DAVID MISCAVIGE:

SCIENTOLOGY GESCHRIFTEN TERUGGEVONDEN EN VOLLEDIG HERSTELD
IN EEN 25-JAAR PROGRAMMA VOLTOOID IN 2009

Dhr. David Miscavige stond voor de 7000 scientologen die samen waren gekomen in het Los Angeles’ Shrine Auditorium. Ze waren daar om het vorige decennium van ongekende expansie voor Scientology te vieren en een ander decennium van exponentiële groei in te luiden.

Op deze avond kondigde Dhr. Miscavige niet alleen een decennium van mijlpaal prestaties aan, maar de meest monumentale prestatie in de geschiedenis van de religie – voltooiing van het 25-jarig programma om de geschriften van de Scientology religie terug te vinden, te verifiëren en te restaureren. Het kwart eeuw durende streven dat ongeveer 2 miljoen man-uren in beslag nam om alle geschreven en gesproken woorden van L. Ron Hubbard volledig toegankelijk te maken, vormde “de ultieme garantie voor de duurzaamheid van Scientology zelf”, zei Dhr. Miscavige.

L. Ron Hubbard begon het programma in 1984 om scientologen de volledige erfenis te geven van zijn 50 jaar onderzoek en ontdekking over het verstand, de geest en het leven. Wat volgde waren jaren van het vinden van alle manuscripten en opnames in steden waar Dhr. Hubbard schreef en lezingen gaf, en de verificatie en restauratie van deze materialen. Daarna, en opnieuw in volgorde:

Met de lancering van Het Gouden Tijdperk van Kennis in 2005 kwam de release van de Congreslezingen, speciale evenementen van L. Ron Hubbard, die zijn aankondigingen van elke nieuwe mijlpaaldoorbraak in onderzoek en ontwikkeling van Dianetics en Scientology bevatten.

In 2007 kwam de release die “de Scientology wereld voor altijd zou veranderen”. Dat wil zeggen, Dhr. Miscavige presenteerde de volledig herstelde Fundamenten, L. Ron Hubbard’s 18 boeken en 280 lezingen, die de kern van de Scientology religie bevatten. Sindsdien hebben scientologen hun religie als nooit tevoren bestudeerd en geleerd.

En in de laatste dagen van 2009, was het de aankondiging door Dhr. Miscavige van de historische prestatie, die het Gouden Tijdperk van Kennis bekroonde: de introductie in het Engels van L. Ron Hubbard’s Theorie en Onderzoekscursus voor Gevorderden. Deze materialen bestaan in totaal uit meer dan 1000 lezingen en 500 geschreven uitgaven, weergave van het dag-tot-dag verslag van het pad van L. Ron Hubbard’s ontdekkingen van Dianetics en Scientology. Terwijl L. Ron Hubbard elke nieuwe mijlpaal aan scientologen als een geheel aankondigde in zijn Congressen, werden in de Theorie en Onderzoekscursus voor Gevorderden en begeleidende Professionele Cursuslezingen alle waarvoors en waaroms van de toepassing aan auditors gepresenteerd.

In dat opzicht vormen de ACC's de gedenkwaardige chronologie van L. Ron Hubbard’s onderzoek en ontwikkeling die nooit eerder beschikbaar was. Hiermee is het doel van totale kennis bereikt, waarop al zo lang gehoopt was. Zoals L. Ron Hubbard zelf verklaarde:

“Deze lezingen vormen het enige doorlopende verslag van dag tot dag, van week tot week van de voortgang van onderzoek in Dianetics en Scientology. Ze banen een pad van volledige onwetendheid ten aanzien van het onderwerp tot aan vandaag. Toen het begon wist de mens niets over het verstand en vandaag staan we waar we staan. En deze opnames vormden de mijlpalen op de weg eruit”.

Vanwege hun betekenis, was het altijd een droom van L. Ron Hubbard dat op een dag de middelen en de technologie zouden bestaan om deze lezingen voor iedereen beschikbaar te maken en die dag is aangebroken.

Dhr. Miscavige kondigde verder de introductie van cursussen aan voor elke Congres, Professionele Cursus en Theorie en Onderzoekscursus voor Gevorderden lezingenserie, waardoor de chronologische en methodische studie van deze enorme hoeveelheden aan geschriften veel makkelijker werd.

De restauratie van alle lezingen van L. Ron Hubbard maakten bovendien de selectie van 52 Classic Lezingen mogelijk – 15 waren nooit eerder uitgebracht. Deze 52 Classics zijn voor scientologen, en de helft ervan vereisen geen voorafgaande studie in Scientology en zijn specifiek voor mensen die nieuw zijn in het onderwerp. Ze gaan over onderwerpen die uiteenlopen van het huwelijk tot leiderschap tot de spirituele aard van de mens.

Alle fundamentele boeken van Dianetics en Scientology zijn nu ook geproduceerd als luisterboek, waardoor L. Ron Hubbard’s ontdekkingen in nog een andere vorm breed beschikbaar zijn. Deze luisterboeken zijn alles inbegrepen vertolkingen van de originele werken en vertaald in 15 talen.

Tot slot werden twee opmerkelijke openbare lezingenseries van L. Ron Hubbard eveneens uitgebracht. De Gouden Dageraad: Phoenix Avond Lezingen en De Lindsey Theater Lezingen: Londen Middag Serie. Oorspronkelijk gegeven aan het publiek om ze te introduceren in Dianetics en Scientology, zijn deze lezingen nu volledig hersteld en gerestaureerd en beschikbaar in 16 talen.

En zo zijn alle materialen van de Scientology religie, met de antwoorden waar de hele mensheid eeuwen lang naar heeft gezocht, nu beschikbaar in vele talen, vele uitvoeringen, en voor altijd, tot voordeel van iedereen.