COLUMBUS, CENTRAL OHIO

O-H-I-O: NIEUWE SCIENTOLOGY KERK TRAPT AF IN COLUMBUS

9 NOVEMBER 2019

Leiders van stad en staat verwelkomen nieuwe Kerk langs Route 33 in het hart van het land van de Buckeye.

Noem het het hart van Amerika. Noem het een land waar mensen net zo eerlijk zijn als appeltaart en frisdrank. Het is Central Ohio, en aan haar top staat Columbus, de hoofdstad van de staat en een van de snelst groeiende steden in het land.

Columbus, het jongste broertje van Ohio’s drie C’s (naast Cleveland en Cincinnati), stroomt over van ondernemingsenergie en een voortdurend transformerend stedelijk profiel, waardoor het de bijnaam kreeg: ‘Grootste provinciaalse stadje in Amerika’. Maar wat natuurlijk werkelijk dit stukje van het Midwesten bepaalt, is de eeuwige passie voor het Ohio State Buckeyes American footballteam – acht keer nationaal kampioen en altijd onder de eerste tien.

Slechts een paar minuten van hun beroemde ‘hoefijzer’-stadion, op een frisse herfstmiddag, op zaterdag 9 november, kwamen Scientologists en gasten bijeen voor een ander soort wedstrijddag: de openingsaftrap van een nieuwe Scientology Kerk voor Central Ohio.

Op een frisse middag in Ohio wordt dhr. Miscavige vergezeld door een uitbundige menigte bij de viering van hun opmerkelijke prestatie.

Dhr. David Miscavige, de kerkelijk leider van de Scientology religie, richtte zich tot alle aanwezigen, onder wie die parochianen die hielpen om deze nieuwe Kerk tot leven te wekken: “Dank je wel, en wat een eer om hier in Columbus te staan op de dag waarop je het puntje op de ‘i’ in Ohio zet! Zodoende, en onnodig om te zeggen, is dit ook een dag om je borst te laten zwellen met Midwesterse trots. Want hoewel Columbus misschien Amerika ontdekte, dankzij jouw doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en verregaande stoutmoedigheid, gaf je Amerika een nieuwe Scientology Kerk waarmee hij nu zichzelf kan ontdekken.”

Tijdens de openingsfestiviteiten was er een 20-koppige fanfare – The Best Damn Band in the Land – die het vrolijke refrein van “Hang on Sloopy” speelden. Dit klassieke nummer, Ohio’s officiële rocksong, bleek een inspirerende inleiding voor een koor van hoogwaardigheidsbekleders die alles wat tot wasdom was gekomen, begroetten – een baken voor samenwerking met de gemeenschap en verandering in heel Central Ohio.

In tegenstelling tot zijn natuurlijke schoonheid werden de landelijke en stedelijke zones getroffen door sociale onrust. Geen enkele crisis schiet je sneller te binnen dan de drugsepidemie gevoed door opiaten, die verantwoordelijk is voor de dood van 4000 Ohioans per jaar en die aan de top van de nationale ranglijst staat. Vandaar dat de Kerk met een Feiten over Drugs-programma werkt waarmee al meer dan 200.000 leerlingen werden geïnformeerd. In diezelfde geest sponsort de Scientology Kerk een Mensenrechten-initiatief dat het leerplan vormt van plaatselijke jeugdkampen en een onderwijsprogramma van morele waarden gebaseerd op het boek De Weg naar een Gelukkig Leven, dat nu risicojongeren empowert met principes van gezond verstand die een gids vormen voor het leven.

Als centrum voor sociale verbetering voor de gemeenschap zal de nieuwe Scientology Kerk van de stad een verbinding vormen tussen Central Ohio en de passie van zijn burgers om zijn medemens te helpen. Vanaf de prominente locatie van de Scientology Kerk aan US Highway 33, waar meer dan 70.000 forenzen per dag langsrijden, dient het nieuwe 5100 vierkante meter grote pand de hele regio, van de binnenstad van Columbus tot aan Dayton en Mansfield.

Als blijk van het goede werk dat al bereikt is, waren er overheidsnotabelen en prominente burgers die Scientologists in hun nieuwe thuis verwelkomden, onder wie de hoogedelgestrenge Adam Miller, staatsvertegenwoordiger van Ohio voor het 17e House District; Albert Lang Jr., algemeen directeur van de Ohio School Boards Association Black Caucus; dr. John Howard, medeoprichter van de Greater Columbus Basketball Legend Association; en Willie Burton, voormalig NBA-ster en voorzitter van het Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program.

Staatsvertegenwoordiger van Ohio, Adam Miller, juichte de Kerk en haar oprechte toewijding aan de gemeenschap toe: “Jullie hebben schooldirecteuren, schoolhoofden en beambten in de gezondheidszorg betrokken om het drugprobleem aan te pakken. Jullie hebben ons ‘City Block Watch’-programma geholpen om onze straten te beschermen tegen misdaad en schending van mensenrechten. Jullie hebben leiderschapsrollen op je genomen in openbare raden voor schonere, duurzamere gemeenschappen. En het is allemaal zeer goed ontvangen. Dus ja, we koesteren jullie ‘ouderwetse’ Midwesterse benadering van vriendschap in de buurt, van verantwoordelijkheid voor de buurt en van betrokkenheid in de buurt.”

Albert Lang Jr., algemeen directeur van de Ohio School Boards Association Black Caucus, benadrukte het werk van Scientologists in naam van het bewerkstelligen van sociale verandering met De Weg naar een Gelukkig Leven: “Veel van onze jongeren hebben een GPS voor het leven nodig. En we hebben gezien dat de leefregels jonge mannen en vrouwen in hun greep kregen en ze niet alleen de weg wezen, maar ook de kanten van de weg. Die gouden regels hebben veranderd hoe zij over het leven denken. Waar ze eens weigerden om naar school te gaan, draaien ze bij en slagen ze. Waar ze eens misdrijven begingen, hebben ze vandaag schone handen. En waar ze eens bendeleden wilden zijn, willen ze nu deel van hun gemeenschap zijn. Laat me je vertellen, dat is het maken van soldaten van verandering, die nooit meer naar het donker zullen terugkeren.”

Dr. John Howard, medeoprichter van de Greater Columbus Basketball Legend Association, benadrukte de impact van de studiefilosofie van de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard: “Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik geloof dat Studietechnologie dhr. Hubbards belangrijkste ontdekking is. Wanneer je naar zijn werk kijkt, kun je de nauwgezette gedachte zien die hij erin stopte. Je ziet hoe hij onderzocht wat hij zag en met echte oplossingen kwam. Hij was een genie die zijn tijd ver vooruit was. En we zullen zijn humanitaire nalatenschap door de eeuwen heen zien rollen. Dus hier, met dit centrum voor zijn leerstellingen, deze nieuwe Scientology Kerk in de ziel van het Midwesten van Amerika, kunnen we ons blijven verwonderen over zijn gedachten, zijn uitvindingen en zijn methoden die de menselijke geest opnieuw laat ontbranden.”

En ten slotte sprak Willie Burton, voormalig NBA-ster en voorzitter van het Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program, over de winnende formule van Drugsvrije Wereld: “Samen helpen we de kinderen in Ohio om het juiste spel te spelen. Van nu af aan begrijpen deze kinderen dat als ze naar de weg van verslaving staren, dat het een dood spoor is. En met jullie nieuwe Kerk, zullen we veel meer Buckeye-scholieren zien die zich omdraaien voordat ze op dat dode spoor terechtkomen. Wat betekent dat we vandaag heel veel goeds vieren hier in deze stad. Dus, zeker, mensen vragen mij: ‘Hoe was het om 50 punten te scoren in één wedstrijd?’ Maar ik grijp deze kans en vraag jullie: ‘Hoe was het om deze Kerk te bouwen als centrum voor verandering hier in Columbus?’ Want dit is inderdaad een all-starprestatie, zoals ik er nog nooit een gezien heb. En nu is het tijd voor jullie om in de schijnwerpers te staan. Gefeliciteerd!”


In het nieuwe pand zijn zowel Scientologists als zij die geïnteresseerd zijn om meer over Scientology te leren, welkom.

Zodra bezoekers de nieuwe Scientology Kerk Central Ohio binnenkomen, worden ze verwelkomd door een Informatiecentrum waar een introductie tot Dianetics en Scientology te zien is. Displays met meer dan 500 films in 17 talen laten de geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie zien, alsmede het leven en de nalatenschap van grondlegger L. Ron Hubbard.

In het Informatiecentrum worden tevens de vele humanitaire programma’s die Scientology ondersteunt getoond – waaronder ons wereldwijde initiatief op het gebied van mensenrechtenonderwijs; een verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van geletterdheids- en leercentra; en het Scientology Pastoraal Werker-korps, wat nu ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsleger bij rampen is.

In de Kapel van Central Ohio worden alle Scientology ceremoniën en diensten gehouden, inclusief zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën. Verder is de Kapel open voor de hele gemeenschap en welke gezindte dan ook voor een breed scala van evenementen. Van banketten en seminars tot workshops en lezingen, allemaal in naam van het herstellen van gemeenschappen in heel Central Ohio.

Het Café is een ontmoetingsplaats, voor bezoekers die een rondleiding krijgen door de Kerk, voor degenen die een van de vele evenementen bijwonen en voor parochianen tijdens pauzes van hun Scientology diensten.

In de nieuwe Kerk kunnen alle introductieseminars en -cursussen geleverd worden die een overzicht geven van de grondbeginselen van Dianetics en Scientology en hun toepassing in het leven. Onder de meest populaire zijn het Persoonlijke Efficiëntie Seminar, de Succes door Communicatie Cursus en een reeks Cursussen ter Verbetering van het Leven, elk ervan ontworpen om een specifiek aspect van iemands leven te helpen verbeteren.

Naast Introductiediensten beschikt de Kerk over een hele vleugel met speciaal ingerichte kamers voor het leveren van Scientology auditing (een-op-een spirituele counseling). Zij die trainen om auditor te worden (Scientology counselors), kunnen in een hele vleugel met meerdere cursuszalen trainen, elk apart ingericht voor een specifiek aspect van training.


De opening van de nieuwe Scientology Kerk van Central Ohio, drijft een periode van tien jaar van grote expansie van de religie verder, met bijna 70 nieuwe Scientology Kerken in steden over de hele wereld – van Orlando tot Perth, Dublin tot Detroit en van Kansas City tot Johannesburg.

Er staan de komende 12 maanden nog meer openingen van Kerken op de agenda, in steden in Noord-Amerika, Australië, Europa, en het Verenigd Koninkrijk.