CHICAGO, ILLINOIS

GROOT NIEUWS IN CITY OF BIG SHOULDERS WANNEER SCIENTOLOGY KERK IN PRINTER’S ROW OPENT

3 MAART 2024

Duizenden mensen vieren de Grootse Opening in de South Loop-wijk van een monument dat een nieuw leven kreeg en waarin iedereen hoop en hulp wordt geboden.

Op een ongebruikelijk milde dag in Chicago, op slechts een paar straten van Lake Michigan en vier straten van het stadscentrum, verwelkomde een menigte van duizenden mensen (onder wie plaatselijke hoogwaardigheids­bekleders) uitbundig het nieuwste juweel in de legendarische Printer’s Row-buurt, een prachtig gerestaureerd, zeven verdiepingen hoog gebouw dat nu de nieuwe Ideale Scientology Kerk van Chicago is.

Chicago, de dichtstbevolkte metropool van het Midwesten, is ook een sportmekka, de thuisbasis van de Bulls (basketbal), de Cubs en White Sox (honkbal), de Blackhawks (ijshockey) en natuurlijk de Bears (American football). Misschien meer dan welke andere stad ook houden de inwoners van Chicago van hun sportteam. Diegenen die aanwezig waren bij de feestelijke opening juichten net zo onstuimig als ze vroeger voor hun kampioensteam hebben gedaan. En wat betreft Scientology, op deze openingsdag verklaarde de City of Big Dreams trots: Game on!

Grote dag voor de City of Big Shoulders wanneer meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, de aanwezigen verwelkomt bij de inwijdingsceremonie.

Chairman of the Board Religious Technology Center, meneer David Miscavige, verwelkomde de opgetogen menigte voordat het lint werd doorgeknipt. “Vandaag doet deze Second City werkelijk voor niets onder”, zei meneer Miscavige. “En voordat het lint van de Windy City naar beneden valt, is dit ook het moment om te zien wat je al weet: dat, net zoals Chicago ooit na de grote brand herboren werd, er vandaag ook ruimte is voor een nieuw begin. En dus ruimte voor het herstellen van het vermogen van mensen om een beter leven te leiden – in hun eigen ogen en met hun medemens en het spelen van een beter spel.”

Chicago wordt ook gekenmerkt door zijn rijke mix van diverse culturen, etnische groeperingen en religies die zo’n 77 dynamische wijken beslaan. In die geest werken prominenten uit de gemeenschap en maatschappelijke leiders met de Kerk samen om wijken bij elkaar te brengen onder het vaandel van het bouwen van een beter Chicago.

Onder de gastsprekers was advocaat en adviseur van de stad meneer Rob Fioretti. “Chicago staat zijn mannetje – een flinke doordouwer met een van ’s werelds meest herkenbare skylines”, zei hij tegen de menigte. “Ontwerpen die hier bedacht zijn, bepalen de skylines van Amerika en zelfs de skylines van de wereld. En wat geweldig is aan de Scientology Kerk, is dat jullie dat begrijpen. Jullie begrijpen het karakter van deze stad op zoveel niveaus.

Als gemeenteraadslid heb ik naast jullie gevochten om dit monument te bemachtigen. En door onze gezamenlijke inspanning kon ik toekijken hoe de Kerk dit monument restaureerde tot zijn glorie van 1915. Er werd meer dan 25.000 uur in geïnvesteerd – vijfentwintigduizend uur. En laat me je vertellen: elke seconde, elke minuut en elk uur is het bewijs dat je een gewaardeerd en betrouwbaar conservator van deze stad bent!”

Dr. Gwen Appleberry, burgeradviseur voor het politiebureau van Chicago en de Raad van Onderwijs, sprak over de wijsheid van de Grondlegger van de religie: “Ik weet wel iets over het potentieel binnen die deuren. Zie je, 47 jaar geleden zag ik Dianetics voor het eerst”, zei ze over het historische boek van de Grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard.

“Het resoneerde in me, nog voor ik het van de plank pakte. En tot op de dag van vandaag houd ik zijn werken op mijn plank zodat ik zijn wijsheid altijd bij me heb”, zei dr. Appleberry. “Dit is wat ik de ‘boosterinjectie van het leven’ noem. De boosterinjectie van het leven!” herhaalde ze. De menigte liet een instemmend gejuich horen en stond op terwijl ze het nog twee keer herhaalde.

“Laat me je vertellen, jullie zijn precies wat de binnenstad nodig heeft”, zei dr. Appleberry. “Jullie gaan de South Loop verlichten!”

Meneer Kweli Kwaza, algemeen directeur van het Club 21 Initiative, een coalitie van buurtblokclubs die eenheid promoten, benadrukte het belang van samenwerking en empowerment in de gemeenschap. Hij groeide op in Chicago’s West Side en zei: “Ik had het plan opgevat om buurten niet alleen te laten voortbestaan, maar ook te laten gedijen.” En omdat hij had gezien dat de Scientology Kerk de buurtevenementen begon te steunen, voegde hij eraan toe: “Jullie kwamen terug, steeds maar weer. Dus ja, jullie zijn partners in de gemeenschap.

Met deze nieuwe Kerk en de transformatieve programma’s die jullie in onze gemeenschap zullen brengen, hebben we een blauwdruk om, blok voor blok, een stad te bouwen waar we trots op zijn. En het zal nu op de onbreekbare fundering staan van onze mensen, onze organisaties en op centra van verandering zoals deze nieuwe Scientology Kerk!”

De laatste gastspreker, meneer Norman White, werkt als deel van de Commission on Human Relations van de stad. “Weet je, ik geloof dat Chicago de wereldwijde gemeenschap belichaamt. Elke vlag en cultuur is in Chicago vertegenwoordigd, of het nu Pools, Iers, Italiaans, Hispanic, Arabisch of Afrikaans is”, zei hij tegen de aanwezigen van het evenement. “Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat dit ook verdeeldheid zou kunnen veroorzaken. Toch, ongeacht wat, of het nu zwarten, witten, latino’s of Aziaten zijn, zoals ik het zie, zijn we een menselijke familie.”

Meneer White dacht toen terug aan de tijd waarop de Volunteer Ministers van de Kerk op de pandemie reageerden. “Ik was zo verdomd onder de indruk. Jullie zaten er bovenop. Als dit een superheldenfilm zou zijn geweest, zouden jullie, terwijl de rest van ons nog in bed naar ons masker had gereikt, je pak al hebben dichtgeritst, je gele jas al hebben aangetrokken en er ‘iets aan hebben gedaan’! Dat zijn jullie!” zei meneer White.

“Jullie hebben Chicago veilig gehouden. Jullie hebben een inherente bereidheid om te helpen laten zien – zonder onderscheid. Zie je, er bestaat daarbuiten een enorme behoefte. En dat jullie dan de oproep beantwoorden, is precies wat deze stad nodig heeft”, zei meneer White. “Hier staat een kroonjuweel dat een vriendelijkere, meer ondersteunende en meer open stad vertegenwoordigt. Wat wil je nog meer? Laten we vandaag dus onze dank uitspreken voor wat er voor onze ogen staat – een thuis voor elke inwoner waar we ons kunnen verenigen en zo beter kunnen worden, samen. En laten we het beste van vandaag maken om een nog mooiere toekomst te maken in deze stad Chicago!”


In de nieuwe Ideale Organisatie Chicago kunnen bezoekers uit de stad kennismaken met Dianetics en Scientology, beginnend in het Publieke Informatiecentrum. Displays met meer dan 500 video’s laten naast de geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie, het leven en de nalatenschap van de Grondlegger L. Ron Hubbard zien. Het Informatiecentrum biedt tevens een compleet overzicht van de bekende door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s – waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; verreikende drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatie­programma’s; een wereldwijd netwerk van centra voor leren en geletterdheid; en het Scientology Volunteer Minister Programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsgroep bij rampen is. Het centrum, met het aan de staat liggende Four Star Café, is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open en bezoekers kunnen op hun gemak rondkijken en zo vaak als ze maar willen terugkomen.

De Kapel van de Kerk biedt ruimte aan elk soort Scientology bijeenkomst, zoals zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevings­ceremoniën – en ook allerlei evenementen ten behoeve van samenwerking binnen de gemeenschap waar leden van alle denominaties welkom zijn. De nieuwe Kerk beschikt verder, naast verschillende seminarruimtes en leslokalen, over een hele verdieping met kamers die zijn ingericht voor Scientology auditing (spirituele counseling).


Ideale Kerk Organisaties (Ideale Orgs) zijn de verwezenlijking van de visie van Grondlegger L. Ron Hubbard voor de toekomst van de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologists van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar hogere staten van spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en als ruimte voor gezamenlijke activiteiten om burgers van elke denominatie te verheffen.

De Grootse Opening in maart van de Ideale Scientology Kerk Chicago is een van de hoogtepunten van een al expansief 2024. Onder de andere Ideale Orgs die aan het begin van het jaar ingewijd zijn, zijn: de Scientology Kerk Del Valle, die slechts twee dagen geleden in Mexico-Stad werd geopend en die 12 verdiepingen boven de iconische enclave van de stad omhoog rijst, en de Scientology Kerk Austin, die afgelopen weekend openging en recht tegenover de campus van de Universiteit van Texas ligt aan de Drag, de bruisende verkeersader door de stad.

Al met al heeft de Kerk de afgelopen jaren nieuwe Ideale Organisaties in grote steden over de hele wereld geopend, waaronder in de Latijns-Amerikaanse hoofdstad van Bogotá; Londen, Birmingham en Dublin op de Britse Eilanden; in heel Europa in Brussel, Rome, Milaan, Padova, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stuttgart, Kopenhagen, Malmö, Amsterdam, Bazel en Boedapest; in het Midden-Oosten in Tel Aviv; langs de Stille Oceaan in Tokio, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne en Perth; in Zuid-Afrika in Johannesburg en Pretoria; en meer in Canada in Quebec en Cambridge.

De ongekende expansie van de Scientology religie wordt verder vertegenwoordigd door de opening van nieuwe Ideale Kerk Organisaties in heel de Verenigde Staten, waaronder in: New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland en Seattle. En in Californië: Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County en San Diego.

Ga voor een volledige lijst met Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.


Om de boodschap van Scientology nog verder te dissemineren en om antwoorden te geven op de enorme interesse in de religie lanceerde de Kerk haar eigen satelliet-tv-kanaal, Scientology Network, op DIRECTV Kanaal 320, die ook livestreamt op nl.scientology.tv, op meerdere platforms, in 17 talen en in 24 tijdzones.