DUBLIN, IERLAND

SCIENTOLOGY KERK OPENT KANTOOR VOOR NATIONALE AANGELEGENHEDEN IN IERLAND

15 OKTOBER 2016

Het nieuwe Kantoor voor Nationale Aangelegenheden van de Scientology Kerk opent haar deuren in Dublin aan het iconische Merrion Square om in Ierland permanente levering te bieden van door Scientology gesteunde maatschappelijke programma's.

Door de eeuwen heen heeft Ierland gediend als een inspiratiebron voor cultuur, poëzie en kunst voor de Westerse Beschaving. Het hart van deze culturele stroom wordt gevormd door de stad Dublin en binnen haar stedelijke kern is er een plek waar de met geschiedenis doordrenkte straten een markante representatie zijn van dat alles – het prachtige Merrion Square.

Die legendarische locatie was op zaterdag 15 oktober de plaats van een feestelijke opening en open huis, op Merrion Square North nummer 4. Het historische gebouw is de nieuwe thuisbasis van het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden voor Ierland van de Scientology Kerk en werd officieel geopend door leidinggevenden en medewerkers van de Kerk.

Een feestelijke opening en open huis vormde de start van het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden van de Scientology Kerk voor Ierland.

Het nieuwe Kantoor voor Nationale Aangelegenheden is slechts een paar straten verwijderd van Ierlands meest bekende nationale monumenten, zoals de National Gallery, het National History Museum, Trinity College en Leinster House, de zetel van het Parlement. Als klassiek voorbeeld van de mooiste Georgiaanse architectuur van Dublin, stamt het historische gebouw uit omstreeks 1760 – ruim voor het ontstaan van de Amerikaanse democratie, en voor de grote migratie van Ierse families naar die westelijke oevers. Nu, meer dan twee eeuwen later, is het het thuis geworden van de groeiende missie van de Scientology Kerk binnen Ierland.

“Door de deuren te openen van het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden voor Ierland van de Scientology Kerk zetten we de traditie voort van onze Grondlegger L. Ron Hubbard, die zelf ooit een kantoor had op 69 Merrion Square”, aldus David Miscavige, Voorzitter van de Raad van het Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie. “En we doen dit met de intentie om onze humanitaire initiatieven aan eenieder aan te bieden als eerbetoon aan onze Grondlegger en de Doeleinden van Scientology – een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben en waar de mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.”

In feite zag L. Ron Hubbard in februari 1956, toen hij voor het eerst op Merrion Square in Dublin aankwam om het Amerikaanse College voor Personeelsefficiëntie – het model voor de eerste introductiecursus in Scientology – op te zetten, dat de Ierse winter bleef hangen. “Als het weer koud is, is het Ierse hart warm,” schreef hij. “Het land en de mensen konden niet verbeterd worden.”

Daarom weerspiegelt de locatie van dit architectonisch historische en prachtig gerestaureerde gebouw de eerbied en het respect dat Dhr. Hubbard voelde voor zowel het Ierse volk als de pracht van het smaragdgroene eiland dat zij hun thuis noemen. In die geest is het nieuwe Kantoor voor Nationale Aangelegenheden gewijd aan Ierland in de hoop op een betere wereld, gelukkiger levens, en voor het doorgeven van de praktische oplossingen die deze hoop tot werkelijkheid maken. Deze filosofieën vormen, sinds haar oprichting meer dan een halve eeuw geleden, het hart van wereldwijde sociale missies van de Kerk.

Gebaseerd op het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden van Washington, DC, van Scientology – dat werd opgericht in 2012 om samenwerking te vergemakkelijken tussen Amerikaanse politieke en culturele leiders en de sociale en humanitaire doelstellingen van de Kerk – zijn de faciliteiten in Dublin op dezelfde manier opgezet als centrum voor de Kerk om heel Ierland te bereiken. Met dit kantoor zal de Kerk helpen om aan zowel de lichamelijke als geestelijke behoeften te voldoen en om maatschappelijke problemen aan te pakken, van drugs tot armoede tot dakloosheid.

Met een hoofdkantoor in Amerika is de Scientology Kerk uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie toegewijd aan het kweken van respect voor mensenrechten en het creëren van een wereld zonder bedreigende maatschappelijke problemen. Om dat te bereiken zijn, op elke willekeurige dagmoment, tienduizenden scientologen overal ter wereld aan de slag. Diegenen die verkennen wat Scientology te bieden heeft in een wereld vol problemen, ontdekken dat deze talloze missies worden gekoesterd en versterkt via uitgebreide samenwerkingen met andere religieuze en inter-religieuze programma's, internationale humanitaire groeperingen, scholen, de politie, de plaatselijke overheid en maatschappelijke organisaties – die allemaal samenwerken om alle gemeenschappen te steunen en te verheffen en tegelijkertijd religieuze en persoonlijke vrijheden te beschermen. Bewijs van het succes kan worden afgemeten aan de productieve expansie van de Kerk in de afgelopen tientallen jaren onder leiding en begeleiding van dhr. Miscavige.

Het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden van de Scientology Kerk in Ierland streeft ernaar zowel het werk van de Kerk als haar humanitaire idealen met het Ierse volk te delen. Vanuit het kantoor aan Merrion Square zal de Kerk haar vele charitatieve en humanitaire campagnes coördineren. Deze omvatten onder andere pogingen om drugsverslaving te bestrijden, bekendheid met mensenrechten te vergroten, schoolprestaties en onderwijsmogelijkheden voor kinderen te verbeteren, misdaad en recidivisme te verminderen, karaktervorming te steunen en de gereedschappen, expertise en technologie aan te wenden die zijn ontwikkeld tijdens tientallen jaren van hulp bij rampen en de dienstverlening aan de gemeenschap van het Pastoraal Werkers Programma van de Kerk – wat een invloed heeft gehad op het leven van miljoenen over de hele wereld.


Het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden beschikt over een informatiecentrum compleet met interactieve programma's en audiovisuele displays waar bezoekers kennis kunnen maken met sociale verbeteringsprogramma's en humanitaire programma's van Scientology, en nog veel meer. De state-of-the-art technologie van het centrum zorgt voor levendige en gedetailleerde illustraties van de elementaire beginselen van de religie en haar doelen voor vrede, gezondheid en geluk voor alle mensen. Deze materialen laten in detail het omvangrijke werk van de Kerk zien wat betreft het bevorderen van religieuze tolerantie en begrip, het aanmoedigen van spiritueel bewustzijn, en het helpen de inter-religieuze samenwerking te ontwikkelen die gemeenschappen tot stand brengt en respect voor alle mensen versterkt. Informatie over het werk van de Kerk in de richting van een drugsvrije wereld, onderwijsmogelijkheden en vreedzamer bestaan, kan ook in het Informatiecentrum worden aangetroffen.

Kijkers kunnen ook, via video-presentaties, getuige zijn van de impact van het uitgebreide netwerk en de inspanningen van de Pastoraal Werkers, hetgeen helpt om te laten zien hoe het Kantoor voor Nationale Aangelegenheden voor Ierland effectief begeleiding en samenwerking aanbiedt in de richting van verbeterde levens en gezondere gemeenschappen.


De opening van het nieuwe Kantoor voor Nationale Aangelegenheden gebeurt in een periode van snelle groei van de religie. Onlangs zijn er nieuwe Scientology Kerken geopend in Sydney, Australië; Harlem, New York; Boedapest, Hongarije; Atlanta, Georgia; Milaan, Italië; Tokio, Japan; Bogotá, Colombia en Bazel, Zwitserland.

Ook heeft de Kerk recentelijk Scientology Media Productions geopend, een technologisch zeer geavanceerde studio van 2 hectare in Hollywood, Californië, waar de boodschap van de religie zal worden verspreid via radio- en tv-uitzendingen, internet en sociale media, en elk ander mediaplatform.

Er staan meer openingen van Kerken gepland in het komende jaar voor culturele epicentra in Nieuw-Zeeland, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.