SAINT HILL, VERENIGD KONINKRIJK

NIEUW SCIENTOLOGY IDEAAL HOOFDKWARTIER LEIDT DE WEG NAAR ENORME GROEI VOOR DE KERK IN HET VERENIGD KONINKRIJK

JULY 18, 2015

Een belangrijke volgende stap in de expansie van de Scientology religie vindt plaats op de gewijde grond van Saint Hill Road, op een steenworp afstand van het historische huis van grondlegger L. Ron Hubbard en de Hogere Organisatie van de Kerk voor het Verenigd Koninkrijk.

De Scientology Kerk maakt een historische, ongekende groei door met als nieuw hoogtepunt de grootse opening op 18 juli, van het nieuwe Ideale Continental Liaison Office voor het Verenigd Koninkrijk (CLO UK) aan Saint Hill Road. Deze opening gaf aanleiding tot een heuglijke viering voor de meer dan 1500 scientologen en hun gasten die het evenement bijwoonden.

“Mocht je dit toevallig nog niet opgevallen zijn, wij verminderen geen vaart. In feite zijn we nog maar net begonnen. Want dit is onze tijd – dit is onze plek in de wereldgeschiedenis. Dus, ja, met het doorknippen van dit lint zetten we nogmaals een enorme stap vooruit, met de viering van dit Ideale Continental Liaison Office voor dit Verenigd Koninkrijk!”
– Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center

“Mocht je dit toevallig nog niet opgevallen zijn, wij verminderen geen vaart”, aldus de heer David Miscavige, Voorzitter van de Raad Religious Technology Center. “In feite zijn we nog maar net begonnen. Want dit is onze tijd – dit is onze plek in de wereldgeschiedenis. Dus, ja, met het doorknippen van dit lint zetten we nogmaals een enorme stap vooruit, met de viering van dit Ideale Continental Liaison Office voor dit Verenigd Koninkrijk!”

Door puur toeval werd het ideale landgoed, om de aanwezigheid van de Kerk te versterken, pal tegenover Saint Hill gevonden. Het bestaat uit vijf gebouwen op ruim 17 hectare grond. De Fonthill Lodge werd in 1808 gebouwd en is een geliefde bezienswaardigheid. Het grenst aan het Ashdown Forest dat de schoonheid van de regio typeert.

Het is de perfecte locatie voor de huisvesting van de management activiteiten van de Kerk voor elke sector van Scientology in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vallen alle Kerken en de Hogere Organisatie die de Scientology Brug leveren, en de Scientology Missies en aangesloten groepen.

CLO UK is ook verantwoordelijk voor de opbouw en uitbreiding van door de kerk gesteunde humanitaire initiatieven en heeft voor elk ervan een kantoor. Tevens is ze verantwoordelijk voor door de Kerk gesponsorde sociale verbeteringsorganisaties die analfabetisme, rehabilitatie van criminelen en drugsrehabilitatie aanpakken. Hiertoe behoort ook de nieuwe Ideale Continental Narconon die in de komende maanden in Maynard Greens, East Sussex geopend zal worden.

Deze nieuwste UK faciliteiten zijn het bolwerk voor alle activiteiten in de continentale zone van het Verenigd Koninkrijk en vormen een inspirerende partner voor Saint Hill, de thuisbasis van Scientology grondlegger L. Ron Hubbard en het internationale hoofdkantoor van de Kerk in de jaren 1960. Dit was ook waar de heer Hubbard zijn onderzoek naar de staat van Clear voltooide en de eerste van de hogere spirituele niveaus lanceerde.

Gedurende de jaren dat de heer Hubbard in Saint Hill woonde, kwamen scientologen uit de hele wereld in groten getale naar East Grinstead om de beroemde Saint Hill Special Briefing Cursus bij te wonen. Hij gaf daar meer dan 400 lezingen aan studenten en bracht hen op de hoogte van zijn laatste doorbraken in onderzoek en de ontwikkeling van de technologie. Het was ook in Saint Hill dat de heer Hubbard de basiswetten van organisatie, het patroon voor alle Scientology organisaties over de hele wereld, ontdekte en codificeerde. Hij bouwde Saint Hill in slechts enkele maanden tijd op tot een grote, bloeiende organisatie. In feite blijft “Saint Hill” tot vandaag de dag de standaard die alle Scientology Kerken moeten bereiken en handhaven.

Zoals de heer Hubbard met vooruitziende blik schreef in een brief aan Britse scientologen in 1983: “Ik wil al mijn goede vrienden in het Verenigd Koninkrijk eraan herinneren, dat onze groei hier in Saint Hill begon. Het was van hieruit dat de hoogste niveaus van vrijheid en bekwaamheid vrijgegeven werden. Ik heb jullie altijd beschouwd als de standaard waaraan alle anderen die volgen zich moeten meten.”

Met de opening op 18 juli, wordt dit het tweede Ideale Continental Liaison Office ter wereld. Het eerste werd in oktober 2014 door de heer Miscavige geopend in Kopenhagen, Denemarken. Het staat ten dienste van het hele Europese continent.

Wat betreft gedurfde plannen voor expansie van Scientology in het Verenigd Koninkrijk, vertegenwoordigt de opening van de CLO nog maar fase 1 – het volgt direct op de historische en unanieme uitspraak van het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk, dat in 2013 de status van Scientology als een religie bevestigde.

In de komende maanden zullen er gloednieuwe Ideale faciliteiten voor Saint Hill zelf geopend worden, waaronder een nieuwe vleugel voor het door LRH ontworpen Saint Hill kasteel, om plaats te bieden aan de sterk toegenomen levering van religieuze diensten. Dit zal gevolgd worden door de opening van nieuwe Ideale Scientology Orgs voor Birmingham, Manchester, Plymouth en Sunderland, met ook nieuwe Ideale Kerken die gepland staan voor Brighton en Edinburgh. Deze zullen zich bij de Ideale Org van Londen voegen, dat aan Queen Victoria Street ligt, in het hart van de stad, en bij het Londense Dianetics en Scientology Centrum ter Verbetering van het Leven aan Tottenham Court Road, en Fitzroy House, het historische huis van Scientology gedurende de jaren 1950. Met deze Kerken, deze bakens, is de veel prominentere aanwezigheid van Scientology in het Verenigd Koninkrijk een feit.

_________________

De Scientology Kerk heeft de afgelopen tien jaar meer groei beleefd dan in de 50 jaar daarvoor tezamen. De eerste helft van 2015 bevestigt dit, en werd gekenmerkt door historische mijlpalen voor de religie.

Deze omvatten de opening van het Scientology Informatiecentrum op 11 juli bij het spirituele hoofdkwartier van de Kerk in Clearwater, Florida – samen met zes nieuwe centra die de door de Kerk gesponsorde humanitaire programma’s makkelijk toegankelijk maken voor de gemeenschap van Clearwater; de opening van de indrukwekkende Ideale Scientology Kerk in Bogotá, Columbia op 5 juli, en de opening, twee maanden geleden, van een andere Ideale Scientology Kerk op de plek waar Frankrijk, Duitsland en Zwitserland samenkomen: in Bazel, Zwitserland.

Meer openingen zijn in de komende maanden gepland in Azië, Europa en Noord Amerika.