WAT IS TRAINING?  

Scientology houdt zich bezig met auditing (spirituele counseling) en training. Van auditing wordt iemand vrij, terwijl hij van training de kennis krijgt hoe hij dat kan blijven.

In elke Scientology Kerk zijn er speciale ruimten waar leden de geschriften bestuderen en luisteren naar opgenomen lezingen van L. Ron Hubbard in de exacte volgorde die aangegeven is op een aftekenblad. In elke cursusruimte is er een cursussupervisor is aanwezig om scientologen te helpen volledig inzicht te krijgen in het materiaal dat ze bestuderen. Een cursussupervisor onderwijst niet, geeft geen lezingen en geeft geen interpretatie, maar verwijst de cursist naar de juiste materialen als hij moeilijkheden heeft. Door de aftekenbladen en de rol van de supervisor zijn de kerkleden in staat om in hun eigen tempo vooruit te gaan.

Training varieert van inleidende cursussen tot geavanceerde, waaronder studies van de hogere niveaus van de Schrift. Er zijn cursussen waar men kan leren om als auditor Scientology counseling aan anderen toe te dienen. Auditor wordt gedefinieerd als "iemand die luistert", van het Latijnse audire, dat "horen of luisteren" betekent.

Auditor training omvat een intensieve reeks van oefeningen waarbij elk aspect wordt behandeld dat komt kijken bij het leveren van een auditingsessie. Ook worden films over belangrijke aspecten van auditing gebruikt om het leren van de praktische toepassing ervan te vergemakkelijken. Elke cursist leert deze technieken grondig en in elke Scientology kerk ter wereld is er slechts één norm om te slagen: van een cursist die afstudeert, wordt verwacht dat hij iedere keer een 100% perfecte auditingsessie kan geven. Met Scientology training wordt deze norm iedere dag bereikt.

Het eindresultaat van training is dat iemand in staat is iemand anders te auditeren. Maar omdat Scientology een inzicht biedt in menselijk gedrag en wat er achter de alledaagse problemen ligt, krijgt iemand die als auditor wordt getraind ook de middelen om met het leven zelf om te gaan.