ASSISTEN VOOR ZIEKTES EN VERWONDINGEN

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Hoe je iemand kunt helpen om sneller te herstellen van een ongeluk, ziekte of ontsteltenis.
  • Wat je relatie is met je lichaam en je verstand – en waarom je in staat bent je eigen gezondheid te beïnvloeden.
  • Vaardigheden die je kunt gebruiken om iemands pijn en ongemak te verlichten.

Cursusoverzicht

Zoals dat in het leven nu eenmaal gaat, raken mensen soms gewond. Het menselijk lichaam staat bloot aan ziektes, verwondingen en allerlei ongevallen van toevallige of opzettelijke aard.

Door de eeuwen heen hebben religies geprobeerd om het lichamelijke lijden van de mens te verlichten. De methoden daartoe varieerden van gebed tot handoplegging en er zijn vele vormen van bijgeloof ontsproten om het effect dat dit soms had, te verklaren. De gemeenschappelijke opvatting was echter, welke methode er ook gebruikt werd, dat de geest, het spirituele wezen, het lichaam kan beïnvloeden.

Tegenwoordig is het aan de geneeskunde om het lichaam te behandelen als er iets aan mankeert. Maar daar gaat men vrijwel geheel voorbij aan de relatie van het spirituele wezen tot zijn lichaam en de invloed die de eerste op de laatste heeft.

Het is nu eenmaal een feit dat, na elke noodzakelijke medische behandeling, de persoon zelf een enorm vermogen heeft om het lichaam en het welzijn ervan, of het gebrek daaraan, te beïnvloeden.

L. Ron Hubbard heeft uit zijn ontdekkingen talloze toepassingen ontwikkeld voor de geestelijke en spirituele aspecten van iemands lichamelijke problemen. En naarmate steeds meer technieken ontwikkeld werden, kwam er een nieuwe verzameling van technologie in gebruik, die “Assisten” wordt genoemd.

Het aantal manieren waarop assisten kunnen worden toegepast, is bijna onbeperkt. Ze helpen altijd en geven vaak wonderbaarlijke resultaten. Tegenwoordig bestaan er tientallen assisten voor een ruim scala aan omstandigheden en verscheidene van de meest fundamentele en meest gebruikte, zijn in deze cursus opgenomen. 

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

4 tot 6 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Assisten voor Ziektes en Verwondingen
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.