LOS ANGELES, CALIFORNIË

LOS ANGELES, CALIFORNIË

24 APRIL 2010

's Werelds eerste Scientology Kerk, werd in 1954 opgericht, en sloot zich op 24 april 2010 aan bij het wereldwijde rooster van Ideale Scientology Kerken. Zesduizend parochianen, gasten en functionarissen van het Los Angeles gebied waren aanwezig toen David Miscavige, voorzitter van de raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, de officiële toespraak hield tijdens de ceremonie voor de inwijding van de nieuwe Kerk.

De heer David Miscavige, voorzitter van de raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie, wijdde de nieuwe Scientology kerk in van Los Angeles op 24 april 2010, tezamen met maatschappelijke leiders, overheidsfunctionarissen en 6,000 scientologen en hun gasten die aanwezig waren.

De ceremonie vormde het sluitstuk van de grootschalige herinrichting en constructie van het meer dan 6000 vierkante meter eigendom van de Kerk op de hoek van Sunset Boulevard en L. Ron Hubbard Way. Het gebouw is nu volledig aangepast als een ideale Scientology Kerk, die niet alleen de gehele gemeenschap dient, maar ook fungeert als een opleidingscentrum voor leidinggevend personeel en stafleden van Kerken over de hele wereld.

Bij de beschrijving van de waarde van deze dag, zei David Miscavige: “Vandaag markeert een grote stap in onze wereldwijde kruistocht om onze hulp op een wereldwijde schaal naar buiten te brengen, zodat er op een dag geen misdaad, geen oorlog, geen waanzin meer is, een wereld waarin de mens vrij is om tot grotere hoogten te stijgen.”

In de beschrijving van de betekenis van de stad Los Angeles voor scientologen, zei David Miscavige: “Het is de stad waar de Scientology Kerk voor het eerst in 1954 werd opgericht.  Maar meer nog, het is de stad met de grootste concentratie van scientologen op aarde.”

Ook ter herdenking van deze gelegenheid sprak mevrouw Karen Bass, emeritus van de California State Assembly: “Als ambtenaar probeer ik alles te doen wat in mijn vermogen ligt om een stem te geven aan de stemlozen en om te garanderen dat niemand ongehoord blijft.  Maar door mensenrechten educatie, stellen we iedereen in staat om zijn stem te heffen en om te worden gehoord. Ik weet dat de Scientology Kerk de doorslag heeft gegeven, want jullie Credo is universeel en een die tot alle mensen spreekt.”

Stadsraadslid van Los Angeles en de historische milieubeschermer Paul Koretz sprak over de plaats van de Kerk in de wedergeboorte van Hollywood: “Degenen van ons in de stad hadden lange tijd een droom voor Hollywood.Om als Feniks uit zijn as te verrijzen na decennia van achteruitgang. We moesten Hollywood transformeren met een culturele revitalisatie die zich door heel Los Angeles zou voortzetten.Wat wij hier meemaken is de essentie van die Hollywood-transformatie.Want als er vandaag de dag een voorbeeld is die deze stad tot de stad van onze dromen maakt, is het de Scientology Kerk... Bij de renovatie van dit monument zijn jullie verder dan onze verwachtingen gegaan voor wat het nieuwe Hollywood kan worden.”

Vroeger was dit een functioneel gebouw grenzende aan het Art Deco Cedars of Lebanon Hospital van 1928, gebouwen ontworpen door Claud Beelman. De massieve wederopbouw begon in november 2009 en omvat nieuwe muren, geheel nieuwe plafonds en afwerkingen, maar ook zelfgemaakte meubels in de fabriek van de Kerk met geïmporteerd hout en marmer uit Italië.

Naast een uitgebreide kapel zijn er vele unieke elementen, zoals een uitgebreide informatie afdeling voor het publiek, met 20 multimedia-displays om de antwoorden te geven op de vragen: “Wat is Scientology?” De nieuwe Kerk omvat verder een bibliotheek, seminarzalen, filmzalen, werkruimten voor vrijwilligers voor de vele sociale en maatschappelijke programma's en projecten, cursuszalen met meer dan 480 zitplaatsen, en 35 kamers die speciaal zijn ontworpen voor persoonlijke spirituele counseling van de religie.

Het gebied rondom Los Angeles is de zetel van de Moederkerk van de religie, de Internationale Scientology Kerk, en Bridge Publications, die L. Ron Hubbard’s boeken en opgenomen lezingen publiceren en verspreiden over heel Noord-Amerika.  Wereldwijd zijn er meer dan 8500 Scientology Kerken, missies en aangesloten groepen in 165 landen.