CLEARWATER, FLORIDA

GROOT DENKEN – SCIENTOLOGY KERK VIERT VERJAARDAG VAN GRONDLEGGER MET EXPONENTIËLE EXPANSIE

16 MAART 2024

Duizenden Scientologists uit Florida en uit de wereld komen samen in het spirituele hoofdkwartier van de religie in Clearwater ter gelegenheid van de verjaardag van Grondlegger L. Ron Hubbard (compleet met het legendarische Verjaardagsspel) en om zijn visie en zijn Technologie feestelijk te eren.

Het was het verjaardagsfeest waar duizenden mensen op hadden gewacht. In feite vulden meer Scientologists dan ooit tevoren de Ruth Eckerd Hall voor deze jaarlijkse viering.

Na een energiek 30 minuten durend optreden van een fantastische band (vergezeld door solisten, dansers en zelfs door de met een Grammy bekroonde bassist Stanley Clarke), begroette vuurwerk en de eerste van tientallen staande ovaties meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, toen hij het podium opkwam om de verjaardag van L. Ron Hubbard (LRH) te vieren.

De eerste van tientallen staande ovaties begroet meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, terwijl hij het podium opkomt voor de Verjaardagsviering van Grondlegger L. Ron Hubbard.

Een van de inspirerende thema’s van de avond, ‘Denk groot’, werd gedemonstreerd tijdens de uitbundige viering in een volle zaal, die naast een overzicht van de successen van het afgelopen jaar, de introductie van zojuist getrainde leidinggevenden behelsde. Deze leidinggevenden werden nadat ze het belangrijkste trainingsprogramma in de geschiedenis van Scientology hadden voltooid, naar Ideale Orgs in de hele wereld gestuurd.

Meneer Miscavige keerde terug naar het enorme centrum voor podiumkunsten in Clearwater, waar hij eerst een hommage aan L. Ron Hubbard bracht en toen de duizenden mensen verwelkomde die uit de buurt en vanuit heel de wereld waren gekomen om alles te vieren wat er sinds de laatste verjaardagsbijeenkomst was gebeurd.

Er heerste vrolijkheid, er heerste magie, maar bovenal was er meer (meer mensen, meer goed nieuws) en is er nog veel meer dat voor ons ligt.

“Zoals gepast is op deze avond der avonden presenteren we wat LRH het liefst wilde voor zijn verjaardag: niet alleen een Verjaardagsspel dat EXPANSIE betekent”, vertelde meneer Miscavige het publiek aan het begin van de feestelijkheden van die zaterdagavond, “maar ook de expansionistische bestemming zoals die door zijn Technologie wordt aangewakkerd en alles zoals gemanifesteerd in Ideale Orgs.

Maar, waarom zou ik het afzwakken?” ging hij door. “De waarheid is, je kunt vanavond als een grote mijlpaal zien, waarna we nooit meer zullen terugkijken. Bovendien is het een mijlpaal met exponentiële vertakkingen.”

Meneer Miscavige deelde de vele blijken van erkentelijkheid en eerbewijzen die aan meneer Hubbard waren geschonken sinds dit publiek de laatste keer bijeen was gekomen, waaronder:

 • in Washington, DC, waar LRH geschiedenis schreef als Amerika’s jongste Eagle Scout en waar het Congres van de Verenigde Staten in deze tijd herdenkt dat het 100 jaar geleden is sinds hij een spoor voor nieuwe generaties van Scouts baande;
 • in de Filipijnen, waar een jonge L. Ron Hubbard wonderen ontdekte die in het Westen onbekend waren, en waar ter ere van zijn wijsheid een hoge sultan LRH zojuist de zelden verleende titel Koninklijke Chief heeft geschonken;
 • en in Afrika, waar LRH vocht om de ketenen van onderdrukking voor een volk te verbreken en waar hoge Afrikaanse vorsten een heilige luipaardhuid presenteerden die alleen door vorsten wordt uitgereikt aan vorsten. Met dat geschenk kwamen proclamaties die een grote waardering uitdrukten voor LRH en zijn visie voor Afrika als de bron van een grote toekomst voor de mensheid: “Met Scientology Technologie aan onze zijde bouwen we die volgende grote beschaving.”
 • Er was ook een golf van erkenningen die elk de wereldwijde humanitaire nalatenschap van L. Ron Hubbard prezen:

 • zijn Studietechnologie die de afgelopen vijftig jaar geholpen heeft om meer dan 64 miljoen leerlingen geletterdheid te brengen;
 • zijn drugs­rehabilitatie­technologie, die talloze levens heeft gered via een netwerk van centra, het dubbele van wat enige andere grote ontwenningskliniek in de wereld doet;
 • en uiteindelijk is er zijn technologie voor vriendelijkheid en moraliteit in de 21 leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven, zijn op gezond verstand gebaseerde gids voor het leven, beschikbaar in 118 belangrijke talen.
 • De grote waardering en dankbaarheid stroomde ook binnen van geleerden, culturele instellingen, religieuze leiders, overheidsfunctionarissen en zelfs federale parlementsleden – meer dan 1000 blijken van erkentelijkheid voor LRH.

  DE LANCERING VAN HET GOUDEN TIJDPERK VAN BESTUURSKUNDE

  Zoals meneer Miscavige aan het begin van de avond vermeldde, was er tijdens de Verjaardagsviering ook een ‘expansionistische bestemming’ te zien, zoals die door LRH Technologie wordt aangewakkerd.

  Hij had het toen over het Gouden Tijdperk van Bestuurskunde, het hoogtepunt van het Gouden Tijdperk van de Kerk. Meneer Miscavige verwees terug naar mijlpalen “waarna we nooit meer zullen terugkijken” (het Gouden Tijdperk van Kennis en het Gouden Tech Tijdperk Fase II) en voegde eraan toe: “Maar er blijft toch nog een laatste component over voor de volledig Gouden Tijdperk-kwestie.”

  Het Gouden Tijdperk van Bestuurskunde, zei hij “vult alle andere aan en versterkt ze, en brengt uiteindelijk het hele Gouden Tijdperk tot stand. En ja, sinds LRH’s Verjaardag vanavond is de lancering begonnen. Dit is degene die ze allemaal volledig tot bloei brengt.”

  Meer dan 800 leidinggevenden in Scientology, vanuit de hele wereld, zijn al begonnen aan het nieuwe trainingsprogramma in Flag, het spirituele hoofdkwartier van de religie in Clearwater.

  Onder de eerste Ideale Org-leidinggevenden die het programma hadden voltooid en die weer naar hun Kerk terugkeerden, waren de leidinggevenden van Melbourne, Londen, Denemarken, Schotland en San Francisco, naast de leidinggevenden van drie Kerken in Florida: Orlando, Miami en het ‘thuisteam’ Tampa.

  Terwijl het publiek enthousiast juichte voor de Gouden Tijdperk van Bestuurskunde-teams, moest het beste nog komen.

  SNELLE EXPANSIE

  “En daarmee komen we bij het volgende hoofdstuk van het evenement van vanavond”, zei meneer Miscavige tegen het publiek. “Hoewel, het meer drie hoofdstukken zijn, drie steden, twee landen, één glorieuze realiteit.

  En laat me je vertellen, er is nog nooit zoiets geweest.”

  De spits werd afgebeten op 24 februari in Austin, Texas, waar meneer Miscavige een prachtige nieuwe Ideale Org inwijdde die recht tegenover de Universiteit van Texas staat, in de hoofdstad van de staat. Bovendien ligt ze aan de Drag, Austins culturele en sociale centrum, waar elke dag gemiddeld 70.000 mensen langs de hoge ramen van de Kerk aan de straat lopen.

  Slechts zes dagen later reisde meneer Miscavige 1600 kilometer zuidwaarts naar Mexico-Stad, de grootste Spaans sprekende stad ter wereld, waar mariachi’s een serenade gaven voor de mensen die zich daar hadden verzameld. Onder een avondhemel huldigde meneer Miscavige de Grootse Opening van de Ideale Org van Del Valle. Het gebouw van 12 verdiepingen, met zijn 24 meter hoge verlichte Scientology bord, torent boven de stad uit en is vanuit alle richtingen te zien.

  Daarna, slechts twee dagen later en zo’n drieduizend kilometer ervandaan, op een erg onwinterse dag (het was 21 graden Celsius) in Chicago, dat vaak “De beste grote stad in de VS” wordt genoemd, sloot meneer Miscavige zich bij duizenden Scientologists aan om de derde Ideale Org-opening in negen dagen te vieren. Het prachtig gerestaureerde monument in het centrum is meer dan een eeuw oud en staat in de Printer’s Row-buurt, het historische centrum van de Midwesterse drukwereld.

  De glorieuze realiteit van dit drievoudige vertoon van gemanifesteerde expansie kwam tot leven in een dynamische videopresentatie die het publiek van het Verjaardagsevenement naar elk van deze drie Grootse Openingen transporteerde – elk werd begroet met een enorme ovatie.

  Deze gloednieuwe Ideale Orgs brachten in een wervelende demonstratie van ‘Denk groot’ het totaal aantal Ideale Orgs over de hele wereld naar 76 – met meer op de startbaan voor een Grootse Opening.

  HET GESCHENK VAN EXPANSIE AAN LRH

  Een luidruchtig hoogtepunt van de avond was de aankondiging van de winnaars van het jaarlijkse Verjaardagsspel. Dit spel draait om het vervullen van de wens van LRH voor het geschenk dat hij het liefst wilde: EXPANSIE in naam van het bouwen van een betere wereld. Gedreven door dat doel strijden Missies, Kerken, Advanced Organizations en Continental Liaison Offices in zes continenten en tientallen steden, het hele jaar door om de hoogste eer. En er waren wat races waar het er tot het laatste moment om spande.

  Toen de race voorbij was, stapten de winnaars het podium op om hun glanzende bekers en race-shirt in ontvangst te nemen en zich te koesteren in de juichkreten van het publiek: de Scientology Missie van Quito, Ecuador; de Scientology Kerk van Kaohsiung, Taiwan; de Advanced Organization voor Australazië; en het Continental Liaison Office van West-Amerika.

  DENK IN TOEKOMSTEN – OP EEN GROTE MANIER

  Een onfeilbaar thema van de viering was het mandaat van LRH om in toekomsten te denken. En dat werd benadrukt in de daaropvolgende presentatie van meneer Miscavige die ging over wat er ons in de zeer nabije toekomst te wachten staat: het volgende seizoen van Scientology Network. Door het succes van het netwerk sinds zijn lancering, zei hij, “stappen er grotere aantallen mensen onze drempel over dan ooit eerder in de geschiedenis. Maar het is zelfs meer”, voegde hij eraan toe, “degenen die door de deur lopen, stellen zelfs geen vragen. Ze weten al welke dienst ze willen! Dus ja, het is een hele nieuwe wereld.”

  En daarmee toonde meneer Miscavige een preview van het aankomende jaar en opnieuw juichte het publiek.

  Nog steeds in toekomsten denkend, deelde meneer Miscavige mee dat er nog “één geschenk was dat we niet hadden uitgepakt ... nog niet.

  Dit geschenk is zo geweldig dat er een overeenkomstig geweldige voorbereiding voor nodig was om het uit te pakken!”

  En toen het publiek begon te begrijpen waar het over ging, begonnen ze te juichen en zei hij: “Dit is de Scientology Kerk en Celebrity Centre Parijs.” En kondigde toen aan dat de Grootse Opening in de komende weken zal plaatsvinden.

  “We zullen de Stad van Licht verlichten!”, verkondigde hij. Daarmee werd een visuele presentatie aan een opgetogen publiek getoond van het nieuwe Gouden Tijdperk van Bestuurskunde-team dat naar huis terugkeerde. Het prachtige, zes verdiepingen tellende bouwwerk ligt slechts een paar straten van de locatie waar tijdens de Olympische Spelen dit jaar de slotceremonie gehouden zal worden.

  Het gejuich dat de staande ovatie begeleidde was zeker wel op de Courtney Campbell Causeway-brug van Clearwater te horen, als het niet helemaal op de Atlantische Oceaan, halverwege Europa te horen was.

  EEN GESCHENK VAN LRH

  Toen het al direct legendarische Verjaardagsevenement ten einde liep, kondigde meneer Miscavige een laatste geschenk aan: deze was van LRH aan alle aanwezigen.

  “Het is een geschenk namens LRH. Inderdaad, woorden die hij voor jou geschreven heeft”, zei hij. Daarna legde hij uit dat elke bezoeker een persoonlijk exemplaar zou ontvangen van LRH’s handgeschreven gedicht ‘Wij zijn de Vrije Mensen’, dat resoneert met inspiratie die relevant is voor iedereen.

  Daarna, voor een laatste drie hoera’s en “Fijne verjaardag, Sir!” sloot meneer Miscavige af met het volgende:

  “Je ervaart nu wat je een Gouden Tijdperk zou kunnen noemen van het zijn van een Scientologist en van het winnen van universele vrijheid.

  Ongeacht hoe jij je vrijheid verkiest te gebruiken”, vervolgde hij, “neem je eigen volgende stap, zodat jij zult winnen en wij allemaal zullen winnen.”

  En alles zoals LRH in zijn onsterfelijke gedicht schreef:

  Ons ongeketend verstand kan

  Verre reiken en

  Het idee van ultieme Vrijheid grijpen.

  Scientology
  De
  Wegwijzer
  Eruit.

  Wij zijn de Vrije Mensen.

  Wij LEVEN!

  Wij zijn Vrij!

  – L. Ron Hubbard