LOS ANGELES, CALIFORNIË

EEN NIEUWJAARSVIERING SCIENTOLOGY-STIJL:
EEN GROOTS VERLEDEN HULDIGEN, EEN GRENZELOZE TOEKOMST INLUIDEN

31 DECEMBER 2023

In het bomvolle Shrine Auditorium sloten Scientologists het boek van een ongekend jaar en begonnen vol vuur aan 2024 voor een toekomst van eindeloze horizonnen!

Een avond om weer een jaar van niet-aflatende wereldwijde expansie te vieren ...

Een avond om uit te zien op oneindige morgens ...

Een avond om het dak eraf te blazen en het startschot te geven voor een nieuw jaar!

De grandeur van het Shrine Auditorium in Los Angeles zette de toon voor een stijlvolle en opwindende avond toen meer dan 6500 Scientologists en gasten bijeenkwamen voor de spectaculaire Scientology Nieuwjaarsviering.

Plotsklaps was er in het Shrine een schakering van feestelijk licht te zien en begon de muziek. Het publiek sprong op en bleef tijdens het hele openingsconcert met een reeks internationale artiesten staan.

Meneer Miscavige begint het evenement, sluit het boek van een ongekend jaar en steekt van wal over 2024 en een toekomst van eindeloze horizonnen.

Het publiek had hoge verwachtingen en toen meneer David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie, het podium opkwam, barstte het uit in een donderend applaus. De ovatie weerklonk door de grote zaal en zo begon de avond met een golf van opwinding over de enorme betekenis van dit evenement.

“Zoals traditioneel is, touren we tijdens ons Nieuwjaarsevenement langs de verschillende sectoren waarin L. Ron Hubbards Technologie wordt toegepast”, begon meneer Miscavige. Na te hebben beschreven wat voor opwindends er die avond nog zou volgen, voegde hij eraan toe: “We toasten niet slechts op een jaar dat voorbij is. In plaats daarvan gaan we vaste raketbrandstof ontsteken en het dak van dit auditorium eraf blazen terwijl we het nieuwe jaar van 2024 in vliegen!”

Daarmee begon meneer Miscavige met de Nieuwjaarsviering in een echte Scientology-stijl. Hij presenteerde levendige verhalen over de explosieve groei van de Kerk in het afgelopen jaar.

ONSTUITBARE, ONEINDIGE EXPANSIE

Eén graadmeter voor de groeiende aanwezigheid van Scientology was overduidelijk met haar wereldwijde humanitaire initiatieven. Ze bracht een internationale groep van vrijwilligers bijeen die 10 miljoen uur aan hulp zonder onderscheid boden.

Vanuit de hele wereld kwamen blijken van dankbaarheid, met proclamaties:

 • van het Amerikaanse Rode Kruis voor “jullie uitzonderlijke demonstratie van mededogen en standvastige toewijding”;
 • van het nationale parlement van Australië voor “de toewijding en inspanning van jullie vrijwilligers in deze crisistijd”;
 • van het Britse Lagerhuis “als erkenning voor de uitzonderlijke hulp”;
 • en van machtscentra overal elders – meer dan 3000 awards en onderscheidingen in naam van het bouwen van een betere wereld.
 • Ondertussen bleef de Kerk de wereld verheffen via Scientology Network en ontving daarvoor lofbetuigingen voor televisie­programma’s en sociale verantwoordelijkheid (in totaal meer dan 130 vakprijzen).

  Tegelijkertijd werd de enorme nieuwsgierigheid van mensen naar de religie bevredigd in het online Scientology universum, waar bezoekers zich elke twee minuten inschreven voor een online cursus – met een verbluffende 1,2 miljoen cursusvoltooiingen.

  Maar het aantal dat de grootste toekomst voorspelt, is de 464.000 vierkante meter die nu verbouwd wordt – en allemaal om de internationale grootte van Scientology op vijf continenten te verdubbelen.

  TECHNOLOGIEËN DIE EEN BESCHAVING VERHEFFEN

  Hoewel zo’n enorme voorbereiding de groeiende fysieke aanwezigheid van Scientology aantoonde, presenteerde meneer Miscavige vervolgens een wervelwind van successen die de toepassing van de Technologie van L. Ron Hubbard, Grondlegger van Scientology, weerspiegelen. Hij ontvouwde een reeks voorbeeldige verhalen die elk ervan de kracht illustreren van de wereldwijde programma’s die bedoeld zijn om sociale verbetering, voorspoed van groepen en spirituele vooruitgang te bevorderen.

  De Association for Better Living and Education (ABLE) brengt programma’s gericht op het bestrijden van drugsgebruik, analfabetisme, immoraliteit en criminaliteit.

 • In Italië, de locatie van een drugshandel van 30 miljard dollar en een land met een van de hoogste verslavings­percentages in Europa, geeft een leidinggevende van Narconon met 40 jaar ervaring verslaafden een nieuw leven met LRH Drugsrehabilitatie Technologie. Dat is het verhaal van een expanderend netwerk van Narcononcentra dat zich van bovenaan tot onderaan de Italiaanse laars uitstrekt – waar elke dag een leven van verslaving wordt gered.
 • In Nederland gebruikte een groep van Applied Scholastics-onderwijzers in Amsterdam de Studietechnologie van L. Ron Hubbard om de onderwijs­barrières te overwinnen die voortkomen uit de inherente complexiteit van de Nederlandse taal. En zo, in slechts 60 uur bijles, scoort bijna 90 procent van de zogenaamde hopeloze leerlingen boven het nationale gemiddelde. Daarna breidde het Applied Scholastics-team zich door de stad uit tot maar liefst zes centra, waardoor het in de top één procent van alle bijlescentra in het hele land kwam – waarna onderwijs­deskundigen Studietechnologie als het model erkenden om al het Nederlandse leren te verheffen.
 • In Portland, Oregon, waar tijdens het hoogtepunt van de pandemie de onderliggende passie en vooringenomenheid tot rellen leidden die 100 opeenvolgende nachten aanhielden – terwijl een golf van geweldsmisdrijven alle records brak. Maar toen stuurde de Scientology Kerk van de stad een mailing uit van bijna 44.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven naar brandhaarden, waarin de inwoners van Portland werden opgeroepen om in vrede samen te leven. Waarna, je kunt het magie of toeval noemen, de rellen plotsklaps ophielden. Daarna werkten teams van de Kerk en maatschappelijke groeperingen verder samen om van hand tot hand, een-op-een boekjes door de hele stad te distribueren, inclusief aan elke inwoner van de binnenstad. Vervolgens dook het misdaadcijfer onder het niveau van voor de pandemie.
 • Het World Institute of Scientology Enterprises (WISE) dissemineert L. Ron Hubbards Bestuurstechnologie (Bestuurstech) voor het voortbestaan en de voorspoed van groepen.

 • Uit Australië kwam het verhaal van een opmerkelijke tweeling. Ze zijn de derde generatie die eigenaar is van een familiebedrijf dat huizen bouwt. Sinds ze in 2019 lid werden van WISE, hebben de broers het bedrijf uitgebreid van 4 steden in de eerste 50 jaar van het bedrijf tot maar liefst 13 steden en dorpen vandaag de dag. De broers verdrievoudigden de expansie tijdens de pandemie, bouwden bijna 1000 huizen en bliezen zo de grote Australische Droom nieuw leven in voor starters.
 • In Hongarije, waar buitenlandse multinationals geliefde binnenlandse huishoudmerken uit de markt dreven, besloot een ondernemer en WISE-lid de Hongaarse economie te versterken met producten van Hongaarse makelij. Hij nam een fabriek van huishoudelijke en persoonlijke­verzorgings­producten over die bijna failliet was en blies met Bestuurstechnologie het bedrijf nieuw leven in. Zo expandeerde het bedrijf 350 keer. Maar tijdens de pandemie kreeg het bedrijf zelfs een nog grotere bekendheid. Want met de afsluiting van internationale aanvoerlijnen waarbij importproducten plotseling niet meer beschikbaar waren, paste hij de productielijnen van de fabriek aan om uitsluitend dat product te maken dat het meest nodig en gewenst was in het land: ontsmettingsmiddel. Waarna hij officieel tot ‘essentiële dienstverlener’ werd benoemd en uiteindelijk meer dan 5,5 miljoen liter ontsmettingsmiddel aan het hele land leverde – van elke supermarkt tot elke school en elk ziekenhuis. Zijn bedrijf ontving de ene na de andere onderscheiding, totdat hij uiteindelijk naar het Hongaarse parlement werd geroepen om de prestigieuze, landelijke Hoofdprijs voor Waarde en Kwaliteit in ontvangst te nemen.
 • En tot slot uit Zuid-Amerika, waar meer dan 11.000 beroepskrachten LRH Bestuurstechcursussen afsloten van het Hubbard College of Administration (HCA) Ecuador. Het HCA adviseert verder bedrijven van elk type, van een topproducent van specerijen en thee, tot een belangrijk snackbedrijf en zelfs ’s werelds grootste exporteur van orchideeën. In totaal heeft HCA Ecuador Bestuurstechnologie naar meer dan 5000 kleine en middelgrote bedrijven gebracht, die maar liefst zes procent van de economische basis van het land vertegenwoordigen. Voor dit alles werd het HCA onderscheiden door het Bureau van de President voor het ondersteunen van de Ecuadoriaanse industrie naar nieuwe hoogten van productiviteit.
 • De International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) en Scientology Missions International (SMI), de wereldwijde beweging van Scientology Veldgroepen en Missies.

 • Taichung, Taiwan: Als eersteklas voorbeeld van pionierende Scientologists die steeds maar weer nieuwe toegangspoorten naar de Brug openen, richtte een vader/dochter-duo de Superior Knowledge-groep op, en op een zodanige manier dat het in feite een Ideale Groep is. In een land waar oude wijsheid plaats heeft gemaakt voor materieel succes, houdt de groep zich bezig met het verschaffen van de praktische kennis die noodzakelijk is voor werkelijk geluk en werkelijke voorspoed. Gelegen in een van Taichungs belangrijkste hightechindustrieparken brengt Superior Knowledge de Technologie van Dianetics en Scientology naar de beroepsbevolking van de stad. Dat zette belangrijke functionarissen er al toe aan om te verkondigen: “Je creëert een betere toekomst voor de Taiwanese samenleving.”
 • Tsjechië: Het is een land waar een groeiende gemeenschap van pionierende Scientologists eraan werkt een volwaardige Ideale Organisatie op te zetten. Met precies dat voor ogen besloot een I HELP-lid om een heel team te recruiteren dat in het buitenland zou trainen als Gouden Tijdperk Auditors en Supervisors. Waarna de gloednieuwe Scientology Missie van Zbrojnicka in de stad Pilsen werd geopend. Daarna begon de missie aan de levering van introductiediensten in steden in heel Tsjechië en vestigde tegelijkertijd nog meer nieuwe toegangspoorten naar de Brug – maar liefst 22 nieuwe Tsjechische I HELP-groepen en 4 nieuwe Scientology Missies. Dit alles leidde tot een proclamatie van de burgemeester: “Scientology brengt Tsjechië naar een betere staat.”
 • Modena, Italië: Toen de pandemie leidde tot nationale sluitingen, besloot een toegewijde Scientologist van het moment gebruik te maken om een nieuwe Ideale Missie op te zetten, waarbij ze de ruimtes voor alle diensten van de missie plande en renoveerde. De beperkende maatregelen waren nog maar net ingetrokken of het lint werd al doorgeknipt tijdens de Grootse Opening. Als een Ideale Missie leveren ze niet alleen alle Scientology diensten tot de staat van Clear, ze reiken ook naar buiten met de implementatie van elk door de Kerk gesponsord humanitaire initiatief: De Feiten over Drugs, Jongeren voor Mensenrechten, De Weg naar een Gelukkig Leven en Volunteer Minister-rampenbestrijding. Tot nu toe hebben ze al 1 miljoen mensen bereikt met campagne­materialen, maar liefst 23 procent van de bevolking van de regio. Als dank verklaarde een gemeenteraadslid: “Bedankt voor het implementeren van oplossingen die onze gemeenschap ten goede veranderen.”
 • HET EREN VAN DIEGENEN DIE ANDEREN VERHEFFEN

  “Dat brengt ons bij onze Nieuwjaars Awards Viering en wat traditiegetrouw ons jaarlijkse saluut is aan de wereldwijde klasse van Power Field Staff Members”, kondigde meneer Miscavige aan. Daarna stapte er een recordaantal van meer dan 200 Veldstafleden (Field Staff Members, FSM’s) het podium op. Elk van hen ontving een Power FSM-speld, als waardering voor het feit dat hij/zij in één jaar tijd ten minste 100 mensen de Brug naar Totale Vrijheid op heeft geholpen. De bekroning van die onderscheidingen was de huldiging van het ongekende aantal van zes Elite FSM’s, die elk in het afgelopen jaar ten minste 1000 mensen de Brug op en omhoog heeft geholpen.

  VOL VUUR BEGINNEN AAN EEN GLORIEUZE TOEKOMST

  “We komen bij het hoogtepunt van dit Nieuwjaarsoverzicht en de cruciale samenhang tussen de geschiedenis van gisteren en de bestemming van morgen.”

  Daarmee kondigde meneer Miscavige de voltooiing aan van de bouw van gloednieuwe Ideale Organisaties, die hun Grootse Opening in de eerste twee maanden van 2024 zullen hebben:

 • in Austin, Texas, met een Ideale Org die direct naast de Universiteit van Texas ligt en direct aan de belangrijkste verkeersader (bekend als de Drag) door de stad;
 • in Del Valle, Mexico, met een nieuwe Ideale Org die zich 12 verdiepingen hoog boven een van de cultureel levendigste buurten in Mexico-Stad verheft;
 • in Chicago, Illinois, met een nieuwe Ideale Org in de befaamde Chicago Loop, in een gerestaureerd historisch pand in de historische Printer’s Row-buurt van de stad.
 • UITNODIGING VOOR EEN SUPER BOWL

  “Laten we nu het laatste uitroepteken achter dit jaar en onze start van 2024 plaatsen, met andere woorden, ons traditionele welkom aan de wereld”, zei meneer Miscavige. Daarmee toonde hij een preview van de Scientology boodschap die tijdens Super Bowl LVIII in première zal gaan – een nadrukkelijke uitnodiging voor mensen om hun nieuwsgierigheid te bevredigen en voor zichzelf het antwoord te ontdekken op die vraag der vragen: Wat is Scientology?


  En tijdens zijn slotwoord die avond zei meneer Miscavige: “Nu we de hele wereld hebben doorkruist, elke sector van LRH technische toepassing zijn doorgereisd, onze wereldwijde boodschap voor morgen hebben onthuld en nieuwe Ideale Orgs voor de eeuwigheid bekend hebben gemaakt, nodig ik je uit om achterover te gaan zitten en te kijken hoever we gekomen zijn. En om eveneens te zien waar je nu deel van uitmaakt. Want ja, dit is een tijdloos moment in de geschiedenis en een verhaal dat steeds maar opnieuw verteld zal worden.

  Laat nu tot voor altijd elk horloge in deze zaal weer verdergaan met tikken. Want we gaan nu allemaal aftellen voor een lancering en een jaar dat gedenkwaardig zal worden!”

  Waarna het Shrine tot uitbarsting kwam in een spektakel van licht en confetti en op het podium een uitbundig lied ten gehore werd gebracht – een levende metafoor voor het begin van een triomfantelijk en grenzeloos 2024!