EAST GRINSTEAD, ENGELAND

NIEUW TIJDPERK VAN EXPANSIE VOOR SCIENTOLOGY IN VERENIGD KONINKRIJK

5 NOVEMBER 2023

Op slechts een paar stappen van de historische Saint Hill Manor en de Advanced Scientology Organization in het Verenigd Koninkrijk kwam een menigte bijeen om een volledig nieuw gebouw in te wijden dat uitsluitend bedoeld is voor de religieuze counseling en opleiding van de kerkelijke medewerkers in de UK.

De tijd van Grootse Openingen begon werkelijk op vrijdagavond 3 november, als het laatste deel van het 39e International Association of Scientologists (IAS) evenement. “Het is tijd om wat lintjes door te knippen”, verklaarde meneer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie. Waarna hij doorging om previews te laten zien van toekomstige Ideale kerkgebouwen die in de komende maanden hun Grootse Opening zullen hebben.

Scientologists uit heel het Verenigd Koninkrijk vullen het anderszins rustige platteland van East Grinstead met gejuich tijdens de ingebruikneming van het nieuwe gebouw voor het opleiden van UK-stafleden.

En daarom weerklonk er, slechts twee dagen later, op zondag 5 november 2023, een luid gejuich over het terrein van Saint Hill toen de eerste van die linten werd doorgeknipt om de opening van het gebouw voor de opleiding van stafleden in het Verenigd Koninkrijk, te vieren. Het gloednieuwe gebouw van 1850 vierkante meter is ontworpen om te voorzien in de Scientology training en counseling van het groeiende aantal kerkelijke medewerkers in Saint Hill.

“Het belang van dit gebouw kan niet genoeg worden benadrukt”, zei meneer Miscavige toen hij een preview liet zien van het nieuwe gebouw. “Vooral als je bedenkt dat Saint Hill de plek is waar OT’s voor het Britse continent worden gemaakt. Bovendien wordt vanuit het Continental Management, in Saint Hill, de expansie in de UK gegenereerd. En aangezien de ‘power’ die dat allemaal mogelijk maakt de stafleden van Saint Hill zijn, wel, wat moet er dan nog meer gezegd worden?”

Het nieuwe centrum bevat een stafcollege met zes cursuszalen zodat op elk willekeurig moment meer dan 150 mensen kunnen studeren. De souterrain van het gebouw is gereserveerd voor het Hubbard Begeleidings Centrum, waar stafleden spirituele counseling ontvangen tot aan de hogere niveaus van de Scientology Brug naar Totale Vrijheid – het pad dat meneer Hubbard in Saint Hill heeft uitgedacht en dat iemand door een gestandaardiseerde vooruitgang leidt naar hogere staten van bewustzijn en bekwaamheid.

Het gebouw staat in het High Weald, een officieel aangewezen gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. High Weald behoort niet alleen tot de grootste beschermde natuurlijke omgevingen in Engeland en Wales, ze is ook een van de best bewaarde middeleeuwse landschappen in Noord-Europa – het oude heidelandschap, de bossen en de zandstenen heuvels zijn sinds de 14e eeuw onveranderd gebleven. De Kerk werkte met een lokale architect om het gebouw vorm te geven in een stijl die lijkt op de typische bouwwerken die in het omliggende Engelse platteland te vinden zijn. Het nieuwe gebouw is zowel energie-efficiënt als milieuvriendelijk gebouwd met duurzame materialen om de impact op het milieu te minimaliseren.


In wat een tijdperk van niet-aflatende expansie is geweest, is deze inwijding slechts het meest recente deel van de expansie voor de creatie van een Ideale Sea Org-basis voor het Verenigd Koninkrijk, die onder andere bestaat uit:

  • Saint Hill Manor, over de hele wereld bekend als het huis van de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, en geschiedkundig een van de belangrijkste landgoederen in Sussex, is zorgvuldig gerestaureerd en gerenoveerd tot zijn volledige pracht.
  • De uitbreiding van de Advanced Organization en Saint Hill UK met een gloednieuwe vleugel, waarmee zowel het aantal auditingkamers als het aantal cursuszalen verdubbelt.
  • De nieuwe Saint Hill Refectory (eetzaal), gebouwd naast het kasteel, biedt een onbelemmerd uitzicht op het prachtige platteland van Sussex en is een favoriete ontmoetingsplaats voor diegenen die de vele geplande evenementen van Saint Hill bijwonen.
  • De officiële opening van het Ideale Continental Liaison Office (CLO UK). Deze ligt letterlijk aan de overkant van de straat van Saint Hill in het historische Fonthill Lodge en bestaat uit vijf gebouwen op een 7 hectare groot terrein.
  • De restauratie van de historische Stables (stallen), omgebouwd tot een eetgelegenheid voor alle stafleden van Saint Hill.
  • De Walsh Manor, gelegen op 3,6 hectare, werd eveneens gerestaureerd en is een Ideaal onderkomen voor de stafleden van Saint Hill.
  • En het Bullards House werd getransformeerd en biedt plaats aan leidinggevenden van Kerken die in Saint Hill een bestuurlijke opleiding volgen.

  • Alles bij elkaar, en onder het dynamische leiderschap van meneer David Miscavige, heeft de Scientology Kerk een periode van ongekende groei meegemaakt. Er staan zo’n 10 Ideale gebouwen klaar voor hun Grootse Opening in de komende maanden, in Noord-Amerika, Afrika en Europa.

    Ga voor een volledige lijst met Ideale Scientology Kerken naar Scientology.nl/IdealeKerken.