OPLOSSINGEN VOOR HET DRUGSPROBLEEM

ONLINE CURSUS

Op deze cursus zul je de volgende dingen leren:

  • Hoe de gevolgen van drugsgebruik zich opstapelen en iemand kunnen benadelen, zelfs lang nadat hij gestopt is ze te nemen.
  • Wat de schadelijke gevolgen zijn die drugs op zowel het verstand als de persoon zelf hebben.
  • Effectieve tools die je kunt gebruiken om iemand te helpen veilig van drugs af te komen

Cursusoverzicht

Wanneer men beweert dat drugs de grootste kwelling is geworden waar de samenleving onder te lijden heeft, dan is dat zeker niet overdreven. Geen enkel deel van de samenleving wordt niet aangetast door deze kwelling. Criminaliteit en geweld zijn de duidelijkste nevenverschijnselen, maar immoraliteit, afgebroken opleidingen en, waar dit alles in feite op neerkomt, geruïneerde levens, zijn niet minder ernstig en komen even vaak voor.

En het probleem beperkt zich niet tot drugs; de effecten van medische en psychiatrische middelen, of het nu gaat om pijnstillers, kalmeringsmiddelen of “antidepressiva”, zijn net zo desastreus.

L. Ron Hubbard heeft zich met dit probleem beziggehouden, niet met het doel de lichamelijke kwalen van mensen op te lossen, maar als voortzetting van zijn speurtocht naar middelen om de mens als spiritueel wezen vrij te maken, en elke barrière die op deze weg opgelost moest worden, aan te pakken. Drugs waren zo’n barrière.

Totdat meneer Hubbard een bruikbaar drugsrehabilitatieprogramma had ontwikkeld, was er geen oplossing. Op psychiatrische ideeën gebaseerde programma’s kenden meer mislukkingen dan successen en sommige leidden alleen maar tot ernstigere verslaving. Andere mensen, die betere bedoelingen hadden, ontdekten dat het niet voldoende was om alleen goede bedoelingen te hebben. Het ontbrak hen aan een technologie die werkte.

Het programma van meneer Hubbard voorziet in die technologie. Het helpt iemand te ontdekken waarom hij nu eigenlijk drugs was gaan gebruiken en neemt de geestelijke en spirituele schade weg die door drugs veroorzaakt is. Het ontgift het lichaam door oude drugsrestanten te verwijderen en geeft iemand middelen die hem in staat zullen stellen voorgoed van drugs af te blijven. Het is zonder twijfel het meest volledige en effectieve programma ter wereld. Voor het eerst, zoals honderdduizenden zullen bevestigen, kunnen degenen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs, zichzelf van deze tirannie bevrijden en het leven met hernieuwde energie en hoop tegemoet treden. Deze cursus bevat enkele elementaire principes van dit programma en verschaft voor het eerst werkelijk begrip van de verslavingsproblematiek. 

 

Cursusgegevens

Studiegemak

Deze cursus is stap voor stap opgebouwd. Het is een serie leesopdrachten gevolgd door vragen om je begrip te testen.

Voordat je begint, maak je je eigen persoonlijke account aan op de Scientology website. Zodra je bent ingelogd volg je de stappen van het programma tot je de cursus voltooid hebt. Al het benodigde cursus­materiaal is beschikbaar op de Scientology website.

Cursusduur

7 tot 8 uur. Je kunt de cursus echter op je eigen tempo doen. Met andere woorden, er is geen tijdslimiet. Deze cursus is onze service aan jou, geheel kosteloos.

Materialen

Boekje: Oplossingen voor het Drugsprobleem
of Het Scientology Handboek

Alle cursusmaterialen zijn ook geïntegreerd in de online cursus. Met andere woorden, zodra je bent ingelogd, kun je de materialen binnen het online cursus­programma lezen terwijl je elke stap doet. We raden je echter wel aan om het boekje gratis te downloaden of aan te schaffen, zodat je het kunt bekijken of kunt naslaan als je niet bent ingelogd in het cursusprogramma.

Supervisie

Als je hulp nodig hebt bij de cursusoefeningen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de online cursus­supervisor. Je kunt hem bereiken via de Heb je hulp nodig?-knop in je online cursus­programma. De online cursussupervisor zal je helpen om een volledig begrip te krijgen en om het maximale uit de cursus­materialen te halen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de cursus alle gegevens hierin kunt toepassen.

Cursusvoltooiing

Na voltooiing van De Oplossingen voor het Drugsprobleem Cursus krijg je je certificaat per e-mail toegestuurd.

 

Succesverhalen

“Er zijn verschillende mensen in mijn familie die verslaafd zijn geraakt aan drugs. Ikzelf ben bepaalde perioden in mijn leven verslaafd geweest aan cafeïne en suiker. Drugs schaadden mijn vermogen om te werken, me te concentreren en te leren.

De online cursus ‘Oplossingen voor het Drugsprobleem’ heeft me geholpen om te begrijpen waarom mijn vrienden en familieleden deden zoals ze deden, en het heeft me geholpen om te zien hoe drugs mijn gedrag hebben beïnvloed.

Door het bestuderen van Oplossingen voor het Drugsprobleem heb ik geleerd hoe ik drugs kan vermijden en wat de pijnlijke gevolgen zijn die drugs met zich meebrengen. Ik ontdekte dat ik blijer ben, productiever, dat ik me beter kan concentreren en dat ik meer van het leven geniet. Dat is een geweldig gevoel!”

S.R.


“Het bestuderen en toepassen van de online cursus ‘Oplossingen voor het Drugsprobleem’ bood me twee geweldige mogelijkheden.

De eerste: om te leren en te ontdekken hoe je, als het te maken heeft met drugs, problemen aanpakt en hoe je mensen kunt helpen.

De tweede: de gelegenheid om met mensen over dit probleem te praten.

Weet je, het is niet zo moeilijk te geloven dat veel mensen niets over drugs en de bijwerkingen ervan weten. Ik sprak met een paar vrienden. Ze vertelden dat ze nooit zoiets als lsd of heroïne hadden geprobeerd. Maar zij weten, net als ik, dat de cocaïnemarkt dit jaar aan het groeien is. Het belangrijkste doelwit zijn jonge mensen tussen de 13 en 17 jaar! Ze kunnen drugs bij school of in dansgelegenheden vinden, in het park of vlak bij een kroeg in de buurt.

Ik sprak met iedereen over alle soorten drugs. Niet alleen de illegale soorten, maar ook de legale soorten: kunstmatige stoffen en pijnstillers. En ik sprak met ze over hoe belangrijk het is om je lichaam te reinigen en om het schoon te houden.

Dankzij L. Ron Hubbard en de Volunteer Ministers kunnen we werkelijk effectieve hulpmiddelen inzetten tegen drugs en kunnen we werkelijk mensen helpen.”

N.C.


“In Oplossingen voor het Drugsprobleem worden oplossingen voor een van de grootste problemen in de samenleving gegeven. Vanwege de huidige aard van de samenleving raken steeds meer mensen onder invloed van drugs en alle lagen van de bevolking worden erdoor beïnvloed. In Oplossingen voor het Drugsprobleem kan de fundamentele oorzaak voor drugsverslaving of drugsafhankelijkheid worden gevonden.

Het beschrijft ook, vrij simpel, de effecten die drugs op de gebruiker hebben en het laat zien hoe drugs het functioneren van iemand verzwakken.

Het biedt gelukkig ook oplossingen voor de problemen die door drugs binnen de samenleving veroorzaakt worden. Door gebruik van Objectieve Processen en voedingssupplementen zoals beschreven in de cursus, kunnen drugsgebruikers enorm geholpen worden. Als ze eenmaal door de eerste periode van ontwenning heen zijn geholpen, kunnen ze worden onderricht over verdere processen om te helpen de onderliggende redenen om drugs te nemen, aan te pakken.

Ik heb verschillende vrienden die ik met behulp van deze cursus heb kunnen voorlichten over de effecten van drugs op hun lichaam en verstand. Ik heb ze erop gewezen hoe het hen eigenlijk mínder hielp, wat het tegengestelde was van wat ze geloofden. Ik kon ook Objectieve Processen gebruiken om zo hun ontwennings­verschijnselen te helpen verlichten en om te helpen de behoefte aan alcohol weg te nemen. Met de tools uit deze cursus kon ik met mijn vrienden praten en hun de middelen geven om anderen te helpen om te gaan met het grootste probleem binnen de samenleving in de eenentwintigste eeuw: drugs.”

C.H.