Officiële Scientology Kerk: Pastoraal Werkers, Hulp en Opvang bij Rampen & Humanitaire Organisatie

PASTORAAL WERKERS
VOORZIEN IN EFFECTIEVE HULP OVERAL EN ALTIJD

In antwoord op toenemende criminaliteit en geweld eind jaren '60 en begin jaren '70, begon L. Ron Hubbard met het Pastoraal Werkers programma. Het werd ontworpen om praktische hulpmiddelen te verschaffen voor het kweken van begrip en mededogen. Bovendien werden die hulpmiddelen uitdrukkelijk ontworpen voor gebruik door Scientologen en niet-Scientologen. Zo ontstond een grootschalige beweging van mensen uit alle lagen van de bevolking, die zich wijden aan de verstrekking van hulp aan lokale gemeenschappen over de hele wereld.

De afgelopen 30 jaar hebben Scientology Pastoraal Werkers op meer dan 128 rampgebieden hand- en spandiensten verleend. Tegenwoordig behoren ze tot 's werelds meest erkende onafhankelijke hulporganisaties, en hebben ze tienduizenden nieuwe vrijwilligers in hun methoden van het brengen van hulp in de meest erbarmelijke omstandigheden getrained.

Zoals L. Ron Hubbard al schreef: "Een Pastoraal Werker van Scientology is iemand die zijn medemens op vrijwillige basis helpt door aan het leven van anderen weer een doel, waarheid en spirituele waarden te geven. Een Pastoraal Werker van Scientology sluit zijn ogen niet voor de pijn, het kwaad en de onrechtvaardigheid van het bestaan."

Pastoraal Werkers hebben het volgende motto: "Er kan iets aan gedaan worden”.

Volunteer Ministers