DAVID MISCAVIGE:

EEN RELIGIE VAN DE 21E EEUW
IN HET TIJDPERK VAN MULTIMEDIA

Scientology is echt een religie van de 21e eeuw en maakt daarom gebruik van technologie van het nieuwe millennium bij het uitvoeren van haar religieuze missie. Zo begaf de Kerk zich in het multimedia tijdperk met de oprichting van film- en audio-faciliteiten bij Golden Era Productions in de VS. Op een gebied van 200 hectare in Zuid-Californië is dit het wereldwijde disseminatiecentrum van de hele Scientology religie en houdt het zich bezig met de productie van alle film, video, televisie en internet beelden en internationale evenementen.

De stafleden van Golden Era Productions maken hier alle audiovisuele materialen voor informatie- en trainingsdoeleinden voor alle Scientology Kerken, maar ook alle films en non-profit spotjes van de door de Kerk gesponsorde activiteiten, zoals maatschappelijke programma's en humanitaire initiatieven.

Op het terrein van Golden Era Productions staat de 7000 vierkante meter grote filmstudio. De grootste geluidsinstallatie is meer dan 3 verdiepingen hoog en bestrijkt een oppervlakte van twee voetbalvelden.

De eindproductie van de religieuze audiovisuele producten die gefilmd werden bij Golden Era Productions wordt gedaan in supermoderne faciliteiten, waaronder zes volledig gedigitaliseerde montage-units en een special-effecten afdeling van Golden Era Productions voorziet de digitale effecten met meer dan 500 computers die tezamen 6000 miljard berekeningen per seconde kunnen maken.

Daarnaast worden ook alle religieuze film- en videomuziekstukken binnenshuis geproduceerd en gemixt in Golden Era's opnamestudio's. De audio-faciliteiten zijn zo ontworpen dat aan alle productie-eisen kan worden voldaan: van een 84 sporen studio waarin een compleet orkest kan plaatsnemen, tot een 112 sporen 5.1 cinema surround sound opnamestudio.

Golden Era Productions is eveneens verantwoordelijk voor de productie van alle lezingen over Dianetics en Scientology die L. Ron Hubbard ooit heeft opgenomen. De lezingenstudio's beschikken over speciaal voor Golden Era ontworpen en gebouwde geluidskamers, waar de restauratie en reconstructie van L. Ron Hubbard’s opnames plaatsvindt.

Bovendien is er een gebouw dat helemaal is ingericht om vertalingen van geschriften en andere religieuze materialen op te nemen, waar een hele batterij digitale studio's 24 uur per dag werkt. Hier worden de vertaalde teksten over Dianetics en Scientology ingesproken in 15 talen.

Hypermoderne Film Restauratie & Conservering

In het afgelopen decennia zijn diverse gefilmde lezingen en een uniek interview met L. Ron Hubbard gerestaureerd en uitgegeven. Als eerste zijn de Clearing Congres films gerestaureerd, een serie van zes lezingen die in 1958 in Washington D.C. werden gegeven. De daaropvolgende release was, in 2006, het enige gefilmde interview met L. Ron Hubbard, genaamd Een Introductie tot Scientology, wat in 1966 in Rhodesië (nu genoemd Zimbabwe) is opgenomen. Het laatste deel van de restauratie werd in 2008 afgemaakt en uitgebracht. De film De Classificatie en Gradatie werd in 1965 op het hoofdkwartier van Scientology in Sussex, Engeland, opgenomen.

Die filmrollen waren in de loop der jaren bijna vergaan. Het project om ze volledig te herstellen werd opgezet door David Miscavige en uitgevoerd door een 70-man team in het filmlaboratorium van Golden Era Productions. In totaal werden daar meer dan 620.000 filmbeelden van de oorspronkelijke negatieven digitaal gescand, stuk voor stuk nauwkeurig met de hand schoongemaakt en volledig hersteld. Het resultaat: scientologen en het publiek in het algemeen kunnen vanaf nu deze oorspronkelijke lezingenserie ervaren en het exclusieve interview van L. Ron Hubbard bekijken.