BOGOTÁ, COLOMBIA

COLOMBIA VERWELKOMT VOL ENTHOUSIASME DE EERSTE
IDEALE ORGANISATIE VAN SCIENTOLOGY IN ZUID-AMERIKA

5 JULI 2015

De nieuwe Ideale Kerk van Bogotá werd tijdens de bijzondere ceremonie verwelkomt als “één van de grootste gebeurtenissen die ooit in Colombia heeft plaatsgevonden”.

Met het doorknippen van het lint in de bruisende stad Bogotá in Colombia, op zondag 5 juli 2015 ter gelegenheid van de opening van een nieuwe Ideale Organisatie van de Scientology Kerk, werd de expansie van de Scientology religie voortgezet. De eerste Ideale Organisatie op het Zuid-Amerikaanse continent, werd geopend ten overstaan van zo’n 2500 enthousiaste scientologen en geïnspireerde Colombiaanse hoogwaardigheidsbekleders, die speciaal voor deze gelegenheid vanuit heel Zuid-Amerika naar de hoofdstad waren gekomen.

De gebeurtenis werd gekenmerkt door een sfeer van vastberadenheid, alsook een sterk gevoel van verbondenheid. Hierdoor werd duidelijk dat toonaangevende personen in Colombia zich met Scientology verbonden voelen om vrede te bevorderen en positieve verandering teweeg te brengen, zowel in het geteisterde land zelf, alsook in de rest van de wereld.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center, was aanwezig om de grootse ceremonie te leiden. Hij erkende de monumentale impact van het moment: “Als iemand van jullie zich afvraagt hoe deze dag tot stand kwam, wel, kijk dan niet verder dan je eigen aangeboren passie voor de mensheid. Want dit is een plaats waar de verhevenheid van een ziel uiteindelijk gerealiseerd kan worden. Want dit is tenslotte een Scientology organisatie. En, jawel, dit is jouw eerste Ideale Organisatie in Zuid-Amerika en als zodanig jouw eeuwige toegangspoort tot de oneindigheid.”

“Als iemand van jullie zich afvraagt hoe deze dag tot stand kwam, wel, kijk dan niet verder dan je eigen aangeboren passie voor de mensheid. Want dit is een plaats waar de verhevenheid van een ziel uiteindelijk gerealiseerd kan worden. Want dit is tenslotte een Scientology organisatie. En, jawel, dit is jouw eerste Ideale Organisatie in Zuid-Amerika en als zodanig jouw eeuwige toegangspoort tot de oneindigheid.”– Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center.

Bogotá is een bloeiende wereldstad van bijna 8 miljoen inwoners, gelegen aan de voet van het Andesgebergte op een hoogvlakte van meer dan 2.600 meter boven de zeespiegel. De nieuwe 8-verdiepingen hoge Scientology Ideale Organisatie van Bogotá is prominent gelegen aan de Calle 100 in de noordelijke wijk van Usaquen. Het hypermoderne gebouw beslaat 4500 vierkante meter en ligt in het centrum van een bruisende commerciële wijk en in het uitgaanscentrum van de stad.

Hoogwaardigheidsbekleders die bij de plechtigheid aanwezig waren bekleden de hoogste rangen in het Colombiaanse leger en bij de politie. Hun deelname bracht brede acceptatie en tomeloos enthousiasme teweeg. Ze waren zonder uitzondering zeer geïnteresseerd om een belangrijke rol te spelen in de verdere invoering van de technologie, oplossingen en idealen van Scientology overal in hun land.

De volgende hoogwaardigheidsbekleders voegden zich bij de Scientology parochianen en de functionarissen van de Kerk: Lt. Kolonel Anstrongh Polania, Hoofd van het Departement van Joint Operational Law van het Ministerie van Defensie; Lt. Kolonel Carlos Peña, Coördinator voor anti-drugsonderwijs, Colombiaanse Anti-narcotica departement; Kapitein John Galindo, Operationeel Directeur, Cirkel van helpende technici van Colombia (CINAT); Lt. Kolonel Edgar Rojas, Commandant Speciale Operaties in landelijke gebieden; Colombiaanse Nationale Politie; en Dr. Sandra Rincón, Adviseur van het Ministerie van Sociale Integratie, Bogotá City.

“Deze Ideale Organisatie is, in een zee van verwarring, een baken van rust en geestelijke gezondheid”, merkte Dr. Rincón op in haar welkomstwoord. “De sociale verbeteringsactiviteiten die u verricht zijn van onschatbare waarde en ik moet zeggen dat u op het juiste moment in deze stad bent gekomen.”

Later gaf Dr. Rincón toe dat ze overweldigd was geweest door de enorme emotionele energie die tijdens het krachtige evenement gegenereerd werd. “Ik bleef maar koude rillingen en tranen in mijn ogen krijgen”, zei ze. “Ik heb er geen woorden voor om mijn enorme waardering uit te spreken dat ik deel mag uitmaken van iets dat zo belangrijk is voor Colombia.”

De energie van de gebeurtenissen op die zondag, ging zelfs duidelijk de typische indrukwekkende ervaring te boven die aanwezigen bij een opening van een Ideale Organisatie normaal gesproken hebben. Dit kwam tot uiting door de indrukwekkende woorden van een medewerker van de Bogotá Ideale Organisatie, die het omschreef als “Dit was een schitterende, onvergetelijke dag die de geschiedenis van Colombia zal doen veranderen.”

Luitenant-Kolonel Polania benadrukte tijdens het evenement de buitengewone inspanningen van Scientologen op het gebied van mensenrechten overal in het land, door het programma te beschrijven als zijnde “de fundamentele basis rakend van onze organisatie: de Colombiaanse soldaat. Een programma dat, op een duidelijke en makkelijk te begrijpen manier, het belang van het respecteren van mensenrechten onderricht. Door samen te werken bereikten we 100 procent van het Colombiaanse leger in slechts 12 maanden.”

Luitenant-Kolonel Polania voegde eraan toe dat het aantal gevallen van mensenrechtenschendingen in datzelfde leger onlangs met het ongelooflijke percentage van 98 procent gedaald was – het laagste cijfer ooit. Hij besloot met: “In de naam van de 500-duizend mannen die deel uitmaken van de Colombiaanse militaire macht: Dank u.”

Met betrekking tot de invloed van de Scientology Pastoraal Werkers, merkte Kapitein Galindo op: “Toen ik de Pastoraal Werkers voor het eerst zag, viel me gelijk hun sterke gevoel voor menselijkheid en toewijding aan een groots doel op – het verlenen van echte hulp. Op dat moment besloot ik dat we moesten samenwerken.”

“De Weg naar een Gelukkig Leven is een spectaculaire oplossing”, verklaarde Luitenant-Kolonel Rojas. “Ik las het telkens opnieuw. Het veranderde de manier waarop ik denk. Het blijft me steeds motiveren en dat wil ik ook voor anderen. De wijsheid van L. Ron Hubbard heeft mij de weg gewezen. En geloof me als ik u zeg dat het een checklist is voor het leven. Zelfs wanneer ik in de chaos daarbuiten ben, houdt De Weg naar een Gelukkig Leven mij met beide benen op de grond.” Hij zei ook dat de nieuwe Ideale Organisatie van Bogotá “een van de beste dingen was die Colombia ooit is overkomen”.

Luitenant-Kolonel Peña vatte de gelegenheid misschien het beste samen toen hij, gedurende zijn eerbetoon aan Scientology Grondlegger L. Ron Hubbard, opmerkte dat de heer Hubbard “de mensheid elk mogelijk middel gaf voor een volwaardig en gelukkig leven. Door ons zijn nalatenschap te brengen, helpt u betere mensen te maken en een sterker Bogotá en groter Colombia te creëren.”

_________________

Door middel van het Publieke Informatiecentrum laat de nieuwe Ideale Organisatie van Bogotá alle bezoekers kennis maken met Dianetics en Scientology. Videodisplays met meer dan 500 video’s, laten de fundamentele geloofsovertuigingen en praktijken van de Scientology religie zien, alsmede het leven en de nalatenschap van grondlegger L. Ron Hubbard.

Het Informatiecentrum biedt tevens een gedetailleerd overzicht van de vele door Scientology gesponsorde humanitaire programma’s. Waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; een eveneens verreikend drugsvoorlichtings-, preventie- en rehabilitatieprogramma; een wereldwijd netwerk van centra voor geletterdheid en educatie; en het Scientology Pastoraal Werker programma, ’s werelds grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen.

Het centrum is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend voor bezoekers. Ze kunnen op hun gemak rondkijken en zo vaak terugkomen als ze maar willen.

De kapel van Bogotá’s Ideale Organisatie biedt ruimte aan alle kerkelijke bijeenkomsten van Scientology, zoals zondagsdiensten, huwelijks- en naamgevingsceremoniën. Tevens kunnen er gemeenschapsevenementen waar leden van alle gezindten welkom zijn worden gehouden. De Ideale Organisatie beschikt verder over verschillende seminarruimten en leslokalen, en bovendien een hele verdieping die bestemd is voor Scientology auditing (geestelijke begeleiding).

_________________

De opening van Bogotá zet een periode van explosieve groei voort, waarin de Scientology Kerk meer dan 40 Ideale Organisaties opende, verspreid over vijf continenten – recentelijk met de opening van de Ideale Organisatie in Bazel, Zwitserland, zo’n twee maanden geleden.

Het is zelfs zo dat Scientology in de afgelopen 10 jaar een grotere groei heeft doorgemaakt dan in al de voorgaande 50 jaar bij elkaar. En er is meer op komst, met openingen die gepland zijn in het komende jaar voor culturele epicentra in Azië, Europa en Noord-Amerika.