CLEARWATER, FLORIDA

SCIENTOLOGY KERK TRANSFORMEERT TWEE GEBOUWEN IN CLEARWATER TOT PRACHTIGE STEDELIJKE BEZIENSWAARDIGHEDEN

25 JUNI 2016

Scientology Kerk in Clearwater viert opening nieuwe faciliteiten internationale spirituele hoofdstad – Flag.

Een tweetal klassieke gebouwen in het centrum van Clearwater vormden het middelpunt toen 3000 Scientologen en hun gasten op zaterdag 25 juni 2016 in de stad bijeenkwamen om getuige van te zijn het nieuwste hoofdstuk in de expansie van de Kerk.

De kerkelijke leider, David Miscavige, kenmerkte de officiële opening met de woorden: “Dit is het knooppunt en het administratieve centrum voor ons internationale spirituele hoofdkwartier, de Flag Land Base. Want met meer dan 50 faciliteiten en vestigingen en 320.000 vierkante meter, is dit het synchronisatiepunt. Dit is wat ervoor zorgt dat de machine blijft draaien.”

De enorme menigte dromde bijeen terwijl er twee linten tegelijk werden geknipt voor de feestelijke opening van de West Coast Building (WB) en de Flag Crew Administration Building, voorheen bekend als het Lee Arnold Building.

De kerkelijke leider David Miscavige kenmerkte de officiële opening met de woorden: “Dit is het knooppunt en het administratieve centrum voor ons internationale spirituele hoofdkwartier, de Flag Land Base. Want met meer dan 50 faciliteiten en vestigingen en 320.000 vierkante meter, is dit het synchronisatiepunt. Dit is wat ervoor zorgt dat de machine blijft draaien.”

De twee gebouwen liggen samen op een uitgebreid stuk grond aan de belangrijkste doorgangsroute van de stad, Fort Harrison Avenue, midden in het centrum. Samen vertegenwoordigen ze belangrijke faciliteiten voor het bestuur en de administratie van Flag.

De West Coast Building is het thuis van het lokale kerkelijke management dat voortdurende expansie van de gehele Flag Land Base plant en aanstuurt. De faciliteit is ook het thuis voor de kantoren die de sociale verbeteringsactiviteiten van de Kerk, gewijd aan het op een hoger niveau brengen van de gemeenschap van Clearwater, coördineren.

Gebouwd in 1927, heette het 1750 vierkante meter grote gebouw oorspronkelijk het West Coast Hotel – en het werd gezien als een van de mooiste boetiekhotels in Florida. Het hotel vormde het toneel voor gevarieerde evenementen van Miss Florida verkiezingen tot de seizoensvoorbereiding van de Philadelphia Phillies. In 1981 werd het gekocht door de Scientology Kerk.

Historische elementen van de West Coast Building zijn minutieus gerestaureerd, van de kenmerkende gevel en het sierijzerwerk tot de nieuwe 12-delige traditionele ramen, en van de oorspronkelijke terrazzo vloeren en mahonie plafondbalken van de elegante lobby tot het bijbehorende groene terracotta dak en de buitenluifels.

De Flag Crew Administration Building huisvest de activiteiten voor de creatie van wat voor bezoekende parochianen uit 60 landen bekend staat als de “Flag ervaring” – dat wil zeggen, alles van het onderhouden van diverse religieuze retraites, waaronder het historische Fort Harrison, de Oak Cove en Sandcastle; tot het draaiend houden van een tiental restaurants en cafés voor parochianen geleid door koks met een Gouden Medaille; en het plannen van banketten en conventies die per jaar meer dan 27.000 bezoekers trekken. Flag is gegroeid van twee gebouwen in 1975 – het Fort Harrison en de Clearwater Bank – tot 55 gebouwen. En het personeel van de Flag Crew Administration Building zorgt ervoor dat deze alle volgens Flag-kwaliteit draaien en worden onderhouden.

Het Flag Crew Administration Building van 2100 vierkante meter dateert uit 1958 en is het thuis geweest van diverse bedrijven en organisaties in het centrum, waaronder de bibliotheek van Clearwater. De uitstraling van het pand ging door de jaren heen achteruit – maar de Kerk, die het in 2013 kocht, heeft het gebouw gerestaureerd tot haar oorspronkelijke gestroomlijnde karakter.

12 MAANDEN VAN EXPANSIE

Een jaar geleden heropende de Scientology kerk de Clearwater Bank Building, een van de meest historische gebouwen in de stad, na een grondige renovatie. Het is nu het thuis van een uitnodigend informatiecentrum, dat bezoekers audiovisuele uitleg geeft over Dianetics, Scientology en de grondlegger van de religie, L. Ron Hubbard.

In dezelfde periode opende de Kerk zes volledig gerenoveerde gebouwen aan Fort Harrison Avenue, elk gewijd aan één wereldwijd humanitair initiatief en bestemd voor de verbetering van Clearwater, te weten: Scientology Pastoraal Werkers, de Citizens Commission on Human Rights, United for Human Rights, Foundation for a Drug-Free World, De Weg naar een Gelukkig Leven en Criminon. Die opening betekende ook de onthulling van de Osceola Courtyard – een groene oase die de hoek van Fort Harrison en Drew Street verfraait en de thuisbasis vormt voor gemeenschapsevenementen van Clearwater.

Ook uit naam van sociale verbetering in de gemeenschap opende in november het nieuwe model-Narconon Suncoast op 3 hectare, een paar minuten ten noorden van de binnenstad. Het drugsrehabilitatiecentrum is er één in een groeiend aantal faciliteiten die gebruik maken van de baanbrekende technologie, ontwikkeld door Dhr. Hubbard.

En in april dit jaar opende het getransformeerde Applied Scholastics Leercentrum voor de Gemeenschap haar deuren voor de stad. Het nieuwe model-bijlescentrum biedt programma’s om te leren lezen en schrijven, gebaseerd op de research en geschriften van L. Ron Hubbard, en het doel ervan is verbetering voor alle inwoners van Clearwater.


De voortdurende expansie van de Flag Land Base de afgelopen jaren, omvat onder andere:

  • Opening van de Scientology kathedraal van 37.000 vierkante meter – het Flag-gebouw;
  • De Coachman Building – gerenoveerd en getransformeerd tot het religieuze trainings- en begeleidingscentrum voor de meer dan 2400 leden die de kerkelijke dienstverleners van Flag vormen. Het gebouw heeft ook populaire etalages met historische foto’s en voorwerpen uit de geschiedenis van Clearwater;
  • Afronding van een project van een miljoen manuren om de 26.500 vierkante meter van de religieuze retraite Fort Harrison te renoveren;
  • Opening van het 3500 vierkante meter grote Fort Harrison Park, een publiek toegankelijk wandelpark dat naast de Fort Harrison retraite ligt;
  • De officiële opening van de 16.000 vierkante meter grote Oak Cove, een religieuze retraite van 12 verdiepingen voor bezoekende gemeenteleden;
  • Een volledige restauratie van het 12.000 vierkante meter grote Sandcastle, een religieuze retraite voor gevorderde diensten;
  • Renovatie van de 4000 vierkante meter Osceola religieuze retraite;
  • Bouw van een parkeergarage van bijna 14.000 vierkante meter met 3 verdiepingen ten behoeve van het Flag-gebouw en het toekomstige L. Ron Hubbard Auditorium;
  • Opening van een appartementencomplex van acht gebouwen om de medewerkers van de kerk te huisvesten;
  • Renovatie van nog een complex van 15 appartementen, ook voor kerkelijke medewerkers.


Scientology is in de afgelopen 10 jaar sneller gegroeid dan in al de voorgaande 50 jaar bij elkaar. Het aantal nieuwe Ideale Organisaties van de Kerk staat op nu 51, sinds de opening in april 2016 van een Ideale Organisatie voor Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. Meer nieuwe Kerken staat gepland voor opening in de komende weken en maanden in Boedapest (Hongarije), Harlem (New York), Sydney (Australië), Auckland (Nieuw-Zeeland) en San Diego (Californië) en nog een aantal andere op diverse plaatsen in de VS.