PASADENA, CALIFORNIË

PASADENA, CALIFORNIË

18 JULI 2010

Op 18 juli 2010 verzamelden zich meer dan vierduizend scientologen en hun gasten in de straat voor 35 South Raymond Avenue in het hart van het oude gedeelte van Pasadena, voor de feestelijke van de nieuwe Scientology kerk in de City of Roses. Dhr. David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, sprak de menigte toe en opende het historische, 5400 vierkante meter grote gebouw en noemde het “een heel nieuw soort Scientology organisatie – een waarvan in deze stad voorheen slechts gedroomd kon worden”.

Dhr. David Miscavige, leider van de Scientology religie en voorzitter van de raad van het Religious Technology Center, trad op als ceremoniemeester bij de opening van de Scientology Kerk van Pasadena.

Gelegen in een van de drukste voetgangersdistricten in de agglomeratie rondom Los Angeles, werd dit meer dan honderdjarige monument behouden als een unieke mix van oud en nieuw. De erfenis komt tot uiting in de gerestaureerde Beaux Arts façade, de klassieke drie verdiepingen galerij verlicht door een dakraam, als ook de aankleding en glas-in-lood ramen in de Arts & Crafts-stijl.

Daarnaast voldoet de nieuwe kerk, met aandacht voor de 21e eeuw energiebewuste planning en constructie, aan LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) vereisten voor milieuvriendelijke bouwmaterialen, energie-installaties, verlichting, verminderd waterverbruik en meer.

Om de belangrijkheid van deze nieuwe kerk voor zowel Pasadena als de gemeenschappen in de gehele San Gabriel Valley te benadrukken, zei Dhr. Miscavige: “Jullie maken nu deel uit van een beweging, zoals niets in onze geschiedenis, en deze krijgt elke dag meer snelheid. Want, in alle oprechtheid, wij zijn toegewijd aan het helpen van de gehele mensheid. In dat opzicht – en hoe alles omvattend en wereldomarmend Scientology vandaag de dag dan ook is – laat niemand vergeten dat de mensheid bestaat uit individuen. Elk is uniek, op zijn of haar eigen manier, en elk heeft een verhaal dat je hart zal breken – als je er niet iets aan doet. Dus neem deze Ideale Organisatie en maak er het beste van. Want, ja, er is inderdaad veel hulp die we nu moeten volbrengen. En dat is de belofte die we vandaag aan de stad Pasadena maken”.

Om de gebeurtenis mee te vieren waren plaatselijke ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders van deze historische stad aanwezig.

Ter verwelkoming van de nieuwe Kerk, zei burgemeester Bogaard van Pasadena: “Met dit prachtig gerestaureerde bouwwerk in Oud-Pasadena, representeert de Scientology Kerk niet alleen een groeiende religie, maar een belangrijke factor voor de toekomst van deze stad. ... Dus is het mij een genoegen om jullie hartelijk welkom te heten bij deze buitengewone Scientology Kerk van Pasadena, met haar lange geschiedenis van hulp aan de gemeenschap”.

Architectuurhistoricus, beschermster, en raadslid van Pasadena Heritage, Teresa Grimes, richtte zich eveneens tot de aanwezigen. “De Scientology Kerk heeft in de hele wereld historische gebouwen gekocht, opgeknapt en gerestaureerd en door dit te doen, heeft ze bijgedragen tot het revitaliseren van gemeenschappen waarin zij zich bevinden. ... Want niet alleen hebben jullie het fysieke verleden in stand gehouden, maar zijn jullie ook van je pad gegaan om te zorgen voor de toekomst, zowel cultureel als spiritueel. Jullie toewijding aan onze gemeenschap is niets minder dan uitzonderlijk en ik hoop alleen dat anderen het voorbeeld van de Scientology Kerk zullen volgen”.

Nadat het lint viel, maakten duizenden Scientologen en gasten een tour door de Kerk's spectaculaire gallerij van drie verdiepingen met glazen dak.
Na de inwijdingsceremonie maakten duizenden een tour door het Publieke Informatie Centrum van de nieuwe Scientology Kerk van Pasadena.

Pasadena's President van de Kamer van Koophandel en CEO Paul Little sprak verder over de rol die de Scientology Kerk speelt in de plaatselijke gemeenschap. “Jullie Kerk is een belangrijk onderdeel van de Kamer”, zei hij, “en jullie leden zijn actief in de gehele stad. Jullie zijn er altijd, om te helpen met de jaarlijkse Tournament of Roses evenementen, jullie sponsorschap van kunstenaars in Pasadena of jullie sociale campagnes, die op zichzelf een briljant voorbeeld zijn van artistieke expressie – en humanitaire zorg. Jullie toewijding aan de mensen van deze stad, jullie vermogen om de kwaliteit van ons leven te verbeteren waar jullie ook maar werken – dat is wat ik te weten ben gekomen als het kenmerk van de Scientology Kerk”.

Sprekend namens de interreligieuze gemeenschap, betrad Pasadena's ministeriële Association Voorzitter Dr. Nicholas Benson het podium. “Namens alle inwoners van Pasadena”, sprak hij, “representeert deze dag meer dan een gelegenheid om een vriend te verwelkomen in hun nieuwe thuis. Dit is een Kerk, een open toevluchtsoord, waar we de mogelijkheid hebben om onszelf, onze naasten en de gemeenschap te helpen. Ik moedig iedereen aan om het beste van deze Kerk te maken, en net als ik, aan te nemen wat zij te bieden heeft”.

Buiten haar diensten voor parochianen, is de nieuwe Kerk voorzien van een uitgebreid Publiek Informatie Centrum op de begane grond, net naast de galerij. Haar multimediadisplays presenteren en illustreren de geloofsovertuiging van Scientology, het leven van haar grondlegger, L. Ron Hubbard, en de volledige reeks van sociale verbeterings en gemeenschaps-uitreikprogramma's.

De Scientology Kerk van Pasadena is de zesde nieuwe Scientology Kerk (en de tweede in Los Angeles County) die in 2010 geopend is. Nog zes andere nieuwe Scientology Kerken zijn gepland om te openen voor het einde van dit jaar.