DE OORZAAK VAN ONDERDRUKKING

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Waarom iemand waarmee het goed gaat in het leven plotseling achteruitgaat of waarom er dingen in zijn leven plotseling misgaan.
  • Twaalf onderscheidende kenmerken die je zullen helpen om weloverwogen je vrienden en collega’s te kiezen.
  • Tools die je kunt gebruiken om iemand die gebukt gaat onder suppressie te helpen zodat hij weer goed en gelukkig kan leven.

Cursusoverzicht

Waarom zijn sommige mensen vaker ziek dan andere? Waarom heeft de een vaker pech dan de ander? En is er een reden waarom het leven van anderen in emotioneel opzicht op en neer schommelt, waarbij het de ene dag goed gaat en de andere dag slecht?

Er is een verklaring en het heeft niets te maken met de goden, het lot of de positie van de sterren. De werkelijke reden achter deze verschijnselen en de oplossing wordt uitgelegd in Scientology.

L. Ron Hubbard was in staat om het menselijk gedrag, hoe complex ook, te doorgronden en de onderliggende factoren te ontdekken die het verschijnsel van suppressie (onderdrukking) bij mensen verklaren – want het is suppressie door anderen die deze ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen veroorzaakt. In de fragmenten uit zijn werken die de inhoud van deze cursus vormen, zul je ontdekken hoe je mensen kunt herkennen die het niet al te best met je voor hebben evenals degenen van wie je mag aannemen dat ze je vrienden zijn. Je zult ontdekken waarom het met sommige mensen niet zo goed gaat in het leven en hoe je hen kunt helpen om zich weer beter te voelen. Je zult het mechanisme leren kennen achter dit soort destructieve maar toch veel voorkomende situaties en de manieren om er iets tegen te doen. Het zijn gegevens die in feite een onmiddellijke en duidelijk merkbare verandering in je leven teweeg kunnen brengen, net zoals dat in het leven van anderen het geval is geweest.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

8 tot 10 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Oorzaak van Onderdrukking
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.