IAS

EEN REMINDER VOOR DE WERELD
ONZE HULP IS DE JOUWE

Op 3 november 2023 kwamen leden van de International Association of Scientologists (IAS), die 90 landen vertegenwoordigden, in het Verenigd Koninkrijk bijeen voor de 39e verjaardag van de International Association of Scientologists.

Meneer David Miscavige, Chairman of the Board Religious Technology Center, verwelkomde duizenden Scientologists en medestanders van de Scientology Kerk op het IAS Verjaardags­weekend. De gelegenheid sloot vier historische jaren van uitzonderlijke humanitaire successen af.
Wij sponsoren humanitaire campagnes
Dus op elk willekeurig uur
elke willekeurige dag
elk willekeurig continent
Zul je
ONS vinden

WAARDIGHEID HERSTELLEN
IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Al meer dan 50 jaar heeft de Citizens Commission on Human Rights (CCHR) mensen over de hele wereld beschermd tegen misstanden en gedwongen behandelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Mobiliseren om mensen te beschermen.

CCHR zet uiterst confronterende, reizende exhibities in op vier continenten om de vele misstanden binnen de psychiatrische industrie aan het licht te brengen. Alleen al in de afgelopen vier jaar informeerde CCHR elke 20 seconden iemand anders en onthulde uiteindelijk aan meer dan 50 miljoen mensen de gruweldaden van de psychiatrie.
Morelos, Mexico
Turijn, Italië
Ottawa, Canada
Milaan, Italië
Taichung, Taiwan
San Francisco, Californië
Osaka, Japan
Boston, Massachusetts
Turijn, Italië

De straat op gaan om een einde te maken aan psychiatrische misstanden.

Terwijl CCHR demonstreert tegen de misstanden in de psychiatrie, bewerkstelligt ze stap voor stap een verandering en heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij het informeren en voorlichten van miljoenen mensen over de hele wereld – van Italië en Hongarije tot Duitsland en Frankrijk en van het Verenigd Koninkrijk tot de Verenigde Staten.
Florence, Italië
Parijs, Frankrijk
Londen, Verenigd Koninkrijk
Wenen, Oostenrijk
Magdeburg, Duitsland
Washington, DC
Parijs, Frankrijk
Kaapstad, Zuid-Afrika
Parijs, Frankrijk
San Francisco, Californië
Parijs, Frankrijk
50,000,000
mensen geïnformeerd over de gruweldaden van de psychiatrie
ZWITSERLAND

Een einde maken aan psychiatrische misstanden in naam van mensenrechten.

CCHR werkt al tientallen jaren aan het dichten van een enorme maas in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens, een belangrijk document dat na de Tweede Wereldoorlog werd ondertekend. Door die maas was de gedwongen opname van patiënten mogelijk en werd dwangpsychiatrie toegestaan.
Na jaren misstanden in de psychiatrie in een totaal van 18 landen te hebben gemeld, ontving CCHR een formele uitnodiging voor een allereerste Vergadering van de VN over Mensenrechten binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. CCHR werd als expert aangemerkt en legde een getuigenis af. Ze eiste een verbod op “dwang en vrijheidsberoving binnen de ggz”. Toen de Hoge Commissaris van de VN het ggz-mandaat aan de VN Mensenrechtenraad voorlegde, luidde het resultaat een ommekeer in voor het waarborgen en beschermen van mensenrechten binnen de ggz.
De VN heeft officieel besloten:
“Dwang en gedwongen behandeling zijn verouderd, ineffectief en onverenigbaar met de mensenrechten.”
“Alle landen zouden de gedwongen opname in een inrichting moeten annuleren.”
“Alle landen zouden een einde moeten maken aan gedwongen behandelingen.”
“De oprichting van nieuwe psychiatrische ziekenhuizen is verboden.”
JAPAN

De psychiatrie ontmaskeren in het Land van de Rijzende Zon.

In een land waar psychiaters hun misdaden verborgen achter de uitdrukking ‘Zie geen kwaad, hoor geen kwaad en spreek geen kwaad’, verbrak Yuzuru Ogura de stilte en onthulde hun geheimen. Hij onthulde de ‘polyfarmacie’-zwendel – het te veel voorschrijven van psychofarmaca wat tot zelfmoord leidt. Yuzuru zorgde ervoor dat voor deze daden een zware straf werd opgelegd. Dat droeg er uiteindelijk toe bij dat het aantal zelfmoorden met 34 procent omlaag ging. Vervolgens onthulde Yuzuru criminele misstanden in psychiatrische ziekenhuizen, wat leidde tot de invoering van wetten die patiënten en klokkenluiders beschermen. Daarmee wordt gegarandeerd dat misstanden in de psychiatrie in Japan van nu af aan altijd gezien, gehoord en besproken zullen worden.
Volgens de Japanse wet moet elke mishandeling of elk misbruik van patiënten in psychiatrische ziekenhuizen onmiddellijk gemeld worden.

MENSENRECHTEN
TOT LEVEN BRENGEN

De Scientology Kerk heeft al lange tijd gepleit voor vrijheid voor iedereen. Om dat te bereiken sponsort ze ’s werelds verreikendste initiatieven voor educatieve en vrij toegankelijke informatie over mensenrechten in de vorm van United for Human Rights (Verenigd voor de Mensenrechten) en voor jongeren, Youth for Human Rights (Jongeren voor Mensenrechten).

Mensenrechteneducatie
op wereldwijde schaal.

In de afgelopen vier jaar hebben Verenigd voor de Mensenrechten en Jongeren voor Mensenrechten mijlpalen bereikt. Zo hebben ze nu meer dan 41 miljoen mensen voorgelicht over hun onvervreemdbare rechten.
New York City, New York
“Gefeliciteerd met de successen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in landen over de hele wereld te promoten.”
– Bureau van de Landelijke Coördinator
Verenigde Naties
“Gefeliciteerd met de successen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in landen over de hele wereld te promoten.”
– Bureau van de Landelijke Coördinator
Verenigde Naties
“We beschouwen jullie
als onze partners in mensenrechteneducatie.”

– Onderwijsraad
Top voor Nobelprijswinnaars voor de Vrede
“We beschouwen jullie
als onze partners in mensenrechteneducatie.”

– Onderwijsraad
Top voor Nobelprijswinnaars voor de Vrede
“Jongeren voor Mensenrechten inspireert duizenden mensen om tolerantie en vrede te promoten.”
– Congreslid, Nayarit, Mexico
“Jongeren voor Mensenrechten inspireert duizenden mensen om tolerantie en vrede te promoten.”
– Congreslid, Nayarit, Mexico
Oaxaca, Mexico
Calcutta, India
Oaxaca, Mexico
Saint-Denis, Frankrijk
Clearwater, Florida
Los Angeles, Californië
Bhaktapur, Nepal
Kansas City, Missouri
Kopenhagen, Denemarken
Tepic, Mexico
Karjan, India
Aldea la Palmilla, Guatemala
Sydney, Australië
Kathmandu, Nepal
Florence, Italië
Canberra, Australië
Toronto, Canada
Quatre Bornes, Mauritius

Verenigd voor de Mensenrechten
over de hele wereld

41,000,000
onderwezen in mensenrechten

DE WEG NAAR EEN
GELUKKIG LEVEN

De Weg naar een Gelukkig Leven, een boek met morele waarden die volledig gebaseerd zijn op gezond verstand, bevat 21 praktische, te volgen leefregels. Het boek is in 118 talen in 190 landen uitgedeeld, waarmee het bijdraagt aan het vergroten van tolerantie en begrip tussen individuen, gemeenschappen en landen – wat een wereld maakt die veiliger is en meer meelevendheid kent.
BRAZILIË

Scouts helpen om te zorgen dat het in alle opzichten goed gaat.

Een scoutsleider in Brazilië integreerde De Weg naar een Gelukkig Leven in het scoutingleerplan. Zijn groepen kunnen nu insignes behalen voor elk van de 21 leefregels van het boek. Ten slotte exporteerde de scoutsleider het programma naar scoutinggroepen in 17 Braziliaanse staten en toen naar nog eens 15 landen – van Angola tot Egypte en van Portugal tot Bangladesh.
De Weg naar een Gelukkig Leven creëert sterke toekomstige leiders en herstelt normen en waarden in ons land.”
– Gemeente Aracaju
Sergipe, Brazilië
De Weg naar een Gelukkig Leven creëert sterke toekomstige leiders en herstelt normen en waarden in ons land.”
– Gemeente Aracaju
Sergipe, Brazilië

De Weg naar een Gelukkig Leven
over de hele wereld

139,000,000
exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven gedistribueerd


DE FEITEN OVER DRUGS VERSPREIDEN

De Foundation for a Drug-Free World, opgericht in 2006, heeft kinderen, jongeren en volwassenen geëmpowerd met feitelijke informatie over drugs en alcohol. Bewapend met de juiste feiten (geen meningen, hype of bangmakerij) kunnen mensen weloverwogen beslissingen nemen en drugsvrij leven.
VERENIGDE STATEN

Marshall Faulk
De analyse van het spel van Drugsvrije Wereld.

In de Verenigde Staten ontdekte NFL (de Amerikaanse National Football League) legende Marshall Faulk de Feiten over Drugs-campagne voor het onderwijzen van de jeugd en meldde zichzelf aan als nationale woordvoerder van de Foundation for a Drug-Free World. De Hall of Famer neemt de campagne naar jongeren in het hele land om hen te helpen van drugs af te blijven. Zijn boodschap: “Hé, ik probeer je niet te vertellen wat je moet doen. Ik probeer je alleen maar te onderwijzen zodat jij weet wat jij moet doen.” Meneer Faulk leidde de campagne naar de Super Bowl, verspreidde de boodschap met een massale distributie en met ethertijd in de media in Miami (2020), Los Angeles (2022) en Phoenix (2023), waarmee hij 88 miljoen Amerikanen voorlichtte over de Feiten over Drugs.
88,000,000
bereikt met de Feiten over Drugs
MEXICO

Een veiligere toekomst bouwen en jongeren beschermen tegen het geweld van kartels.

Salomon en Lucy Dabbah uit Mexico-Stad zetten Drugsvrije Wereld Mexico op om jongeren te bereiken voor ze door drugskartels gerekruteerd kunnen worden. De Dabbahs zorgden voor een enorme impact door bijna 5000 leraren op te leiden, die op hun beurt meer dan 2,1 miljoen leerlingen onderwezen. Om alle generaties te bereiken, ging Drugsvrije Wereld samenwerken met het Ministerie van Onderwijs in de staat Mexico en worden de Feiten over Drugs nu aan elke leerling in elke school en elke student in elke universiteit in de staat Mexico onderwezen.
OFFICIEEL SAMENWERKINGS­VERBAND
“Drugsvrije Wereld-onderwijs in elke school en universiteit van de staat Mexico.”
– Staatssecretaris Openbaar Onderwijs
OFFICIEEL SAMENWERKINGS­VERBAND
“Drugsvrije Wereld-onderwijs in elke school en universiteit van de staat Mexico.”
– Staatssecretaris Openbaar Onderwijs

Feiten over Drugs
over de hele wereld

150,000,000
boekjes gedistribueerd

HUN MOTTO:
ER KAN IETS AAN GEDAAN WORDEN

Terwijl het grootste deel van de wereld tijdens de pandemie ‘op pauze’ ging, deed Moeder Natuur dat zeker niet – en Scientology Volunteer Ministers ook niet. Ze reageerden over de hele wereld op elke grote natuurramp, waarbij ze keer op keer onvoorwaardelijke moed en mededogen toonden.

KASHMIR – AARDBEVING

Oktober 2019
9,080
mensen geholpen
3,548
assisten gegeven

JAPAN – TYFOON HAGIBIS

Oktober 2019
1,923
mensen geholpen

AUSTRALIË – BOSBRANDEN

November 2019
39,091
mensen geholpen

INDONESIË – OVERSTROMINGEN

Januari 2020
135
mensen opgeleid in de Volunteer Minister Assisten-technologie

KROATIË – AARDBEVING

December 2020
19,418
kilometer gereisd
5
TON
hulpgoederen geleverd

SAINT VINCENT – VULKAANUITBARSTING

April 2021
52
TON
as verwijderd
20,450
mensen geholpen

HAÏTI – AARDBEVING

Augustus 2021
123
Volunteer Ministers op locatie opgeleid
4,856
mensen geholpen

PAKISTAN – OVERSTROMINGEN

Augustus 2022
376
mensen opgeleid in de Volunteer Minister-technologie
13,485
mensen geholpen

FLORIDA – ORKAAN IAN

September 2022
5,079
mensen geholpen

TURKIJE – AARDBEVING

Februari 2023
43,103
mensen
geholpen
Zuid-Afrika – brand in Kaapstad
Australië – overstromingen Eugowra
Tennessee – tornado’s
Griekenland – overstromingen
Italië – overstromingen in Emilia-Romagna
Italië – bosbranden Sardinië
Louisiana – orkaan Ida
Porto Rico – aardbeving
Kentucky – tornado’s
Hawaï – branden
Spanje – vulkaanuitbarsting
8,000,000
vrijwilligersuren
ZUID-AFRIKA

Verenigd om een land te verheffen.

Het motto van de Volunteer Minister ER KAN  IETS AAN GEDAAN WORDEN, wordt eer aan gedaan met het verhaal van de Volunteer Ministers die een heel land verheffen: Zuid‑Afrika. Volunteer Ministers desinfecteerden alle soorten essentiële diensten om de tandwielen van het leven en de overheid draaiende te houden – dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, voor twee achtereenvolgende jaren – van bussen en taxi’s tot brandweer­kazernes en politiebureaus en elk soort justitieel en overheidsgebouw – in totaal meer dan 1 miljard vierkante meter.
1 miljard
vierkante meter gedesinfecteerd
Tegelijkertijd empowerde de Kerk vanuit het hoofdkwartier van Scientology in Afrika, in Castle Kyalami, vrijwel elke sector van de Zuid-Afrikaanse samenleving met de technologie van het leven zelf, zoals die in Het Scientology Handboek staat.
Opnieuw afspelen
22,500
nieuwe, volledig getrainde en afgestudeerde Volunteer Ministers
(en dat worden er steeds meer)
NIEUWE, LANGE DOCUMENTAIRE

Een verhaal van menselijkheid, hoop en hulp.

Operatie: doe er iets aan geeft een overzicht van de wereldwijde reactie van de Volunteer Ministers van de Scientology Kerk tijdens de pandemie. In deze documentaire wordt de hulp beschreven die gedurende een periode van drie jaar aan gemeenschappen, religies en essentiële diensten op zes continenten werd verleend. Het programma gaat op 5 december (de Internationale Dag van de Vrijwilliger) in première op Scientology Network.

SAMENWERKEN
VOOR EEN BETERE WERELD

In de afgelopen vier jaar hebben de Kerk en haar humanitaire programma’s nieuwe samenwerkings­verbanden opgezet over het hele spectrum – van wetshandhavings­instanties tot nationale ministeries.
“Voor het herstellen van waarden in het leven van anderen.”
– Federal Emergency Management Agency (FEMA)
“Voor het herstellen van waarden in het leven van anderen.”
– Federal Emergency Management Agency (FEMA)
“Voor jullie standvastige toewijding om het bewustzijn over drugs te verhogen.”
– Lagerhuis
Canada
“Voor jullie standvastige toewijding om het bewustzijn over drugs te verhogen.”
– Lagerhuis
Canada
“Voor het steunen van vredesopbouw in onze samenlevingen.”
– Commissie van de Afrikaanse Unie
“Voor het steunen van vredesopbouw in onze samenlevingen.”
– Commissie van de Afrikaanse Unie
28,975
nieuwe samenwerkings­verbanden (2020–2023)

BEKIJK DE VIDEO:

Als dank voor het aan onze zijde staan

RELIGIEUZE VRIJHEID
VEILIGSTELLEN

Sinds de oprichting van de eerste Scientology Kerk in 1954 is de religie gegroeid en heeft nu wereldwijd miljoenen leden. Terwijl de Kerk in land na land religieuze erkenning krijgt, zet zij ook haar strijd voor religieuze vrijheid ten behoeve van alle religies voort.
PANAMA

Individuele verantwoordelijkheid transformeert een land.

Nadat Giselle Lima zelf de Scientology Brug naar Totale Vrijheid was op gegaan, wilde ze meer verantwoordelijkheid nemen voor haar geadopteerde vaderland Panama. Dus bracht ze de humanitaire campagnes van de Kerk naar het hele land. Bovendien stichtte Giselle niet alleen de eerste Scientology Missie van het land, waardoor de toegangspoorten naar de Brug voor iedereen wijd open gingen, maar zorgde ze er ook voor dat Scientology in de Republiek Panama volledige religieuze erkenning en belastingvrijstelling kreeg.
Scientology Kerk erkend als religieuze entiteit vrijgesteld van belasting.
– 22 augustus 2022
AMSTERDAM

Vrijheid bij de toegangspoort tot Europa.

In een overwinning voor religieuze vrijheid kreeg op 30 augustus 2022 de Scientology Kerk in Nederland de status van algemeen nut beogende instelling (ANBI) en daarmee volledige religieuze erkenning.
“Scientology Kerk Amsterdam is algemeen nut beogende instelling.”
– Nederlandse belastingdienst
30 augustus 2022
GRIEKENLAND

Eeuwige vrijheid in een oud land.

Op 16 februari 2023 overhandigde de Griekse Secretaris-generaal van Religieuze Zaken de Kerk persoonlijk de licentie van gebedshuis, waarmee de officiële religieuze erkenning van Scientology in de oorsprong van de filosofie, een feit werd.
“De Scientology Kerk is een gebedshuis en een religieuze gemeenschap.”
– Ministerie van Onderwijs en Religieuze Zaken
16 februari 2023

EEN TOEKOMST VOL EXPANSIE

Van de afgelopen vier historische jaren naar een glorieuze en grenzeloze toekomst, het volgende is slechts een greep uit de expansie die er in de hele lengte en breedte van de Scientology wereld aan zit te komen.
VERENIGD KONINKRIJK

Nieuw opleidingscentrum voor stafleden
Verenigd Koninkrijk.

Het spirituele hoofdkwartier van het Verenigd Koninkrijk heeft nu een gloednieuw centrum voor het opleiden van nieuwe stafleden. In het nieuwe gebouw wordt voorzien in religieuze counseling en opleiding voor het steeds maar groeiende aantal kerkelijke medewerkers in het Verenigd Koninkrijk.
De souterrain van het nieuwe centrum is gereserveerd voor het Hubbard Begeleidings Centrum, waar stafleden van Saint Hill Scientology spirituele counseling ontvangen. Het gebouw bevat ook een stafcollege met zes cursuszalen zodat op elk willekeurig moment meer dan 150 mensen kunnen studeren.
DENEMARKEN

Europa’s thuis weg van huis.

De nieuwe religieuze retraite Nordland in Kopenhagen, Denemarken, werd speciaal opgezet om de groeiende aantallen Europeanen te dienen die naar de Advanced Organization en Saint Hill Europa reizen voor religieuze diensten.
Nordland biedt alle voorzieningen voor bezoekende Scientologists, waaronder een restaurant met een buffet en een eetcafé dat de hele dag open is en waar iedereen tijdens pauzes van Scientology counseling of training kan eten.
ZUID-AFRIKA

Groei van het Narconon-netwerk.

Er zal spoedig een nieuwe continentale Narconon voor Afrika worden geopend om drugsverslaafden te redden en rehabilitatie­specialisten voor toekomstige Afrikaanse Narconon-centra op te leiden. Het complex staat aan de voet van de Magaliesberg, te midden van een adembenemend voormalig wildreservaat van 210 hectare – waarin zelfs zo’n 180 Afrikaanse wilde dieren rondlopen.
Direct al in de grootse receptie is te zien hoe elk detail van Narconon Afrika ontworpen is om een rustige, stressvrije omgeving te scheppen voor mensen die zich bevrijden uit de greep van een drugs- of alcoholverslaving.
FRANKRIJK

Staan voor vrijheid in Parijs.

In Parijs, cultureel epicentrum en een van de meest iconische en invloedrijkste steden ter wereld, staat een prachtige toekomstige Ideale Scientology Kerk en Celebrity Centre. Het aftellen tot de Grootse Opening is begonnen. Het 8600 vierkante meter grote gebouw is een architecturaal wapenfeit op een uiterst prominente locatie. Het kijkt uit over een van de drukste verkeerswegen in het land en ligt op slechts een paar straten van het Stade de France  (het nationale stadion).
Onder de opvallende architectonische kenmerken van het gebouw zijn de glanzende glazen buitenkant, die uit meer dan 1500 reflecterende ramen bestaat, en een modern geometrisch houten voorportaal – allemaal om Parijzenaren te verwelkomen voor het buitengewone avontuur van ware spirituele liberté.
Het prachtige grote atrium van het gebouw met daarin de receptie is zes verdiepingen hoog. Het ontwerp was geïnspireerd op de sequoiaboom, zo ook de ronde trap met een ingewikkeld bladpatroon.
Dus ja,
we bieden overal onze hulp aan,
want ongeacht het probleem,
onze hulp is vanzelfsprekend.
We zullen er altijd zijn
om de wereld te verbeteren.
ONZE HULP IS DE JOUWE