EAST GRINSTEAD, ENGELAND

PRACHTIGE IAS-VIERING VAN ONVERGETELIJK TIJDPERK VAN WERELDWIJDE HUMANITAIRE IMPACT

3 NOVEMBER 2023

Leden van de International Association of Scientologists (IAS) die 90 landen vertegenwoordigden, verzamelden zich tijdens een lang weekend in East Grinstead, Zuid-Engeland, om vier historische jaren van toewijding, vastberadenheid en successen feestelijk af te sluiten.

Het was een viering die zijn weerga niet kende in de geschiedenis van de IAS.

Urenlang dansten de koplampen langs de met heggen omzoomde wegen van het platteland van West Sussex, terwijl duizenden Scientologists uit alle hoeken van de wereld op weg waren naar L. Ron Hubbards legendarische huis in het Verenigd Koninkrijk: Saint Hill. De tijdloze klanken van doedelzakken en een drumkorps zweefden langs de kasteeltorens omhoog over de glooiende heuvels en verwelkomden de elegant geklede gasten. Dat was het begin van de langverwachte IAS Verjaardagsviering.

“Zoals traditioneel is, bekijken we wat volgde uit onze Plechtige Belofte aan de Mensheid van de IAS, en wat dat betreft, de betekenis van volledige verantwoordelijkheid”, begon meneer Miscavige.

Mensen uit heel het Verenigd Koninkrijk, Europa, de VS en helemaal uit Afrika en Azië liepen verwachtingsvol over het rode tapijt de prachtige grote feesttent binnen. Toen de lichten op het podium aangingen, wat het begin van het openings­evenement betekende, maakte meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, zijn entree onder een enorm lange staande ovatie.

“Zoals traditioneel is, bekijken we wat volgde uit onze Plechtige Belofte aan de Mensheid van de IAS, en wat dat betreft, de betekenis van volledige verantwoordelijkheid”, begon meneer Miscavige. Die belofte, die in 1984 door meneer Miscavige en een paar moedige mensen in Saint Hill werd ondertekend, betekende de geboorte van de IAS en haar onveranderlijke doelstelling om de Scientology religie en Scientologists te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen om de Doeleinden van Scientology te bereiken.

“Dus ja, de presentatie van vanavond zal historische successen bevatten, van wereldwijde reddingsoperaties voor onderdrukte bevolkingen tot Volunteer Ministers voor onvoorwaardelijke hulp. En uit diezelfde vergelijking volgt dat je ook de IAS Freedom Medal Winners van dit jaar zult ontmoeten, zij die ‘standvastige toewijding’ belichamen. En ten slotte zul je ook niet één, niet twee, niet drie, maar vier nieuwe Ideale gebouwen zien. Als je ze allemaal gezien hebt, zal het je je adem hebben benomen.”

En zo presenteerde meneer Miscavige tijdens een boeiende drie uur durende viering de indrukwekkende hoogtepunten van alles wat de IAS in de afgelopen vier jaar op elke lengte- en breedtegraad over de hele wereld heeft gebracht.

IAS IS WERELDWIJD ACTIEF

De Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, schreef: “De bevolking leefde in een systeem van correctheid en de dingen gingen alleen maar goed zolang er niets verkeerd ging. Dan gaan op zekere dag de dingen verkeerd.” Zo begon meneer Miscavige toen hij beschreef hoe de IAS de oproep tijdens de wereldwijde crisis beantwoordde.

Eerst met een leger van Volunteer Ministers dat groter is dan ooit in de geschiedenis en die tussen 2020 en 2023 negen miljoen uur een-op-eenhulp boden.

Toen, met de Kerk die via de ether en online hulp verleende, kwam de vraag naar oplossingen. De Kerk antwoordde met de distributie van 45 miljoen humanitaire materialen.

Waarna de Amerikaanse Federal Emergency Management Agency (FEMA), Canada’s Lagerhuis, de Afrikaanse Unie en andere organisaties in de wereld hun dankbaarheid uitten. Een en ander leidde tot samenwerkings­verbanden met organisaties in alle sectoren en lagen van de samenleving – zo’n 29.000 nieuwe samenwerkings­verbanden in alleen al de afgelopen vier jaar.

Ondertussen vonden mensen die op zoek waren naar antwoorden, deze op het Scientology Network, met meer dan 20 miljoen nieuwe kijkers die erop afstemden.

En wat betreft hoe de IAS haar belofte nakomt om de Scientology religie en haar parochianen over de hele wereld te beschermen, sprak meneer Miscavige over een eindeloze reeks religieuze erkenningen, zelfs tijdens de recente lockdown en beperkende maatregelen:

 • in 2022 verleent de Centraal-Amerikaanse natie Panama volledige erkenning aan de Scientology Kerk als een religieuze entiteit vrijgesteld van belasting;
 • in 2022, waar Nederland, ‘de toegangspoort tot Europa’, de status van algemeen nut beogende instelling toekent aan de Scientology Kerk en daarmee volledige religieuze erkenning verleent;
 • en in 2023, bij de oorsprong van de filosofie, verleent Griekenland aan Scientology een licentie als gebedshuis, waarmee ze officieel erkent wordt als religie.
 • HERVORMING VAN DE GGZ

  De rondleiding langs de successen van de IAS ging door met Citizens Commission on Human Rights (CCHR) en culmineerde in een verhaal van niet-aflatende volharding. Het vond plaats in het Europese Hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland. Deze historische overwinning was het resultaat van tientallen jaren werk van CCHR. Na jaar in jaar uit misstanden in de psychiatrie in een totaal van 18 landen te hebben gemeld, ontving CCHR een formele uitnodiging voor een allereerste Vergadering van de Verenigde Naties over Mensenrechten binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (ggz). CCHR werd als expert aangemerkt en legde een getuigenis af. Ze eiste een verbod op “dwang en vrijheidsberoving binnen de ggz”. Toen de Hoge Commissaris van de VN het ggz-mandaat aan de VN Mensenrechtenraad voorlegde, luidde het resultaat een ommekeer in voor de ggz. In het eindverslag van de raad en de bijbehorende richtlijnen voor de implementatie die samen met de Wereldgezondheids­organisatie werden opgesteld, die allebei verwijzen naar de bijdragen van CCHR, staat per VN-besluit:

 • “Dwang en gedwongen behandeling zijn verouderd, ineffectief en onverenigbaar met de mensenrechten.”
 • “Alle landen zouden de gedwongen opname in een inrichting moeten annuleren.”
 • “Alle landen behoren een einde te maken aan gedwongen behandelingen.”
 • “De oprichting van nieuwe psychiatrische ziekenhuizen is verboden.”
 • INTERNATIONALE HUMANITAIRE MISSIE

  Meneer Miscavige stuwde het publiek verder met het wereldwijde overzicht van de humanitaire missie van de Kerk en bracht de IAS gesponsorde onderwijs­initiatieven in beeld die overal worden gebruikt: United for Human Rights (Verenigd voor de Mensenrechten) om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in elk land tot een feit te maken; The Way to Happiness (De Weg naar een Gelukkig Leven) om waardigheid en eer terug te geven aan de mensheid door middel van op gezond verstand gebaseerde normen en waarden; en Drug-Free World (Drugsvrije Wereld) om het tij van drugsgebruik voor een generatie te keren met de Feiten over Drugs. Hier is slechts een greep uit de successen die tussen 2020 tot 2023 werden behaald:

 • in El Salvador, waar Verenigd voor de Mensenrechten de aanzet gaf tot een belofte van verplicht mensenrechten­onderwijs; in Zuid-Korea, samenwerkend met ’s werelds meest vooraanstaande voorvechters voor mensenrechten tijdens de Wereldtop van Nobelprijswinnaars voor de Vrede; en ten slotte in de Verenigde Naties in New York, waar dignitarissen en afgevaardigden een dringende verklaring aan regeringen over de hele wereld opstelden ten behoeve van mensenrechten door middel van onderwijs.
 • in Brazilië, waar een scoutsleider De Weg naar een Gelukkig Leven integreerde in het scoutingleerplan. Zijn groepen kunnen nu insignes behalen voor elk van de 21 leefregels van het boek. Ten slotte exporteerde de scoutsleider het programma naar scoutinggroepen in 17 Braziliaanse staten en toen naar nog eens 15 landen – van Angola tot Egypte en van Portugal tot Bangladesh.
 • in de Verenigde Staten, waar NFL (de Amerikaanse National Football League) legende Marshall Faulk de Feiten over Drugs-campagne voor het onderwijzen van de jeugd ontdekte en zichzelf aanmeldde als nationale woordvoerder van de Foundation for a Drug-Free World. De Hall of Famer neemt de campagne naar jongeren in het hele land om hen te helpen van drugs af te blijven. Zijn boodschap: “Hé, ik probeer je niet te vertellen wat je moet doen. Ik probeer je alleen maar te onderwijzen zodat jij weet wat jij moet doen.” Meneer Faulk leidde de campagne naar de Super Bowl, verspreidde de boodschap met een massale distributie en met ethertijd in de media in Miami (2020), Los Angeles (2022) en Phoenix (2023), waarmee hij 88 miljoen Amerikanen voorlichtte over de Feiten over Drugs.
 • Gedurende de afgelopen vier jaar hebben IAS gesponsorde humanitaire initiatieven meerdere mijlpalen bereikt:

 • er werden meer dan 40 miljoen mensen onderwezen in hun onvervreemdbare rechten, zoals beschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens;
 • er werd een morele heropleving tot stand gebracht door De Weg naar een Gelukkig Leven in handen van 139 miljoen mensen in 118 talen te geven;
 • de Feiten over Drugs-beweging werd vooruitgeholpen door over de hele wereld een totaal van 150 miljoen boekjes te verspreiden; en
 • alles bij elkaar genomen, werden er met de door de IAS gesponsorde campagnes over de hele wereld meer dan 300 miljoen mensen geholpen.
 • STANDVASTIGE HULP VAN VOLUNTEER MINISTERS

  Meneer Miscavige zette vervolgens de schijnwerpers op de internationale vrijwilligersgroep van de Kerk: de Scientology Volunteer Ministers. Deze groep beantwoordde in de afgelopen vier jaar de oproep bij elke grote natuurramp – in de nasleep van een verwoestende aardbeving in Kashmir, bij tyfoons in Japan, rampzalige bosbranden in Australië, overstromingen in Indonesië, een vulkaanuitbarsting op Saint Vincent, moessons in Pakistan en orkanen aan de zuidwestkust van Florida. Alles bij elkaar boden Volunteer Ministers hulp aan de frontlinie in 45 rampgebieden in 20 landen.

  Meneer Miscavige vervolgde met een indrukwekkend verslag van successen in naam van de grotere missie van de Volunteer Minister: om mensen te verheffen met de technologie voor het leven zoals die in Het Scientology Handboek staat. Dat is het verhaal van Zuid-Afrika, waar de Kerk vrijwel elke steunpilaar van de Zuid-Afrikaanse samenleving empowerde – hulpverleners, onderwijzers, religieuze leiders en gemeentelijke, provinciale en nationale functionarissen. In totaal heeft de Kerk meer dan 22.000 nieuwe Scientology Volunteer Ministers opgeleid, die nu gemeenschappen in het hele land dienen.

  Als een laatste toelichting over de Volunteer Ministers kondigde meneer Miscavige de aankomende première op televisie aan van Operatie: doe er iets aan, een lange documentaire waarin het verhaal wordt beschreven van de menselijkheid, de hoop en de hulp van de Kerk in haar wereldwijde reactie op de pandemie. De documentairefilm wordt uitgezonden op 5 december (de Internationale Dag van de Vrijwilliger) op Scientology Network.

  WAARDERING VOOR UITMUNTENDE VERDIENSTEN

  Tijdens de avond onderscheidde meneer Miscavige Scientologists met de bijzondere IAS Freedom Medal voor hun buitengewone humanitaire toewijding. Het was de allereerste keer dat elk van de medaillewinnaars Nieuwe OT VIII was.

 • Yuzuru Ogura, Tokio, Japan: In een land waar psychiaters hun misdaden verborgen achter de uitdrukking ‘Zie geen kwaad, hoor geen kwaad en spreek geen kwaad’, verbrak Yuzuru Ogura de stilte en onthulde hun geheimen. Hij onthulde de ‘polyfarmacie’-zwendel – de gewoonte van psychiaters om te veel psychofarmaca voor te schrijven, wat maar al te vaak tot zelfmoord leidt. Yuzuru zorgde ervoor dat psychiaters die te veel voorschreven een zware straf opgelegd kregen. Dat droeg er uiteindelijk toe bij dat het aantal zelfmoorden in het hele land met een verbluffende 34 procent omlaag ging. Vervolgens onthulde Yuzuru criminele misstanden in psychiatrische ziekenhuizen, wat leidde tot de invoering van wetten die patiënten en klokkenluiders beschermen. Daarmee wordt gegarandeerd dat misstanden in de psychiatrie in Japan van nu af aan altijd gezien, gehoord en besproken zullen worden.
 • Salomon en Lucy Dabbah, Mexico-Stad, Mexico: Als trotse inwoners van Mexico-Stad zetten Salomon en Lucy Dabbah Drugsvrije Wereld Mexico op om jongeren te bereiken voor ze door drugskartels gerekruteerd kunnen worden. De Dabbahs zorgden voor een enorme impact door bijna 5000 leraren op te leiden, die op hun beurt meer dan 2,1 miljoen leerlingen onderwezen. Om alle generaties te bereiken, ging Drugsvrije Wereld samenwerken met het Ministerie van Onderwijs en nu worden de Feiten over Drugs aan elke leerling in elke school en elke student in elke universiteit in de staat Mexico onderwezen.
 • Giselle Lima, Panama-Stad, Panama: Nadat Giselle Lima zelf de Scientology Brug naar Totale Vrijheid was op gegaan, wilde ze meer verantwoordelijkheid nemen voor haar geadopteerde vaderland Panama. Dus bracht ze de humanitaire campagnes van de Kerk naar het hele land. Bovendien stichtte Giselle niet alleen de eerste Scientology Missie van het land, waardoor de toegangspoorten naar de Brug voor iedereen wijd open gingen, maar zorgde ze er ook voor dat Scientology in de Republiek Panama volledige religieuze erkenning en belastingvrijstelling kreeg.
 • EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST

  Als bekroning van een weergaloze avond en de bliksemsnelle terugblik op een historische vier jaar wendde meneer Miscavige zich tot een glorieuze en grenzeloze toekomst, en presenteerde de toekomstige expansie van de Kerk over de hele lengte en breedte van de Scientology wereld. Die toekomst vol expansie bestaat uit 10 nieuwe Ideale gebouwen met een Grootse Opening in de komende dagen, weken en maanden – te beginnen in november, daarna in december, januari, en verder in 2024. In feite is de omvang van de groei van de Kerk zo groot, dat linten van Europa tot Afrika en in heel Noord-Amerika doorgeknipt zullen worden.

  EXPANSIE VAN DE HUMANITAIRE INITIATIEVEN VAN DE IAS

  Het IAS Seminar voor Wereldwijde Redding op zaterdagochtend was volgepakt terwijl leden van de IAS meer te weten kwamen over de lancering van een nieuw jaar van wereldwijde humanitaire campagnes. Scientologists uit de hele wereld sloten zich aan bij IAS gesponsorde campagnes om humanitaire oplossingen naar hun gemeenschap te brengen: De Weg naar een Gelukkig Leven, Drugsvrije Wereld, Verenigd voor de Mensenrechten, Citizens Commission on Human Rights en de Scientology Volunteer Ministers.

  EEN AVOND VAN PRACHTIGE EERBEWIJZEN

  Zaterdagavond kwam de schitterende feesttent tot leven omdat daar het jaarlijkse IAS Patronsbal werd gehouden. Tijdens het gala werden IAS-leden uit 59 landen geëerd voor hun voortdurende toewijding aan het vooruithelpen van de humanitaire beweging van de IAS. De avond kreeg zelfs een nog grotere betekenis aangezien in de vier jaar sinds het laatste Patronsbal in Saint Hill bijna 5000 Scientologists Patron van de IAS werden – het hoogste in de geschiedenis.

  SAINT HILL LIEFDADIGHEIDS­CONCERT

  Het jaarlijkse weekend van IAS-festiviteiten eindigde zondagavond met het 23e Saint Hill Liefdadigheids­concert. Met het evenement wordt een filantropische traditie van Saint Hill voortgezet die door L. Ron Hubbard was begonnen. Plaatselijke liefdadigheids­instellingen ontvingen donaties om ze te helpen hun doelen voor de verbetering van de gemeenschap als geheel, te bereiken. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers en vrijwilligers van liefdadigheids­instellingen in East Grinstead en het Mid Sussex District, inclusief de ontvangers van dit jaar: het Queen Victoria Hospital, de East Grinstead Lions Club, Age UK, Access2Adventure en het Crowborough Hospital. Onder de geëerde gasten van die avond waren de burgemeester van East Grinstead met zijn vrouw, en gemeenteraadsleden uit East Grinstead, Crawley, Tonbridge en Godalming.

  Tijdens het concert (gepresenteerd door de bekroonde actrice Jenna Elfman) trad een grote verscheidenheid aan muzikale artiesten op met verschillende stijlen, onder wie Saint Hills eigen (en UK’s nummer 1) jive- en swingband, de Jive Aces, de met een Oscar genomineerde componist en artiest Mark Isham, en een wereldberoemde concertpianist, de weergaloze Cyprien Katsaris.


  De IAS, opgericht in 1984, is de officiële lidmaatschaps­organisatie van Scientology. Ze is open voor alle Scientologists uit de hele wereld en telt nu leden uit maar liefst 158 landen. De doelstelling van de IAS is de Scientology religie en Scientologists overal ter wereld te verenigen, vooruit te helpen, te ondersteunen en te beschermen om de Doeleinden van Scientology te bereiken, zoals die door L. Ron Hubbard werden verwoord: “Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen.”