DE CARIBEN

30E FREEWINDS MAIDEN VOYAGE VIERING: 365 DAGEN VAN GEDENKWAARDIGE SCIENTOLOGY SUCCESSEN

25 JUNI 2018

Scientologen vanuit de hele wereld stappen aan boord van het Motorschip de Freewinds, een religieuze retraite van de Scientology Kerk, om plannen te maken voor verdere expansie en om 12 maanden van onafgebroken succes te vieren.

Op vrijdag 15 juni begonnen de gasten te arriveren in de haven van Bridgetown, Barbados, waar het glanzend witte, 440 meter lange schip, met negen dekken, lag te wachten. Tegen 18:00 de volgende middag, waren meer dan 250 van ’s werelds meest toegewijde scientologen op de kade aanwezig, of ze waren al aan boord en stonden aan de reling te genieten van een klein briesje. Er hing een verwachtingsvolle sfeer terwijl de Royal Barbados Police Band met de klanken van hun steeldrums de lucht vulden en plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders iedereen vaarwel zeiden. En terwijl de Freewinds haar boeg van de wal keerde en het ruime sop koos, verlichtte een spectaculair vuurwerk, ter ere van haar 30e Verjaardag, de hemel boven Bridgetown.

Het Caribische gebied roept onmiddellijk beelden op van statige cruiseschepen die op hun gemak van haven tot haven varen, met vakantiegangers die genieten van de tropische eilanden, het mooie landschap en calypsomuziek. Maar terwijl de Freewinds zeker dezelfde kenmerken heeft als andere luxe schepen, inclusief een 5-sterren keuken, fraai ingerichte passagiershutten, de elegantie van klassieke oceaanstomers, en passagiers die onmiskenbaar genieten van hun West-Indische uitje, houdt daar elke vergelijking op.

De heer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, begint een week dat gekenmerkt wordt door boeiende evenementen en briefings, over de successen in het pareljubileum van de Freewinds.
 
 

“Dus je vraagt je af hoe het is om op deze OT-top 2018 te zijn?”, begon de heer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie. “En je vraagt je af wat je zou hebben gezien als je de laatste dertig jaar bij elke Maiden Voyage was geweest? Wel, ik kan er het lang over hebben of kort over hebben. Maar op welke manier dan ook, het antwoord is: alles.”

En zo lanceerde de heer Miscavige, op het pareljubileum van de Freewinds, een week die gekenmerkt werd door boeiende evenementen en briefings over de effecten van haar successen.

De unieke week vindt ieder jaar in juni plaats op de Freewinds. Tijdens deze bijeenkomst komen ’s werelds meest toegewijde scientologen bijeen om het voorgaande jaar te bekijken. Ze staan erbij stil en vieren opnieuw een jaar van ongekende groei en prestaties voor de Kerk. Daarna worden er plannen gemaakt voor de groei in de daaropvolgende maanden en jaren.

En deze Maiden Voyage stelde zeker niet teleur.

EERBEWIJZEN AAN DE 30-JARIGE GESCHIEDENIS VAN EEN SCHIP EN DE HUMANITAIRE ACTIES DIE ZE NALAAT

Eerst was er een avond die gewijd was aan de majestueuze Freewinds zelf. Op haar 30e verjaardag, is haar bemanning de trotse bezitter van een buitengewoon record in het Caribische gebied. Ze heeft meer dan 5000 jaar aan zeevaartervaring en heeft meer dan 380.000 zeemijlen gevaren – het equivalent van bijna achttien keer de wereld rond.

In feite bepaalt de Freewinds 365 dagen per jaar de koers voor een humanitaire missie om de mensen van de Cariben te verheffen. Haar bemanning, samen met scientologen en vrienden, hebben tienduizenden uren humanitair werk bijgedragen op de eilanden die ze bezoekt. Daaronder vallen het organiseren en uitvoeren van culturele programma’s; het sponsoren van drugspreventie- en mensenrechtenprogramma’s en programma’s voor de morele opvoeding van jongeren op de eilanden; en het organiseren van een verscheidenheid aan benefietvoorstellingen voor charitatieve instellingen en de gemeenschap.

Inderdaad, in 2018 hebben hoogwaardigheidsbekleders uit talloze eilandlanden van West-Indië en de Nederlandse Cariben, hun waardering en respect uitgesproken door vier herdenkingsmonumenten te onthullen. Elk ervan staat aan de ingang van de belangrijkste haven van hun eiland en ze worden door zo’n 300.000 mensen per jaar gezien. Het evenement toonde verder elf gedenkplaten ter ere van de Freewinds, inclusief één die door de Nationale Politie van Colombia werd gepresenteerd en die in Cartagena aan de Caribische kust staat. Er werden tijdens de avondpresentatie gefilmde hoogtepunten van deze plechtigheden getoond en ook waren de volgende dankbetuigingen te horen:

“Dertig jaar is inderdaad een mijlpaal, en het betekent dat de mensen die op de Freewinds zijn geweest en die er op dit moment werken, hun leven hebben gewijd aan dienstverlening aan de mensheid”, zei de Minister van Onderwijs van Dominica.

“Het feit is dat jullie hier jaar in, jaar uit zijn”, voegde de minister-president van St. Lucia eraan toe. “Jullie zijn dus een integraal onderdeel geworden van onze samenleving.”

Terwijl de minister-president van Dominica het als volgt opsomde: “De Freewinds staat nu synoniem voor de Cariben. Je wordt op elk eiland ... gerespecteerd, en je wordt erg gewaardeerd, voor wat je deze 30 jaar hebt gedaan.”

Tot nu toe, hebben de niet-aflatende charitatieve inspanningen van de Freewinds geleid tot meer dan 450 onderscheidingen, erkenningen en oprechte proclamaties van al haar Caribische vrienden, met inbegrip van elk van de eilanden en havens waar ze komt: Antigua, Dominica, St. Martin, St. Kitts, Tortola, Virgin Gorda, St. Vincent, Barbados, Grenada, Aruba, Bonaire, Curaçao, Freeport en Nassau.

EEN KIJKJE NAAR DE EXPANSIE VAN SCIENTOLOGY

Elk jaar krijgen de deelnemers een briefing over alle details van de steeds maar groeiende activiteiten van de religie. Het evenement van dit jaar bewijst de opwindendste ooit te zijn.

Het seminar ’s middag werd door vertegenwoordigers van het management van de Kerk gegeven. Als deel van een reeks boeiende onderwerpen werden een aantal nieuwe Ideale Organisaties die in de pijpleiding zitten gepresenteerd. Deze eindeloze optocht van aankomende organisaties belichamen de geestdrift die er tijdens de cruise te voelen was, met nieuwe Kerken op meerdere continenten, die op de startbaan staan naar voltooiing en binnenkort zullen worden geopend, van Port Elizabeth, Zuid-Afrika naar Newcastle, Engeland en van San Juan, Puerto Rico naar Santa Barbara, Californië.

Tijdens een energieke samenvatting werd ingegaan op de historische lancering van het Scientology Televisienetwerk in maart, en werd er een blik geworpen achter de schermen van Scientology Media Productions. Deelnemers ontdekten hoe de Hollywood studio, die in het bezit is van de Kerk en door haar leden wordt bemand, eigen content maakt en de miljoenen details regelt die betrokken zijn bij het in 17 talen uitzenden naar de wereld.

Aan het einde van de presentatie konden de passagiers genieten van een overzicht van hoe de snelle groei van de religie een impact heeft op de plaatselijke Scientology Kerken over de hele wereld. Het aantal mensen dat nu hun deuren binnenloopt, is het hoogst ooit in de geschiedenis van de religie.

EEN AVOND GEWIJD AAN DE NALATENSCHAP VAN DE GRONDLEGGER L. RON HUBBARD (LRH)

“Je zult een verslag van LRH horen, die mensenrechten beschermt ... en denk eraan, wat toen op het spel stond, staat nu niet minder op het spel”, zei de heer Miscavige, toen hij de langverwachte biografische presentatie introduceerde.

Dan Sherman, de LRH Biograaf, presenteerde een verhelderend verhaal over de strijd van L. Ron Hubbard voor mensenrechten in het zuiden van Afrika. Hij heeft het in het bijzonder over de heer Hubbards legendarische Bill of Rights en de Grondwet voor Rhodesië – een document dat geschreven was om de muren van raciale vooroordelen, op het hoogtepunt van Apartheid, af te breken.

De presentatie kwam tot leven door nooit eerder vertoonde gefilmde interviews, van diegenen die met LRH hadden gewerkt en diegenen wiens leven hij tijdens zijn verblijf in Afrika raakte, een gebied met onbegrensde mogelijkheden waar hij haar mensen enorme hoop bracht.

EEN AVOND GEWIJD AAN DE MENSHEID

De avond die gewijd was aan de Internationale Associatie van Scientologen (IAS) en haar missie om de sociale verbeterings­inspanningen van de religie te bevorderen, is een dynamisch onderdeel van elke Maiden Voyage Viering. Iedereen ging die avond formeel gekleed. Onder de door de IAS gesteunde campagnes en initiatieven die in dit halfjaarlijkse verslag werden genoemd zijn:

  • De Citizens Commission on Human Rights (CCHR), die psychiatrische misstanden onthult en een halt toe roept, van de sociale structuur van Denemarken; en de hoofdsteden van Zwart Amerika in de VS; tot de oorspronkelijke bewoners van Vancouver, Canada.
  • Verenigd voor de Mensenrechten en Jongeren voor Mensenrechten, die een mensenrechtenbeweging op gang zetten in scholen in Guyana in Zuid-Amerika; in mensenhandelsroutes in het zuidoosten van Florida; en in oude conflictzones in het midden van Israël.
  • De Stichting voor een Drugsvrije Wereld die erop uittrok om het drugsgebruik in het uitgaanscentrum van Cyprus in te perken; de fundering legde voor een drugsvrije jeugd in 19 staten in India; en die van kust tot kust reisde, voor een drugsvrij Amerika.
  • En uiteindelijk de door de IAS-gesteunde sociale reddingsprogramma’s met De Weg naar een Gelukkig Leven, die kalmte en morele heropleving naar de straten van Twin Cities bracht; en met Narconon Drugsrehabilitatie, dat het drugsgebruik in het oosten van Taiwan vermindert; en Applied Scholastics die voor een piek in het aantal diploma’s zorgt binnen het onderwijssysteem in Nigeria.

De week werd bekroond met een onderscheiding die alles te maken heeft met de Freewinds en toch op zich heel speciaal is. Na de grootse opening van de Nationale Scientology Kerk van Bogotá en in het kielzog van een outreachcampagne die door de Freewinds werd geleid, werden er miljoenen exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven, De Feiten Over Drugs en Het Verhaal over Mensenrechten in Colombia verspreid. Het aantal mensenrechtenschendingen in Colombia daalde daarna met 96 procent en er werd een historisch vredesakkoord getekend tussen de FARC troepen en de nationale overheid, waarmee een 50-jarige burgeroorlog werd beëindigd. Daarom gaf de Colombiaanse Nationale Politie iets terug, de hoogste onderscheiding in de vorm van een medaille. Deze werd aan de kerkelijk leider van de Scientology religie, de heer David Miscavige, gegeven voor “het redden van de mensheid van geweld, terrorisme, drugshandel, het kwaad, en alle negatieve factoren die een bedreiging voor de mensheid vormen”.

Tijdens een officiële ceremonie op het begin- en eindpunt van de Maiden Voyage in Bridgetown, Barbados, presenteerde generaal Carlos Mena Ramiro Bravo van de Colombiaanse Nationale Politie de heer Miscavige met de Brigadier General Jaime Ramírez Gómez Inspector General Transparency medaille. De onderscheiding die de heer Miscavige ontving is één van de meest prestigieuze onderscheidingen van de Nationale Politie en staat voor “moed, dapperheid en eerlijkheid” en voor het “tentoonspreiden van de hoogste idealen, normen en ethische waarden”. Tijdens de ceremonie waarbij de medaille aan de heer Miscavige werd overhandigd, verklaarde generaal Mena: “Er zijn meer dan genoeg redenen om deze medaille aan de persoon te geven die deze organisatie van Scientology leidt. De Nationale Politie prijst, bevestigd en geeft een vaste vorm aan onze grote dank, voor alle opleiding, motivatie en het respect dat de heer Miscavige heeft gegeven, niet alleen aan iedere politieagent en Colombiaanse militair, maar ook aan iedere burger die van L. Ron Hubbards technologie en van de humanitaire campagnes waartoe hij heeft aangezet heeft geprofiteerd. (...) Gefeliciteerd namens de hele Colombiaanse Politie. Hartelijk dank voor uw onschatbare steun om ons te helpen een nieuwe samenleving op te bouwen en om ons deel te laten zijn van uw team. Zoals de heer Hubbard eens heeft gezegd: ‘We redden wezens ... We werken voor de eeuwigheid.’”


En daarmee was de week bijna voorbij en ging het overkoepelende thema van de verdere expansie in de hoogste versnelling. De exponentiële groei van de Kerk in de afgelopen drie decennia sinds deze bijeenkomsten plaatsvonden, is niet toevallig. Alleen al in het afgelopen jaar, werden er nieuwe Kerken geopend in Dublin, Ierland; Birmingham, Engeland; en Amsterdam, Nederland in Europa; Johannesburg-Noord in Zuid-Afrika; en Salt Lake City, Utah en Silicon Valley, Californië in de Verenigde Staten. In de maand net voor de cruise, werden nog twee juwelen aan de kroon van nieuwe Kerken toegevoegd: in Perth, Australië en in Orlando, Florida. Zo zijn er wereldwijd bijna 70 Scientology Kerken in steden op zes continenten, met nog veel meer die op stapel staan.

Voordat de afgevaardigden op weg naar huis gingen, met nieuwe plannen voor nog een jaar van expansie en sociale verbetering, gaf de heer Miscavige nog een afsluitende boodschap:

“Hoewel dit wellicht het einde van onze 30e Maiden Voyage Viering is, heeft elk einde ook een nieuw begin ...

En in dit geval, wat hier nu begint, zal en moet door blijven gaan tot in de eeuwigheid!”

Ze gingen allemaal vol nieuwe ideeën voor een nieuwe toekomst van boord, waarbij ze wisten dat ze tot ver voorbij de horizon zouden blijven werken.