KOPENHAGEN, DENEMARKEN

SCIENTOLOGY KERK REAGEERT OP VOORTDURENDE EUROPESE EXPANSIE MET RELIGIEUZE RETRAITE IN CENTRUM VAN KOPENHAGEN

12 NOVEMBER 2023

Om plaats te bieden aan de recordaantallen Europese Scientologists die naar Kopenhagen reizen voor hogere religieuze diensten, heeft de Scientology Kerk een geheel nieuwe religieuze retraite in het hart van de stad geopend.

De Grootse Openingen van de Kerk hadden hun vervolg met een enorme menigte die op Vesterbrogade stond, een drukke winkelstraat in Kopenhagen, voor de opening van de religieuze retraite Nordland.

Op zondag 12 november stonden Scientologists die landen in heel Europa vertegenwoordigden, op Vesterbrogade, een drukke winkelstraat in Kopenhagen, om de Grootse Opening van de nieuwe religieuze retraite Nordland te vieren.

Het ruime vijf verdiepingen tellende Nordland, op slechts vijf minuten lopen van de Ideale Advanced Organization en Saint Hill Europa, biedt een goed gelegen, kosmopolitische en afleidingsvrije omgeving voor Scientologists die uit heel Europa naar Kopenhagen komen om deel te nemen aan Scientology training en auditing (spirituele counseling).

“Elke organisatie die ons Europese hoofdkwartier omvat, is op één enkel doel gericht: om ieder wezen uit Europa te helpen de Brug op te gaan naar de hoogste staten van OT”, zei meneer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, toen hij een preview van Nordland liet zien tijdens de IAS Verjaardagsviering 2023, die op 3 november in Sussex, Engeland, werd gehouden.

Nordland is gevestigd in een historisch, neoklassiek gebouw op slechts enkele minuten van de iconische Tivoli Tuinen in Kopenhagen, ’s werelds op een na oudste pretpark. Het gebouw, gebouwd in 1889, is door de Kerk volledig in oorspronkelijke staat teruggebracht, inclusief het leistenen dak en de gevel van bakstenen en terracotta. De binnenplaats van het gebouw met zijn Kopenhaagse straatstenen is ook tot zijn oorspronkelijke staat teruggebracht.

In de religieuze retraite zijn meer dan 70 goed voorziene kamers en twee eetgelegenheden, elk met een ruime selectie om parochianen uit zo’n 30 landen tevreden te stellen. Café Natur heeft de hele dag door heerlijke snacks voor diegenen die een pauze hebben van Scientology counseling of training, terwijl Restaurant Magnolia met een buffet en bediening ook voor parochianen is.

Het net geopende Nordland is de laatste component van de voltooiing van een geheel Ideale Sea Org-basis voor Europa en een regio met explosieve groei voor de Kerk. Onder de andere componenten vallen:

 • De inwijding van de Ideale Advanced Organization en Saint Hill Europa in haar historische gebouw uit 1887 in het centrum van Kopenhagen. De meertalige organisatie levert de hogere niveaus van de Scientology Brug naar Totale Vrijheid aan Scientologists in het hele continent.
 • De opening van de Ideale Scientology Kerk van Denemarken, een volledig gerestaureerd monument van 3700 vierkante meter dat in 1796 werd gebouwd. Het vijf verdiepingen tellende gebouw staat aan een plein midden in de oorspronkelijke stad op slechts een steenworp afstand van de Strøget, een van de langste wandelstraten in Europa.
 • De opening van het 9100 vierkante meter grote Ideale Continental Liaison Office, dat de kerkelijke management­activiteiten huisvest voor elke sector van Scientology in Europa – van de Advanced Organization, Kerken, missies en groepen tot de grootschalige door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s.
 • De vestiging van een volledig digitale, on-demand drukkerij, New Era Publications, om alle Dianetics en Scientology boeken van L. Ron Hubbard te kunnen produceren voor Kerken, missies en groepen in het hele continent.
 • De opening van een groot onderkomen voor Scientology geestelijken. Het uitgestrekte complex ligt aan de oevers van de Baai van Køge aan een van de Deense zeestraten.
 • De volledige restauratie van Corona, in de oude binnenstad van Kopenhagen, dat nu als Ideaal onderkomen voor medewerkers van de Kerk dient.

 • De Grootse Opening vond slechts één week na de inwijding van een gloednieuw gebouw plaats dat exclusief ontworpen was voor de religieuze counseling en opleiding van kerkelijke medewerkers in het Verenigd Koninkrijk. Het opleidingscentrum voor stafleden ligt op slechts een steenworp afstand van de beroemde Saint Hill Manor, het historische huis van L. Ron Hubbard.

  Alles bij elkaar, en onder het dynamische leiderschap van meneer David Miscavige, heeft de Scientology Kerk een periode van ongekende groei meegemaakt. Er staan zo’n 10 Ideale gebouwen klaar voor hun Grootse Opening in de komende maanden, in Noord-Amerika, Afrika en Europa.

  Ga voor een volledige lijst met Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.