MEXICO-STAD, MEXICO

NACHTELIJKE HEMEL MEXICO-STAD LICHT OP TIJDENS OPENING SCIENTOLOGY KERK DEL VALLE

1 MAART 2024

Passie en toewijding voeden de expansie van Scientology terwijl de spectaculaire nieuwe Ideale Kerk als baken van vrijheid oprijst in de skyline van Mexico‑Stad.

Op vrijdag 1 maart waren er mariachi’s (Mexicaanse straatmuzikanten) te horen terwijl zoeklichten door de nachtelijke hemel boven Colonia del Valle dansten, een van de oudste en levendigste buurten in Mexico‑Stad. Tijdens een gesynchroniseerde viering werd het lint van de Grootse Opening doorgeknipt, begon het vuurwerk en juichten duizenden mensen. Daarmee werd de nieuwe Scientology Kerk Del Valle verwelkomd.

Feestelijke muziek en opgewonden stemmen vulden het 5100 vierkante meter grote gebouw, toen de nieuwe Ideale Org van Del Valle opende om de voortdurende expansie van de religie aan te kondigen. De nieuwe 12 verdiepingen hoge Kerk ligt vlak bij Avenue Universidad in Del Valle en haar torenhoge, 24 meter grote, verlichte Scientology bord heet de dichtstbevolkte stad op het westelijk halfrond en de grootste Spaanssprekende stad ter wereld welkom.

Terwijl hij de historische ceremonie leidt, verwelkomt meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, de enorme menigte die aanwezig is en die blij is dat Del Valles nieuwe Scientology Kerk nu haar deuren opent.

Dat enthousiaste welkom werd duidelijk toen meneer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, het podium opkwam om alle aanwezigen toe te spreken. “Vergeet niet, de essentie en levenskracht van een Ideale Org is precies wat onze Grondlegger voor ogen had: ‘Een activiteit waar mensen naartoe zouden komen om vrijheid te verwerven en waar ze het vertrouwen zouden hebben dat ze die vrijheid ook zouden bereiken.’ En dat gaan we vandaag vieren. Het is het geschenk dat jullie aanbieden. En de visie die is uitgekomen door jullie, de helden van deze beweging, bij het creëren van deze Ideale Org”, zei meneer Miscavige. “Wil je zien hoe er geschiedenis wordt geschreven in deze Latijns-Amerikaanse megastad? Wel, het moment is aangebroken – hier en nu.”

Onder de hoogwaardigheids­bekleders en maatschappelijke leiders die aanwezig waren, was meneer Cristian Badillo, directeur van de Fundación Conciencia Nacional por la Libertad Religiosa [Stichting voor Nationaal Bewustzijn van Religieuze Vrijheid]. Vandaar dat meneer Badillo sprak over de 21 leefregels voor een beter leven uit De Weg naar een Gelukkig Leven van Scientology’s Grondlegger L. Ron Hubbard, als een cruciaal middel om de eenheid tussen mensen van alle geloofsovertuigingen te bevorderen.

“Om het Mexico te realiseren dat we willen, moet de waarheid die in De Weg naar een Gelukkig Leven staat van persoon tot persoon worden doorgegeven, tot die zich uitstrekt van Baja tot de Yucatán”, zei meneer Badillo.

“Ik heb het voorrecht gehad om de leefregels aan mensen in achterbuurten en geloofs­gemeenschappen te geven. Ik heb ze aan jongeren in jeugdgevangenissen gegeven. En, net als ik persoonlijk heb ervaren, zag ik dat anderen ook zelf beseften dat dit de waarheid was. Een waarheid die zo zeker is als de grond onder je voeten. Waarna het onomstotelijk was: L. Ron Hubbard heeft een universele taal geschreven. En we zijn het de mensheid verschuldigd om mensen van elke achtergrond, elk geloof, overal te vertellen: ‘Je kunt je eigen weg naar een gelukkig leven ontdekken!’”

Congreslid Luis Zamora Romero was ook een geëerde gast. Meneer Romero heeft zijn leven gewijd aan de strijd voor gelijke rechten en is lid van de Comisión de Justicia y Derechos Humanos [Commissie voor Justitie en Mensenrechten] van de deelstaat Nayarit.

“Ik heb de hele wereld afgezocht naar manieren om mensen hun mensenrechten te laten zien – totdat ik jullie ontdekte”, zei meneer Romero. “We delen de overtuiging dat mensenrechten niet alleen een recht zijn, maar ook een plicht van de ene persoon naar de andere.

Daarom hebben we zowel slachtoffers als degenen die de mensenrechten schenden onderwezen. We hielden zelfs een nationale jongerendag met meer dan 7000 aanwezigen. Door samen te werken regelden we dat er daar 9000 mensenrechten-boekjes waren om de woorden ‘Ken je mensenrechten’ op de grond uit te leggen en zo de langste van dergelijke zinnen in de geschiedenis te maken. Daarmee toonden we niet alleen onze collectieve toewijding, maar vestigden we een Guinness World Record! En zo zullen we verenigd snel nóg een wereldrecord vestigen als de grootste beweging op aarde.”

Meneer Fabián Aranda García, advocaat en juridisch adviseur van de Comisión Nacional de los Derechos Humanos de México [Nationale Mensenrechten Commissie van Mexico], promoot het thema van welwillendheid en sociale verbetering. Meneer García is ook docent hoger onderwijs ethiek- en gezondheids­wetgeving aan de Universidad Nacional Autónoma de México [Nationale Autonome Universiteit van Mexico] en werkt al bijna tien jaar samen met de Scientology Kerk en de door de Kerk gesponsorde waakhond over de ggz, de Citizens Commission on Human Rights (CCHR).

“Het streven naar gerechtigheid is wat mijn belangrijkste uitdaging dreef – en vandaar mijn samenwerking met de Scientology Kerk en CCHR”, zei meneer García. “Het begon toen er in een nieuwe wet stond: ‘Een arts kan iemand opsluiten en bepalen dat die persoon niet langer over de toekomst van zijn eigen gezondheid, zijn geld, zijn opleiding kan beslissen.’ Want in de ogen van de wet is die persoon gewoon een nul.

Als ik hier niet tegen zou strijden, zou ik geen slachtoffer zijn, dan zou ik medeplichtig zijn. Samen gingen we direct naar het Nationale Parlement. We presenteerden onze cases en gaven de Mexicaanse leiders de feiten. En met de toekomst van duizenden mensen (zelfs miljoenen mensen) op het spel wonnen we en werd die totalitaire wet ingetrokken!”

Vader Manuel Corral, leidinggevend secretaris van interinstitutionele betrekkingen van de katholieke kerk in Mexico, sprak erover dat de dag een essentie van eenheid betekende. “Het is tijd om geen onderscheid meer te maken tussen geloofs­overtuigingen”, zei vader Corral. “We hebben misschien allemaal verschillende ideologieën, maar we moeten als één strijden. En met jullie activiteiten hebben jullie een authentieke religieuze eenheid laten zien en hebben jullie religies bij elkaar gebracht.

Dat is mijn droom die uitkomt. En dat is de droom van jullie Grondlegger die uitkomt. Bovendien hebben jullie een symbool van die eenheid in deze aarde geplant – en het is een ontzagwekkend wonder voor onze ogen. Laten we, terwijl we deze glorieuze nieuwe Scientology Kerk vieren, nu dromen van een betere Mexico-Stad en een stralender Mexico. En laten we ter ere van meneer Hubbard het samen een realiteit maken!”


In de nieuwe Ideale Organisatie Del Valle kunnen bezoekers uit de stad kennismaken met Dianetics en Scientology, beginnend in het Publieke Informatiecentrum. Displays met meer dan 500 video’s laten naast de geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie, het leven en de nalatenschap van de Grondlegger L. Ron Hubbard zien. Het Informatiecentrum biedt tevens een compleet overzicht van de bekende door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s – waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; verreikende drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatie­programma’s; een wereldwijd netwerk van centra voor leren en geletterdheid; en het Scientology Volunteer Minister Programma, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsgroep bij rampen is. Het centrum is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open en bezoekers kunnen op hun gemak rondkijken en zo vaak als ze maar willen terugkomen.

De Kapel van de Kerk biedt ruimte aan elk soort Scientology bijeenkomst, zoals zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevings­ceremoniën – en ook allerlei evenementen ten behoeve van samenwerking binnen de gemeenschap waar leden van alle denominaties welkom zijn. De nieuwe Kerk beschikt verder, naast verschillende seminarruimtes en leslokalen, over een hele verdieping met kamers die zijn ingericht voor Scientology auditing (spirituele counseling).


Ideale Kerk Organisaties (Ideale Orgs) zijn de verwezenlijking van de visie van Grondlegger L. Ron Hubbard voor de toekomst van de religie. Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologists van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar hogere staten van spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en als ruimte voor gezamenlijke activiteiten om burgers van elke denominatie te verheffen.

De Grootse Opening van de Ideale Scientology Kerk Del Valle is de tweede Ideale Org in Mexico-Stad. De eerste werd ingewijd als de prachtige Nationale Kerk, direct naast het Paleis voor Schone Kunsten en vlak bij het Nationale Hooggerechtshof en het Nationale Paleis. Vanwege de onverminderde en explosieve expansie van Scientology is er ook een toekomstige 30.000 vierkante meter grote Ideale Advanced Organization in aanbouw in de wijk Las Lomas in Mexico-Stad, die de 21 landen van Latijns-Amerika zal dienen.

De Grootse Opening van Del Valle volgt de opening van de Scientology Kerk Austin, die net afgelopen weekend geopend werd en die recht tegenover de campus van de Universiteit van Texas ligt aan de Drag, de bruisende verkeersader door de stad. Al met al heeft de Kerk nieuwe Ideale Organisaties in grote steden over de hele wereld geopend, waaronder in de Latijns-Amerikaanse hoofdstad van Bogotá; Londen, Birmingham en Dublin op de Britse Eilanden; in heel Europa in Brussel, Rome, Milaan, Padova, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stuttgart, Kopenhagen, Malmö, Amsterdam, Bazel en Boedapest; in het Midden-Oosten in Tel Aviv; langs de Stille Oceaan in Tokio, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne en Perth; in Zuid-Afrika in Johannesburg en Pretoria; en meer in Canada in Quebec en Cambridge.

De ongekende expansie van de Scientology religie wordt verder vertegenwoordigd door de opening van nieuwe Ideale Kerk Organisaties in heel de Verenigde Staten, waaronder in: New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland en Seattle. En in Californië: Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County en San Diego.

Ga voor een volledige lijst met Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.


Om de boodschap van Scientology nog verder te dissemineren en om antwoorden te geven op de enorme interesse in de religie lanceerde de Kerk haar eigen satelliet-tv-kanaal, Scientology Network, op DIRECTV Kanaal 320, die ook livestreamt op nl.scientology.tv, op meerdere platforms, in 17 talen en in 24 tijdzones.