DE DRIJFVEREN VAN HET BESTAAN

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • De elementaire reden achter al je handelingen en besluiten.
  • De acht verschillende delen waar het leven uit bestaat en hoe deze allemaal met elkaar in verband staan.
  • Hoe je vol vertrouwen de juiste beslissingen in je leven kunt nemen.

Cursusoverzicht

De mens heeft eeuwenlang geprobeerd om erachter te komen wat zijn plaats in deze materiële wereld is. Wat is zijn relatie tot andere levensvormen en zijn medemens? Waaruit bestaan zijn werkelijke verantwoordelijkheden en aan wie is hij die verschuldigd?

Daar zijn nooit duidelijke antwoorden op gevonden, niet door de oude Grieken, noch door de materialistische denkers van vandaag de dag.

En dat is zo gebleven totdat L. Ron Hubbard het doel verwezenlijkte waar hij zo lang naar streefde: de ontdekking van een alomvattend principe dat op alles wat leeft van toepassing is, een gemeenschappelijke noemer aan de hand waarvan ieder mens, sterker nog, alles wat leeft, zou kunnen worden begrepen.

Hieruit kwam een reeks ontdekkingen voort die een nieuw licht wierp op de aard van de mens en het leven.

De principes in deze cursus zijn het antwoord op het aloude morele dilemma van goed en kwaad, en brengen een nieuw niveau van rationaliteit teweeg. Met deze principes kunnen we nu de diverse factoren van het bestaan op één lijn brengen, kunnen we wanneer we voor keuzes worden gesteld onveranderlijk de juiste beslissingen nemen, en kunnen we bovendien een nieuw gezichtspunt innemen over de richtingen die we op kunnen gaan in ons leven.

In talrijke andere geschriften en in zijn lezingen gaat meneer Hubbard nog veel dieper in op deze principes. Wat nu echter volgt, is een weergave van de essentie van dit onderwerp en een praktische benadering van het leven welke al door miljoenen mensen met succes wordt toegepast.

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

4 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: De Drijfveren van het Bestaan
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.