OPLOSSINGEN VOOR HET DRUGSPROBLEEM

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Hoe de gevolgen van drugsgebruik zich opstapelen en iemand kunnen benadelen, zelfs lang nadat hij gestopt is ze te nemen.
  • Wat de schadelijke gevolgen zijn die drugs op zowel het verstand als de persoon zelf hebben.
  • Effectieve tools die je kunt gebruiken om iemand te helpen veilig van drugs af te komen

Cursusoverzicht

Wanneer men beweert dat drugs de grootste kwelling is geworden waar de samenleving onder te lijden heeft, dan is dat zeker niet overdreven. Geen enkel deel van de samenleving wordt niet aangetast door deze kwelling. Criminaliteit en geweld zijn de duidelijkste nevenverschijnselen, maar immoraliteit, afgebroken opleidingen en, waar dit alles in feite op neerkomt, geruïneerde levens, zijn niet minder ernstig en komen even vaak voor.

En het probleem beperkt zich niet tot drugs; de effecten van medische en psychiatrische middelen, of het nu gaat om pijnstillers, kalmeringsmiddelen of “antidepressiva”, zijn net zo desastreus.

L. Ron Hubbard heeft zich met dit probleem beziggehouden, niet met het doel de lichamelijke kwalen van mensen op te lossen, maar als voortzetting van zijn speurtocht naar middelen om de mens als spiritueel wezen vrij te maken, en elke barrière die op deze weg opgelost moest worden, aan te pakken. Drugs waren zo’n barrière.

Totdat meneer Hubbard een bruikbaar drugsrehabilitatieprogramma had ontwikkeld, was er geen oplossing. Op psychiatrische ideeën gebaseerde programma’s kenden meer mislukkingen dan successen en sommige leidden alleen maar tot ernstigere verslaving. Andere mensen, die betere bedoelingen hadden, ontdekten dat het niet voldoende was om alleen goede bedoelingen te hebben. Het ontbrak hen aan een technologie die werkte.

Het programma van meneer Hubbard voorziet in die technologie. Het helpt iemand te ontdekken waarom hij nu eigenlijk drugs was gaan gebruiken en neemt de geestelijke en spirituele schade weg die door drugs veroorzaakt is. Het ontgift het lichaam door oude drugsrestanten te verwijderen en geeft iemand middelen die hem in staat zullen stellen voorgoed van drugs af te blijven. Het is zonder twijfel het meest volledige en effectieve programma ter wereld. Voor het eerst, zoals honderdduizenden zullen bevestigen, kunnen degenen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs, zichzelf van deze tirannie bevrijden en het leven met hernieuwde energie en hoop tegemoet treden. Deze cursus bevat enkele elementaire principes van dit programma en verschaft voor het eerst werkelijk begrip van de verslavingsproblematiek. 

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd met een serie studie- en praktijkopdrachten.

Voordat je begint moet je je eigen persoonlijke account aanmaken op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

7 tot 8 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Oplossingen voor het Drugsprobleem
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.