DE COMPONENTEN VAN BEGRIP

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • De drie bestanddelen die een begrip over iets tot stand brengen en hoe deze bestanddelen met elkaar in verband staan.
  • Hoe je relaties met anderen kunt verbeteren.
  • De exacte tools die je nodig hebt om je begrip van iedereen die je kent en van de wereld om je heen, te laten toenemen.

Cursusoverzicht

De schappen met zelfhulpboeken in boekwinkels, de radiogolven in de ether en de lezingen van rondreizende sprekers over zelfhulp, alle bieden ze een ontelbaar aantal oplossingen voor de problemen betreffende het begrip van het leven. Toch is de eindeloze stroom moeilijkheden van de mens nog niet opgelost.

In deze cursus gaat L. Ron Hubbard een stap verder dan al deze “oplossingen” en verschaft hij ons de basiskennis over waar begrip nu eigenlijk uit is opgebouwd.

Wat kun je met deze kennis doen? Wanneer je echt weet wat begrip is, heb je de gereedschappen in handen om effectief om te gaan met het leven zelf. Dat betekent dat je de gereedschappen hebt om meer begrip te krijgen van zo ongeveer alles – inclusief de mensen die je kent en de mensen met wie je nog in contact zult komen.

Deze kennis zal je in staat stellen om hulp te bieden aan degenen die de ellende ervaren van misverstanden, uiteenlopende gezichtspunten, gebroken relaties en alle andere bezoekingen die het leven van de mens tot een aaneenschakeling van moeilijkheden maakt. Je zult leren wat de componenten van begrip zijn, hoe die met elkaar in verband staan en hoe ze begrip tot stand brengen. Met de vaardigheden die je kunt verkrijgen door de grondbeginselen te bestuderen die hierin zijn opgenomen, kun je anderen helpen hun medemens en de wereld om zich heen weer te begrijpen.

Hoewel dit slechts een gedeelte bevat van het geheel aan technologie dat meneer Hubbard over dit onderwerp heeft ontwikkeld, is het genoeg om je benadering van het leven totaal te veranderen. En als je het gebruikt, zal dat je helpen om succesvol te zijn op elk denkbaar gebied.

Als gebrek aan begrip inderdaad een van de bronnen is van de problemen van de mens, dan kun je je waarschijnlijk wel voorstellen wat zijn potentieel zou zijn zonder deze belemmering. Miljoenen mensen die deze kennis gebruiken, bereiken hoogten waar ze eerder alleen maar van droomden – en helpen anderen op succesvolle wijze hetzelfde te doen.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

4 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Componenten van Begrip
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Componenten van Begrip Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“Ik kan trots vertellen dat ik de cursus ‘De Componenten van Begrip’, aangeboden door de Volunteer Ministers, heb voltooid. Deze cursus heeft me enorm geholpen in mijn dagelijkse leven. Door het leren van de principes van affiniteit, realiteit en communicatie kan ik nu met praktisch iedereen gemakkelijk communiceren. Ik heb een baan waarin goede communicatie van essentieel belang is en toch realiseerde ik me dat het verhogen van communicatie ieder deel van mijn leven helpt. Stel je een wereld voor waarin iedereen vaardig is met communicatie. Wat zou dat een betere wereld zijn om in te leven!

Voordat ik met deze cursus begon, had ik behoorlijk wat problemen op mijn werk. Het bedrijf waarvoor ik werk ging door wat veranderingen heen die niet veel goeds betekenden voor onze vaste klanten. Omdat ik een manager op deze locatie ben, kreeg ik het meeste van hun ontevredenheid te verduren. De stress van deze gesprekken putte me behoorlijk uit tot een punt waarop ik dacht dat ik mijn baan niet langer zou kunnen doen. Ik belde het gratis Volunteer Ministers-nummer voor hulp en werd naar deze specifieke cursus verwezen.

Nadat ik deze cursus had gedaan, merkte ik dat ik vaak misverstanden en conflicten kon voorkomen. Er zijn zelfs momenten geweest dat ik te maken kreeg met iemand die boos was en dat die me aan het eind van het gesprek zowaar bedankte! Dat was echt geweldig!

Over het algemeen zijn mijn interacties met andere mensen sinds deze cursus veel plezieriger geworden en als extra bonus haal ik meer voldoening uit mijn werk. Ik ben heel tevreden over de resultaten en ik raad iedereen aan om deze cursus te doen!”

A.C.


“De cursus heeft me in staat gesteld om een overvloed in elk deel van mijn leven te genereren. Affiniteit, realiteit en communicatie [ARC] vormen een driehoek waarmee mijn ervaringen met mensen, plaatsen en dingen worden veranderd.

Ik verhoog mijn affiniteit met het onbevooroordeeld kijken naar mijn omgeving. Ik zie dingen zoals ze zijn en niet zoals ze niet zijn, ik zie mensen zoals ze zijn en niet zoals ze niet zijn. Daarom kan ik enorm genieten van de wereld!

Of ik nu wel of niet in communicatie ben, ik weet dat mijn affiniteit en/of mijn realiteit wel of niet met andere mensen overeenkomt en het enige wat we doen, is gewoon de ARC-driehoek opnieuw vaststellen om meer te begrijpen!

Een van de doorbraken die ik had, is dat ik verantwoordelijker ben. Ik ben me er bewuster van dat ik mijn leven in eigen handen heb. De vraag die ik mezelf altijd stelde is, wat is belangrijk voor mij? Maar er zijn mijn familie, mijn carrière, mijn gezondheid, mijn liefdesrelatie. En aan die gebieden van mijn leven wil ik nu werken om met behulp van de ARC-driehoek steeds meer begrip op te bouwen. Dank je.”

D.D.C.