LOS ANGELES, CALIFORNIË

DAVID MISCAVIGE LUIDT NIEUW TIJDPERK IN VOOR RELIGIEUZE OMROEPEN, MET LANCERING SCIENTOLOGY NETWORK

12 MAART 2018

Kerkelijk leider maakt bekent dat nieuw kanaal de wereld alles over de Scientology Kerk zal laten zien en vragen van nieuwsgierigen zal beantwoorden.

Om 8 uur ’s avonds (Eastern Standard Time) op 12 maart 2018, ging het Scientology Network live met het omdraaien van de schakelaar. Daardoor was het direct toegankelijk voor tientallen miljoenen huishoudens in de Verenigde Staten en honderden miljoenen mensen over de hele wereld op het internet. Vanuit het drie verdiepingen hoge atrium van het Flag-gebouw van de Kerk, in haar spirituele thuis in Clearwater, Florida, verwelkomde de heer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, de wereld in het netwerk en legde hij haar missie uit.

“Je hebt waarschijnlijk wel van Scientology gehoord”, zei dhr. Miscavige. “Elke zes seconden zoekt er iemand met de vraag: ‘Wat is Scientology?’ Er wordt veel over ons gesproken en dat snappen we. Mensen zijn nieuwsgierig. Nou, we willen je vragen beantwoorden, want eerlijk gezegd, wat je hebt gehoord, als je het niet van ons hebt gehoord, ik kan je verzekeren, we zijn niet wat je zou verwachten.”

De heer Miscavige beschreef aan het publiek, dat wereldwijd op tv-schermen, computers en mobiele apparaten keek, het doel van het nieuwe Scientology Network: kijkers de religie zelf te laten zien en te laten ervaren – wie scientologen zijn, wat Scientology is en wat Scientology kan doen – verteld door scientologen van over de hele wereld zelf. “Scientology is een dynamische en groeiende religie. En we gaan je er alles over laten zien.”

De heer Miscavige vervolgde: “Maar met dat alles, laten we duidelijk zijn: We zijn hier niet om te preken, je te overtuigen, of je te bekeren. Nee, we willen het je gewoon laten zien. Want per slot van rekening is het eerste principe van Scientology, dat: ‘Het is alleen waar als het waar is voor jou’.”

Het Scientology Network wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgezonden op alle platforms. Het vertegenwoordigt een nieuw genre van religieuze uitzendingen en omvat eigen programma’s die kijkers meenemen naar het dagelijkse leven van scientologen, naar de Kerk als een instelling en naar haar humanitaire en maatschappelijke organisaties. Deze programma’s laten Scientology in actie zien. Ze geven niet alleen inzicht in de enige grote religie die in de vorige eeuw is opgekomen, maar biedt ook een frisse kijk op boeiend televisie amusement zoals dat door de huidige digitale wereld wordt verlangd.

Het Scientology Network is altijd en overal rechtstreeks beschikbaar. Via satelliet TV in de Verenigde Staten, en via live streaming overal elders op scientology.tv. Het is ook beschikbaar op streamingservices zoals Apple TV, Fire TV, Roku en mobiele apps die kunnen worden gedownload voor smartphones en tablets. En het zal in de toekomst verder uitbreiden met extra platforms.

NETWERK GAAT VAN START MET ZES ORIGINAL SERIES

Het Scientology Network gaat van start met zes original series:

  • Inside Scientology – neemt kijkers achter de schermen van de religie – haar internationale spirituele hoofdkwartier en ultramoderne uitgeverijen; wat er op een typische dag in een Scientology Kerk gebeurt; en de precieze en uiterst nauwgezette inspanningen om de 75 miljoen woorden van de religieuze geschriften en opnamen van de grondlegger L. Ron Hubbard voor toekomstige generaties te behouden.
  • Meet a Scientologist – een diepgaande blik in de levens van individuele scientologen die werken op het gebied van kunst, wetenschap, sport, entertainment en meer.
  • I am a Scientologist – stelt tientallen scientologen voor, van alle hoeken van de wereld en elk denkbaar beroep, die hun persoonlijke verhaal vertellen over hoe hun leven is verrijkt.
  • Voices for Humanity – korte documentaires die “veranderaars” introduceren van alle religies, culturen en landen terwijl ze hulp bieden aan hun gemeenschappen met behulp van humanitaire programma’s die door Scientology zijn gesponsord.
  • Destination: Scientology – elke aflevering neemt de kijker een andere Scientology Kerk binnen. Het toont de diversiteit van onze Kerken en de initiatieven waardoor elke Scientology Kerk verweven is met de plaatselijke gemeenschap.
  • L. Ron Hubbard: in His Own Voice – toont de grondlegger aan de wereld. Scientology is de enige grote religie met de stem van haar grondlegger intact. Deze is opgenomen in openbare lezingen die hij over een periode van een kwart eeuw gaf. Deze serie gaat over het leven van L. Ron Hubbard door autobiografische video’s in zijn eigen woorden en in zijn eigen stem.

Daarnaast zal het Scientology Network ook films uitzenden over de overtuigingen en praktijken van de religie. Het zendt de inhoud uit om vragen over geloof, filosofie en technologie te beantwoorden. Dat omvat content, variërend van de basisprincipes van Scientology en hoe Scientology toe te passen op het dagelijks werk, tot de praktische tools voor het leven waarin de religie voorziet.

Werken van L. Ron Hubbards baanbrekende geschriften zullen ook uitgezonden worden. Ze belichten zijn filosofie, tonen de geschiedenis van de religie en laten zijn historische morele code en op gezond verstand gebaseerde gids, De Weg naar een Gelukkig Leven, zien. Deze kan universeel worden toegepast door iedereen, ongeacht religie of culturele achtergrond. De humanitaire beweging van de Kerk zal ook een prominente plaats innemen op het Scientology Network. Het benadrukt het wereldwijde succes van de Kerk op het gebied van drugsvoorlichting door De Feiten Over Drugs, de wereldwijde mensenrechten campagnes en successen op het gebied van het openbaren van misstanden in de geestelijke gezondheidszorg door de Citizens Commission on Human Rights, een wereldwijde belangenvereniging die gerechtigheid zoekt voor de slachtoffers van psychiatrische wandaden.

Nieuw aanbod zal ook entertainment en praatprogramma’s bevatten, alsook een onderzoeksjournalistiek-serie, Freedom TV. Het Scientology Network zal verder als platform fungeren voor het uitzenden van documentaires door onafhankelijke filmmakers, die pleiten voor sociale verbetering en mensenrechten, om ze een stem te geven, waar ze dat anders wellicht niet in de ether zouden hebben.

SCIENTOLOGY MEDIA PRODUCTIONS: EEN 21e EEUWSE, VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE STUDIO IN HET HART VAN HOLLYWOOD

Het Scientology Network produceert al haar televisieprogramma’s in huis. Eigen programma’s worden uitgezonden, zonder betaalde advertenties. Van het schrijven van het script, tot het filmen, videomontage, muziekcompositie en mixing, deze eigen shows worden door stafleden en parochianen van de Kerk gemaakt in het digitale multimediacomplex van Scientology Media Productions. Daarnaast heeft Scientology Media Productions de beschikking over alle volledige speelfilms die door Golden Era Productions van de Kerk geproduceerd zijn en zendt ze deze uit. Golden Era Productions produceert al 40 jaar lang Scientology films. Het netwerk wordt voorzien van het laatste nieuws, 24 uur per dag, 7 dagen per week, uit zes continenten, door 20 reizende filmploegen, gestationeerd in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Australië, Rusland, Azië, en ook de Verenigde Staten en Canada.

Scientology Media Productions staat op een twee hectare groot terrein dat gelegen is aan de iconische Sunset Boulevard in LA. Het dateert uit 1912 en is de langst ononderbroken lopende filmstudio in Hollywood. Het terrein van de studio werd in 2011 gekocht van het publieke televisiestation KCET. Er werden oorspronkelijk stomme films gemaakt voordat ze uitgroeide in een film- en televisieproductiebedrijf. Het was ook de plek waar, vóór Dianetics en Scientology, de heer Hubbard ooit een kantoor had waar hij Hollywood scenario’s schreef.

De filmstudio heeft meerdere filmploegen die werken in 3 filmstudio’s, 12.000 vierkante meter productieruimte, 16 high-definition tv-camera’s met 3 regiekamers, 20 videomontageruimtes, 6 stem-opnamestudio’s, 4 muziekcompositie-ruimtes, 2 livemuziek opnamestudio’s, 7 mixruimtes met 5.1 surround sound, allemaal met elkaar verbonden door middel van 42 kilometer glasvezelkabel.

Met de oprichting van Scientology Media Productions is de Kerk een nieuw tijdperk in gestapt van multimediaproductie, door de geboorte van een nieuw tv-netwerk, dat de droom van haar grondlegger vervult, om de religie volledig beschikbaar te maken over de hele wereld.