GREATER CINCINNATI

SCIENTOLOGY KERK OPENT DEUREN NAAR DRIE STATEN TEGELIJKERTIJD

25 FEBRUARI, 2012

De Scientology Kerk Greater Cincinnati vierde zaterdag 25 februari de opening van haar uitgebreide nieuwe locatie. De openingsceremonie werd bijgewoond door meer dan duizend Scientologen en nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders.

Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, opende de nieuwe Scientology Kerk in Greater Cincinnati.

Het nieuwe gebouw van de kerk is gelegen in Florence, Kentucky, in het midden van het Cincinnati-Northern Kentucky-gebied en staat op het kruispunt van Dixie Highway en Union Pike. Dit punt was de inspiratie voor de originele naam van Florence: "Crosroads." Deze nieuwe locatie biedt niet alleen Scientology diensten aan haar leden, maar breidt ook de maatschappelijke programma's van de Kerk uit in de Ohio-Kentucky-Indiana drie-staten‑regio.

Het belang van deze openingsceremonie werd benadrukt door de aanwezigheid van de heer David Miscavige, Voorzitter van het Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie. Tijdens de officiële opening van de kerk zei Dhr Miscavige: "Met de inauguratie van deze nieuwe kerk, doen wij tevens de belofte om de technologie van Dianetics en Scientology met dezelfde bezieling te gebruiken als waarmee de heer L. Ron Hubbard hem ontwikkelde. Dat wil zeggen, het op grote schaal toepassen, zonder onderscheid te maken en in haar volledige reikwijdte om levens te verbeteren en hele bevolkingsgroepen vooruit te helpen door vriendelijkheid, compassie, nobelheid en liefde voor de mensheid te veroorzaken.

De Scientology Kerk Greater Cincinnati vierde de opening van haar nieuwe kerk in Florence, Kentucky. Scientologen, gasten en nationale en lokale hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij de ceremonie. De nieuwe Scientology Kerk zal niet alleen diensten aanbieden aan haar leden, maar zal tevens de maatschappelijke initiatieven van de kerk uitbreiden naar de heel drie-staten-regio Ohio-Kentucky-Indiana.

Diverse hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig om de kerk te verwelkomen, waaronder de vertegenwoordiger van de Staat Kentucky, Dhr. Arnold Simpson; leidinggevend directeur van de Kentucky Governor Beshear’s Faith-Based Initiatives, Dhr. Colmon Elridge; Voorzitter van de Raad van Bestuur van het National Underground Railroad Freedom Center, eerwaarde Damon Lynch; en Trustee van de West Chester, Dhr. George Lang.

In zijn welkomstwoorden zei de vertegenwoordiger van de Staat Kentucky, Dhr. Arnold Simpson: “Jullie hebben geweldige programma’s voor jongeren en hele fijne doeleinden. In feite geven jullie meer, dan jullie ontvangen en dat is iets wat heel erg goed is. Wat jullie bieden is welkom en heel erg nodig. Ik wil graag zien dat jullie programma’s geïmplementeerd worden bij bestaande organisaties en dat jullie samenwerken met andere organisaties. Ik moedig jullie aan om zowel met mij als met andere gekozen vertegenwoordigers samen te werken, zodat we er met zijn allen aan kunnen werken om die problemen op te lossen. Wij nemen ons petje af voor het werk dat jullie doen om jullie medemens van dienst te zijn.

Trustee van de West Chester, Dhr. George Lang benadrukte het belang van de nalatenschap van de grondlegger van Scientology: “Als jullie je doeleinden bereikt hebben, dan is onze gemeenschap een betere plaats geworden. Dan doel ik met name op de afname van krankzinnigheid, de afname van criminaliteit en de afname van drugsverslaving. Deze doelen zullen ervoor zorgen dat onze gemeenschap meer is zoals we graag zouden willen. Ze zullen ons helpen om te concurreren met andere plaatsen op de wereld en op die manier de wereld tot een betere plaats maken.”

Leidinggevend directeur van de Kentucky Governor Beshear’s Faith-Based Initiatives, Dhr. Colmon Elridge sprak over de impact die de maatschappelijke programma’s hebben die door de Scientology Kerk gesponsord worden: “Wat ik heel erg waardeer is dat jullie een gemeenschap zijn van mensen die komen en die naar anderen toegaan en zeggen, ‘Waar kan ik je mee helpen, zodat je je leven weer op orde krijgt en je de dingen in je leven kan bereiken die je wilt?’Als iedereen in deze stad dit zou doen, zouden we een betere Staat hebben. Als iedereen in deze Staat dat zou doen, zouden we als Amerika meer verenigd zijn. En als iedereen in Amerika jullie voorbeeld zou volgen, zouden we een soort wereld hebben die we graag zouden hebben voor onszelf, een wereld die mijn vrouw en ik willen voor onze twee zonen en die we willen voor alle toekomstige generaties.”

Voorzitter van de Raad van Bestuur van het National Underground Railroad Freedom Center, eerwaarde Damon Lynch, sprak zijn waardering uit voor de rol van de kerk in het revitaliseren van Greater Cincinnati: ” Hier aan de oever van de Ohio rivier hebben vele vluchtelingen van de slavernij hun eerste voet gezet op vrij land. En net zoals de Noorderster degenen die via de Underground Railroad op weg waren naar vrijheid de weg wees, zo zie ik jullie Scientology grondlegger, L. Ron Hubbard als een wegwijzend licht voor vele hier op aarde vandaag de dag. Dhr. Hubbard was inderdaad een man die zich volledig richtte op de creatie van een betere wereld. Hij was een man met veel wijsheid, kennis en gezond verstand. Hij was alles wat een menselijk wezen zou moeten zijn en ik ben heel blij om te zien dat deze nieuwe kerk opent in zijn 100e jubileum jaar. Dus welkom in jullie nieuwe gebouw Scientologen van Greater Cincinnati."

_________________

De nieuwe Ideale Scientology Kerk Greater Cincinnati telt 4.645 vierkante meter en staat op een campus van ruim een hectare groot. Naast een grote kapel voor kerkelijke bijeenkomsten, zondagsdiensten en andere religieuze ceremonies, bevat de kerk tevens diverse seminarruimtes, cursuszalen en tientallen kamers voor Scientology auditing (spirituele counseling). 

De kerk verwelkomt alle bezoeker en degenen die voor zichzelf willen ontdekken wat Scientology is. Naast de receptie staat er een uitgebreid Publiek Informatie Centrum. Hier wordt een volledig overzicht gegeven van de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie. Tevens zijn er panelen over het leven en nalatenschap van Scientology oprichter L. Ron Hubbard. Het Informatie Centrum biedt tevens een compleet overzicht van de vele door de kerk gesteunde humanitaire initiatieven, waaronder een wereldwijd initiatief op het gebied van de mensenrechten; een drugsvoorlichting, preventie en revalidatieprogramma, een wereldwijd netwerk van geletterdheid- en leercentra, en het Scientology geestelijke-programma, nu bestaande uit het grootste onafhankelijke hulpverleningsteam bij rampen ter wereld. De displays bieden 500 informatieve films, die je op je gemak kunt bekijken door simpelweg een knop in te drukken. Het Informatie Centrum is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open om bezoekers te verwelkomen, zodat ze op hun gemak de tentoonstelling kunnen bekijken en zo vaak als ze willen kunnen terugkomen.

De grote Kapel van de kerk zal ook gebruikt kunnen worden voor interreligieuze en buurt evenementen en zo heel Greater Cincinnati dienen.

_________________

De Scientology Kerk Greater Cincinnati is de derde Ideale Organisatie (Org) die in 2012 geopend is. Daarnaast werd op 28 januari 2012 de Scientology Kerk Sacramento geopend in de hoofdstad van Californië en op 21 januari 2012 de Scientology Kerk Hamburg in Duitsland.

Ideale Orgs zijn een verwezenlijking van de droom van L. Ron Hubbard voor de religie.  Ze bieden niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen van dienst te kunnen zijn bij hun reis naar grotere spirituele vrijheid, maar ze dienen ook als een plek van samenkomst voor de hele gemeenschap en bieden ruimte voor activiteiten ter verbetering van de maatschappij aan groepen van elke denominatie.

Voorbeelden van andere nieuwe kerken die in de afgelopen jaren werden geopend zijn Minneapolis-St. Paul, Minnesota; New York, New York; Washington, D.C.; Tampa, Florida; Nashville, Tennessee; Seattle, Washington; Las Vegas, Nevada; Los Angeles, Californië; Pasadena, Californië; Inglewood, Californië; Québec, Canada; Mexico City, Mexico; Londen, Engeland; Melbourne, Australië; Brussel, België; Madrid, Spanje; Rome, Italië; Berlijn, Duitsland; en Moskou, Rusland.

Er staan nog meer dan 10 officiële openingsceremonies van nieuwe Ideale Orgs gepland voor 2012.

Voor een volledige lijst van de nieuwe Scientology kerken, kunt u Scientology.org bezoeken.

_________________

De Scientology religie is gesticht door auteur en filosoof L. Ron Hubbard. De eerste Scientology Kerk is in 1954 geopend in Los Angeles. Sindsdien is de religie gegroeid tot meer dan 10.000 kerken, missies en aangesloten groepen, met miljoenen leden in 167 landen.