TAAKSTELLINGEN EN DOELEN

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Waarom mensen soms hard werken om een doel te behalen maar geen vooruitgang boeken met het bereiken ervan.
  • Wat je stap voor stap dient te doen om je plannen te verwezenlijken.
  • De exacte tools die je nodig hebt om je doelen in welke activiteit dan ook te bepalen en te bereiken.

Cursusoverzicht

Hoe krijg je iets gedaan? Hoe realiseer je een droom of voer je een plan succesvol uit? Velen van ons lijken doelen te hebben die nooit gerealiseerd worden of plannen te hebben die nooit volledig uitgewerkt zijn en velen van ons staan voor opgaven die overweldigend en zelfs onhaalbaar lijken. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor bedrijven en zelfs hele landen. De geschiedenis kent vele mislukte projecten.

Toen L. Ron Hubbard zich verdiepte in het onderwerp organisatie, ontwikkelde hij een enorme hoeveelheid technologische kennis om elke groep van succes te verzekeren. Hierbij gaf hij ook een oplossing voor de meest gebruikelijke tekortkoming: het onvermogen om plannen ten uitvoer te brengen.

In deze cursus zul je ontdekken hoe je letterlijk elk doel, groot of klein, kunt bereiken. Plannen kunnen wel degelijk gerealiseerd worden, maar daarvoor zullen achtereenvolgens een aantal essentiële stappen moeten worden gedaan. Je zult te weten komen welke stappen dat zijn en hoe je deze op wat dan ook kunt toepassen – op een persoonlijke ambitie, een gezin, een groep, een bedrijf en nog veel meer. Je zult ontdekken dat je dromen wel degelijk verwezenlijkt kunnen worden.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

5 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Taakstellingen en Doelen
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Taakstellingen en Doelen Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“Als ambitieus en creatief persoon heb ik vaak ideeën over manieren waarop ik mijn eigen leven of het leven van de mensen om me heen, mijn familie en vrienden, kan verbeteren. Maar vaak komen en gaan deze ideeën zonder dat ze ooit tot wasdom komen. Elke dag loop ik weer tegen nieuwe obstakels aan en tot dusver stelde ik dingen alsmaar uit of liet ik mijn plannen varen, omdat ik me door barrières liet tegenhouden.

Taakstellingen en Doelen heeft me het belang geleerd van het hebben van een plan van aanpak en een algemene strategie, zodat wanneer er zich problemen voordoen, je ze of kunt oplossen en nog steeds richting je oorspronkelijke doel kunt gaan, of dat je je plan kunt aanpassen en opnieuw kunt evalueren zodat het probleem een stuk kleiner wordt in verhouding tot je einddoel.

De technologie gaf me in feite een heel nieuwe kijk op planning en ik besefte dat ik een erg onrealistische en irreële kijk had op hoe ik succesvol kon zijn. Ik dacht dat het wel op een dag ineens allemaal op zijn plek zou vallen en dat dat het dan zou zijn. Nu begrijp ik dat het hard werk en vastberadenheid vereist om succes te bereiken. Ik voel me er zeker van dat deze technologie me de ondersteuning geeft waar ik altijd aan kan refereren.

Net als met de cursus over Studietechnologie heb ik al bewijs gekregen over hoe verbazingwekkend deze technologie is. Het doel dat ik mezelf heb gegeven tijdens een van de praktijkopdrachten, is iets waar ik al maanden over liep na te denken, maar waar ik nog steeds niets mee had gedaan. Nu heb ik niet alleen een strategie om dit project te voltooien, maar ook erg gedetailleerde taakstellingen die ik kan gebruiken om mijn idee te realiseren. Ik kijk nu uit naar de toekomst en wacht op uitdagingen die op mijn pad zullen komen. Ik weet dat dit geen negatieve dingen zijn, maar mogelijkheden om goede strategie en planning te gebruiken om succes te bereiken!”

G.C.


“Ik maakte de cursus ‘Taakstellingen en Doelen’ af op de Volunteer Ministers-website. Nadat ik het boekje online had gelezen en de praktijkopdrachten had gedaan, gebruikte ik de tools in mijn bedrijf.

Binnen een paar weken nadat ik deze tools begon te gebruiken, had ik al het aantal afspraken met potentiële klanten verhoogd van 1 tot 2 per week naar 6 tot 8 per week. En nu heb ik twee nieuwe klanten waar ik mee werk. De cursus is nuttig omdat de praktijkopdrachten je leren hoe je de tools kunt toepassen. Het is meer dan alleen maar theorie. Het toepassen van de tools zorgt ervoor dat je je heel erg richt op je doelen. Alle activiteiten die niet direct het doel ondersteunen, worden geschrapt en alleen de activiteiten die direct naar je doel leiden, worden ondernomen.

Ik vond dit een hele leuke cursus en ik heb het Taakstellingen en Doelen-boekje altijd bij me, zodat ik er zeker van kan zijn dat ik de gegevens op dagelijkse basis implementeer. Ik ben er zeker van dat mijn bedrijf een groot succes zal worden. Ik zie er nu al de voortekenen van.”

M.H.