer Mike McHone, een zeer betrokken prominent van de wijk West Campus. “Voor diegenen die niet uit Austin komen, deze stad is een universiteitsstad. We werken eraan om te zorgen dat onze wijk altijd vooraan loopt als het gaat om, wel, alles”, zei meneer McHone.

En vandaag moet ik met wat Texaanse trots toegeven dat we weer een grote stap vieren in zorgen dat onze wijk de beste van de beste blijft. Hook ’em Horns! [de leuze en het handsignaal van de Universiteit van Texas]”, zei hij tegen de joelende menigte.

“Elk van jullie zou er trots op moeten zijn te weten dat jullie hebben geholpen om ons huis te maken wat het vandaag de dag is. Jullie leden vormen de ruggengraat van een voortdurende inspanning binnen de gemeenschap. Wat een andere manier is om te zeggen dat jullie een inherent begrip tonen van wat onze inwoners nodig hebben, met de passie en de zorg om een bloeiende, actieve gemeenschap te bouwen.

Terwijl we vandaag, met deze Grootse Opening, de terugkeer vieren van een belangrijke speler in deze universiteitsbuurt. Dus wat ik eigenlijk zou moeten zeggen is: ‘Welkom terug!’”

Meneer Sam Price, die bijna 25 jaar bij het Austin Health Department werkte en nu een toegewijde Texaanse activist is op het gebied van drugsvoorlichting in Centraal-Texas, zag de impact van het door de Kerk gesponsorde drugsvoorlichtings­programma, Drugsvrije Wereld. “Van meet af aan was onze houding: laten we mensen voorlichten. En we kregen die Feiten over Drugs-informatie naar iedereen. Dat betekent dat dankzij jullie steun duizenden jongeren die nooit de keuze hadden om voorgelicht te worden, nu de keuze hebben om te zeggen: ‘Ik ga drugsvrij leven!’

De wereld zou een betere plek zijn als er meer mensen de zorg en toewijding hadden die jullie kerkleden hebben. Daar is geen twijfel over mogelijk. En dankzij Drugsvrije Wereld hebben jullie deze jongen uit het zuiden van Austin de kans van z’n leven gegeven. Ik heb dus nog één laatste verzoek: blijf doorgaan met jullie goede werk. Je zult nooit weten hoeveel levens je hebt gered.”

Mw. Simone Talma Flowers, algemeen directeur van Interfaith Action of Central Texas, sprak over de internationale diversiteit van Austins religieuze gemeenschap. “Het overbruggen van de scheiding tussen verschillende geloofs­overtuigingen is niet gewoon ‘leuk om te doen’, het is essentieel”, zei ze. “Jullie zijn pilaren van toewijding en betrouwbaarheid geweest. En op die pilaren hebben we nu de grootste interreligieuze beweging in heel Centraal-Texas gebouwd.”

Mw. Flowers sprak over de ruime Kapel van de nieuwe Kerk en zei: “Ik moet je zeggen, we zijn dolenthousiast over het vooruitzicht om onze evenementen hier te houden, op de belangrijkste plek in de binnenstad. Deze Ideale Org zal een gedeelde ruimte zijn waar iedereen welkom is, een plek voor diensten, gesprekken of bijeenkomsten om een goede verstandhouding te realiseren. Dat ze dus mag blijven stralen als een toevluchtsoord voor alle geloofsovertuigingen voor de komende decennia!”

De laatste gastspreker, meneer Nelson Linder, is de voorzitter van de NAACP (National Association for the Advancement of Colored People, Nationale Vereniging voor de Bevordering van Gekleurde Mensen) in Austin. Hij herinnerde zich dat, toen hij aan het eind van de jaren 1950 als kind in Georgia opgroeide, hij naar school liep omdat er geen bussen waren die naar zijn school (waar vanwege de rassenscheiding alleen zwarte kinderen op zaten) reden. “Zoals vele anderen is mijn strijd voor burgerrechten nu decennialang.

Een rechtvaardige samenleving vereist opoffering en toewijding”, zei meneer Linder. “Een groot man zei zelfs eens: ‘Onrecht is niet iets waarmee iemand die de macht heeft zich in zou moeten laten.’ Dat was meneer L. Ron Hubbard. Om dit in de verhitte jaren zestig te zeggen, toont een enorme moed.

In die tijd waren er maar een handjevol mensen die vrede probeerden te stichten en daar was hij bij. Meneer Hubbards ideeën om het concept van ware gerechtigheid te promoten, waren zowel visionair als groots.

En laten we eerlijk zijn, ze inspireerden jullie allemaal om een beweging op te bouwen, niet alleen in Texas, maar over de hele wereld. Dat is niet alleen een geschenk voor degenen die hier zijn. Het is een geschenk voor diegenen die nog niet eens geboren zijn. Dus, namens de NAACP Austin, dank u, meneer Hubbard, dat u die krachtige stem in het land was.

Met deze Grootse Opening kunnen we nu zeggen: ja, meneer Hubbard, we maken uw droom tot een realiteit. En dat is zeker iets om te vieren.”


In de nieuwe Ideale Organisatie Austin kunnen bezoekers uit de stad kennismaken met Dianetics en Scientology, beginnend in het Publieke Informatiecentrum. Videodisplays met meer dan 500 video’s laten naast de geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie, het leven en de nalatenschap van de Grondlegger L. Ron Hubbard zien. Het Informatiecentrum biedt tevens een compleet overzicht van de bekende door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s – waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; verreikende drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatie­programma’s; een wereldwijd netwerk van centra voor leren en geletterdheid; en het Scientology Volunteer Minister Programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsgroep bij rampen is. Het centrum is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open en bezoekers kunnen op hun gemak rondkijken en zo vaak als ze maar willen terugkomen.

De Kapel van de Kerk biedt ruimte aan elk soort Scientology bijeenkomst, zoals zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevings­ceremoniën – en ook allerlei evenementen ten behoeve van samenwerking binnen de gemeenschap waar leden van alle denominaties welkom zijn. De nieuwe Kerk beschikt verder over verschillende seminarruimtes en leslokalen, naast tientallen kamers die zijn ingericht voor Scientology auditing (spirituele counseling).


Ideale Kerk Organisaties (Ideale Orgs) zijn de verwezenlijking van de visie van Grondlegger L. Ron Hubbard voor de toekomst van de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologists van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar hogere staten van spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en als ruimte voor gezamenlijke activiteiten om burgers van elke denominatie te verheffen.

De Grootse Opening van de Ideale Scientology Kerk Austin is de eerste van vele nieuwe Kerken die op een prachtig 2024 voor de religie duiden. Alles bij elkaar heeft de Kerk nieuwe Ideale Orgs in heel de Verenigde Staten geopend, waaronder in: New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland en Seattle. En in Californië: Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County en San Diego.

De ongekende expansie van Scientology wordt verder vertegenwoordigd door de opening van nieuwe Ideale Organisaties in grote steden over de hele wereld, waaronder in: Londen, Birmingham en Dublin op de Britse Eilanden; in heel Europa in Brussel, Rome, Milaan, Padova, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stuttgart, Kopenhagen, Malmö, Amsterdam, Bazel en Boedapest; in het Midden-Oosten in Tel Aviv; langs de Stille Oceaan in Tokio, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne en Perth; in Zuid-Afrika in Johannesburg en Pretoria; meer in Canada in Quebec en Cambridge; en in de Latijns-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad en Bogotá.

Ga voor een volledige lijst met Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.


Om de boodschap van Scientology nog verder te dissemineren en om antwoorden te geven op de enorme interesse in de religie lanceerde de Kerk haar eigen satelliet-tv-kanaal, Scientology Network, op DIRECTV Kanaal 320, die ook livestreamt op nl.scientology.tv, op meerdere platforms, in 17 talen en in 24 tijdzones.