DE TECHNOLOGIE VAN STUDEREN

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Het eerste obstakel dat overwonnen moet worden zodat je wat dan ook met succes zult kunnen leren.
  • De drie studiebarrières die kunnen verhinderen dat je een onderwerp begrijpt – en exacte tools om deze barrières te overwinnen.
  • Hoe je elk onderwerp dat je maar wilt, kunt leren en volledig kunt begrijpen.

Cursusoverzicht

Denk hier eens over na: heeft iemand je tijdens je schooljaren ooit geleerd hoe je moet leren?

Tegenwoordig zijn er mensen die, hoewel ze een schooldiploma op zak hebben, toch niet dusdanig kunnen lezen of schrijven dat ze hun werk naar behoren kunnen uitvoeren of het leven aankunnen. Het is een groot probleem. Het is niet dat er onderwerpen zijn die niet geleerd kunnen worden; het is dat er niet onderwezen wordt hoe je moet leren. Het is de stap die in het hele onderwijs ontbreekt.

L. Ron Hubbard heeft deze kloof overbrugd door te voorzien in de eerste en enige technologie over hoe je moet studeren. Hij ontdekte de wetten waarop leren gebaseerd is en ontwikkelde bruikbare methoden die iedereen kan toepassen. Hij noemde dit onderwerp “Studietechnologie”.

Deze methode geeft een begrip over de basisprincipes van het leerproces en verschaft verder exacte manieren om alle valstrikken te ontlopen die iemand bij het studeren kan tegenkomen.

Studietechnologie is niet zoiets als snellezen of trucjes om dingen te onthouden. Daarvan is niet aangetoond dat ze iemands vermogen vergroten om te begrijpen wat hij bestudeert of dat ze iemands geletterdheid op een hoger niveau brengen. Studietechnologie laat zien hoe je moet studeren om een onderwerp zodanig te begrijpen dat je het kunt toepassen.

Hierin vind je slechts een klein gedeelte van de totale Studietechnologie die door meneer Hubbard is ontwikkeld. Desalniettemin bevat dit korte overzicht basisgegevens die je kunt gebruiken om effectiever te studeren. Met deze technologie is iedereen in staat om elk onderwerp te leren.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

6 tot 7 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Technologie van Studeren
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Technologie van Studeren Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“Voordat ik de cursus ‘De Technologie van Studeren’ deed, had ik veel moeite om nieuwe dingen te leren. Op de cursus kwam ik erachter waarom ik zo’n moeite had om iets te leren. Deze studiebarrières: Gebrek aan Massa, Te Steile Gradiënt, en Het Verkeerd Begrepen Woord kun je heel gemakkelijk over het hoofd zien.

Maar juist omdat je ze zo makkelijk over het hoofd ziet, zijn ze des te effectiever bij het oplossen van het mysterie waarom ik vroeger moeite had met studeren. Pas nadat ik deze barrières leerde kennen en hoe je ze oplost, begon ik te begrijpen wat ik aan het leren was. Sterker nog, toen ik deze methoden echt ging gebruiken, verdween mijn onvermogen om iets nieuws te leren als sneeuw voor de zon.

Ik denk niet dat er nu ook maar iets is wat ik niet zou kunnen leren. Dit zou op alle scholen onderwezen moeten worden. Het zou best weleens al onze problemen op het gebied van onderwijs op kunnen lossen!”

D.T.


“Het onderwerp studiebarrières heeft mij enorm geholpen. Het heeft mijn verstand op scherp gezet en ik heb een groter verlangen om iets te bestuderen. En het heeft me geholpen om alle barrières weg te nemen die me verhinderden om door te gaan met mijn studie.

Het verkeerd begrepen woord: dit was vanaf het begin iets wat me problemen bezorgde. Ik weet nu hoe ik om moet gaan met moeilijke woorden, hoe ik ze op moet helderen en hoe ik verder moet gaan met studeren. Hierdoor zal ik heel veel mensen die willen stoppen met een opleiding, kunnen helpen.

Elementaire woordverheldering: dit vond ik echt fantastisch, want toen ik dit las, voelde ik mij enorm aangemoedigd. Heel veel mensen die moeite hebben met studie, hebben last van gapen en slaperigheid terwijl ze lezen. Door de gegevens in dit gedeelte van de cursus kon ik dit aanpakken en zal ik in de toekomst veel mensen kunnen helpen.

In zijn geheel was dit een geweldige cursus, belangrijk voor veel mensen en vooral voor studenten of mensen die iets nieuws willen leren.”

C.S.